Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (403)

Preyer 

všechny recenze uživatele

Film se tváří z počátku jako zajímavá a skvěle provedená kriminálka, pak se ale jaksi zvláštně vyvine v "suchý" a nevýrazný "revenge" kousek... Všechno tak nějak vyplyne do prázdna a veškerý děj a snažení hrdinů přijde na zmar. Provedení je výborné, to rozhodně... ale ne tak, aby mě to nutilo dát výš než 3*. Je to trochu škoda, ten potenciál je dobrý. Navíc je to dost zneklidňující a brutální či násilné, ale prostě to jaksi není úplně ono. Ale kvalitní film to je bezesporu! /60%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli ľuďom, ako ty, som stále policajtom. Pretože ma potrebujete.“ Ja by som to premenoval na Spolužiakov, to by bolo lepšie. Zabijaci je také... o ničom. Je to predsa len už o dosť slabšie, ako jednotka, Žena v klietke. Sympatický pár vyšetrovateľov to síce stále drží na vysokej úrovni, ale jednak je to strašne dlhé (skrátil by som to minimálne o 15 – 20 minút) a jednak zločin už nie je až taký pôsobivý, ako v jednotke (hoci paradoxne v konečnom efekte je ešte o kus tragickejší a obludnejší). ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase mé oblíbené oddělení Q, pojaté jako solidní severská depka (trochu víc než kniha). Zajímavé je, že tenhle typ detektivek (knihu) si pamatuji velmi podrobně i po pár letech, zatímco jsou jiné, o kterých si po roce nejsem vůbec jist, zda jsem je vůbec četl, jak stékají po povrchu. Kniha... se mi zdála daleko přesvědčivější v hlavní osobě zápletky (Kimmie), ve filmu jsem jí prostě nevěřil, že je to reálná postava. Naopak proti prvnímu filmu jsem výrazně spokojenější s detektivy. A Rose... má být mladší neřízená střela, ale docela mi sedla. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První případ Oddělení Q, Žena v kleci, mě sice vyloženě nezklamal, ale byl jen o něco lepším průměrem. Tohle je ovšem jiná, což je dáno i tím, že film nemusí řešit představování hlavních postav. To už udělala jednička. V tomto případě jsou karty rozdány cca po dvaceti minutách, takže nejde o to zjistit, kdo je vrah, ale o to se mu dostat na kobylku a najít svědka, jehož totožnost je také známá. Takže relativně přímočaré, což zase není u skandinávských kriminálek pravidlem, a stále si uchovávající tradiční severskou syrovost. Herecky přesvědčiili všichni zúčastnění, přičemž mě se nejvíc líbily Danica Curcic a Sarah-Sofie Boussina, které obě ztvárnily postavu Kimmie. Těším se na další "qéčkařské" případy. 85% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tahle dvojice, nebo možná s asistentkou trojice, mne docela baví. Hlavně alkáč Karl. Pokaždé to má zajímavou atmosféru a pokaždé se mi líbilo, jak si detektivové všímají drobných detailů, které je vedou k dalším stopám. Nicméně (a to mi vadilo i u toho dílu s dětma, u kterýho nevím, jestli byl předtím, nebo až po tomhle) na zábavnosti ubírá, když člověk dopředu zná pachatele. A tentokrát to ubíralo hodně. V podstatě jde jenom o to, na čem ho detektivové dostanou. I tak jsem se ale solidně bavil. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Mikkel Nørgaard o obsahu filmu: "Ak by som mal troma krátkymi slovami povedať, o čom film je, tak sú to: sex, násilie a moc." (Arsenal83)
  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama