Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 1

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

maddy 

všechny recenze uživatele

Slow West, Slow Movie. Spojenie Michaela Fassbendera a westernu sľubovali slušný filmový zážitok, no akurát sa mi potvrdilo to, že western patrí k mojim úplne najmenej obľúbeným filmovým žánrom. Aj keď v prípade Slow West to možno nebude tým žánrom, ale tým, že sa jedná o nešťastný pokus o kopírovanie Coenovcov, avšak bez trefného coenovského scenára a silnej réžie a tak to pomalé tempo, aj napriek veľmi skromnej 80-minútovej dĺžke, skôr otravuje, než by si ho divák užíval. Technicky síce nie je Slow West natočený nijako zle. Má krásne prírodné scenérie, dobrú kameru, slušné herecké výkony, akurát je to jeden tuctový nezaujímavý príbeh, ktorý takmer po celý čas nič vzrušivé neprinesie, tých pár postáv je nezaujímavých, nevyvolá ani jednu emóciu a v mojom prípade som nepostrehol ani kúsok atmosféry. Ono to tak celé nijako začalo, nič výrazné sa tam nedialo, na konci chvíľu postrieľalo a skončilo. Bez toho, aby som cítil akékoľvek zaangažovanie do deja alebo nejakú myšlienku. Za mňa teda nuda. CELKOVO: 2* (4/10) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Melancholický antiwestern rozjímavé nálady a dobře prokresleného vizuálna i charakterů. Zadumané tempo dává vyniknout krásným obrazům i úsporným hereckým výkonům, kdy hrdiny zdánlivě posunuje podle své vůle osud, aby pak v rozhodující chvíli ukázali, že jednají sami za sebe, podle vlastní přirozenosti. Motiv je velice jednoduchý, ale nabaluje na sebe rozporuplné charaktery, které v nečekaných kombinacích dává dohromady i staví proti sobě._____ I když se na první pohled jeví, že je jasně dané, kdo je padouch a kdo hrdina, není tomu tak. Každá z postav má v sobě něco z anděla a zároveň i něco z ďábla. Padouchové předvedou nečekaně lidské gesto a naopak naivní idealista se dopustí skutku, který ho definuje jako podlého zbabělce. Dialogy jsou občas kontrastně plné vznešené mluvy, zatímco řečníci se utápějí v mizérii a ubohosti. Snímek s dlouhým dozníváním. /20. 6. 16./ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $229,094Tržby Celosvetovo $1,391,848Tržby za predaj Blu-ray v USA $34,656Tržby za predaj DVD v USA $19,747║ komorný a chladný western, ktorý ako celok nedostane zrovna človeka do kolien, kvôli skôr artovému prevedeniu s pomalým tempom ale za to herecky to má silu a ponúkne niekoľko silných prekvapujúcich scén, pri ktorých zbystríte a sa patrične rozprúdi krv v žilách /70%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Trochu coenovské (v kratším vydání by se Slow West pěkně hodil do Balady o Busteru Scruggsovi), trochu jarmuschovské (mám na mysli samozřejmě Mrtvého muže), příjemně krátké a krásně atmosférické vyprávění vcelku prostého příběhu, což pro mě ale není vada. Postavu Michaela Fassbendera by před nějakými čtyřiceti až padesáti lety hrál Clint Eastwood. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

"Zabil jsem ženu." - "To je riziko podnikání." - "Nevadí vám stolovat s vrahem?" - "Kdyby mi tohle mělo vadit, byl bych v životě značně osamělý." Hrdina příběhu se řídí heslem, které formovalo historii a tvář Spojených států po celé 19. století. "Jdi na západ, mladý muži." Západ, to je v dynamických letech po občanské válce, kdy padly zábrany jižanských statkářů k pronikání do západních teritorií, příležitost, budoucnost, ale taky divočina, kde platí právo silnějšího a kde hrozí spoustu rizik a nepříjemností. Jedinou šancí na přežití je rychle se učit od zkušenějšího, odhodit staré návyky a mít pořádný kus štěstí. Slow West je ideální western pro ty, kterým melancholicky ospalá a hypnoticky zasněná Jarmuschova cesta jeho Mrtvého muže připadala příliš statická a zdlouhavá. John Maclean se s tím tolik nepáře a v době, kdy jsou normou dvouhodinové bijáky přichází se stopáží pouhých 84 minut naplněných dynamickým vyprávěním plným špinavých charakterů, násilí a mrtvol. Nutno přiznat, že za cenu ošizení psychologie postav a redukce potenciálně velmi zajímavých postav na figurky pro jedno použití. Ocenil bych, kdyby snímek byl o 15 minut delší. Přesto za mě velmi slušných 85 % celkového dojmu. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama