Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 2

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jo, přesně, když jste takový nejapný blbeček a dostanete chuť zkrotit všechny americké hory, prostě si jen tak nakráčíte na divoký západ a počkáte, až se o vás postará mladý Magneto, který je v sekvojových lesích nebo mezi sruby prakticky bez schopností. Spolu se pak téměř mlčky doplazíte až k nějakému baráku, kde se necháte postřílet přáteli táborových ohňů, co nejraději citují z Foglarovy Chaty v jezerní kotlině. Jupí, nejnudnější dobrodružství od Texasu po Utah máte naštěstí za sebou, teď ještě překousnout poslední minuty, jestli náhodou nepřijde nějaký hektický zvrat, kozy nebo tak něco... eh, ne, nepřijde a můžete opřekot pelášit z kina co nejdál to půjde a nikdy se už nevracet. ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Za zvuku utahaný hudby se odehrává nudnej komorní snímek,na kterym neshledávám nic,co by mě mohlo přimět dokoukat těch posledních dvacet minut,protože sem po tý útrpný hodině tohodle shitu ležel měsíc v nemocnici na kapačkách.A jak koukám,spousta z vás asi taky něco bere,skoro sedmdesát týhle kravině ,to je silná káva.0%. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Ďakujem Johnovi Macleanovi za to, že nám konečne priniesol niečo nové do westernového žánru a vznikla tu skvelá no miestami trošku drsná westernová komédia. A áno, píšem komédia. Ja som sa cez tento film nemohol prestať smiať na jednotlivých scénkach, ktoré boli skutočne radosť sledovať. Tempo je solídne, herecké obsadenie je dobré a aj príbeh sledovať je podľa mňa veľmi ľahučké a dokážete to zvládnuť. Rozhodne však z toho nerobia strieľaciu komédiu ako sme už vo westernoch videli, no jednotlivé scénky vedia byť skutočne trošku drsnejšie. Veľmi sa mi páčili jednotlivé scenérie vo filme a prináša to len príjemný filmový zážitok v kine. Myslím si, že filmu by prospelo, keby mohol byť trošku dlhší a lepšie by vysvetlil vzťah medzi Jayom a Silasom, ktorý tu je síce vidieteľný a postavy si nájdu niečo spoločné, no myslím, že by som rád vedel trošku viac. Celkovo je to však pre mňa veľmi dobrý film a som veľmi rád, že som ho videl. Možno by som sa nebránil k nemu niekedy aj vrátiť. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

John Maclean jako scénárista - tři fajn dialogy, dvě dobře vypointované scény, dva vtipy, zbytek nic moc. John Maclean jako režisér - pár (povinných) záběrů na nádherné lokace, občas se vynořila skvělá atmosféra (trochu - s důrazem na to slovo - v duchu Mrtvého muže). Fassbender tradičně moc fajn. Suma sumárum - škoda, že to nepsal a netočil John McClane. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Melancholický antiwestern rozjímavé nálady a dobře prokresleného vizuálna i charakterů. Zadumané tempo dává vyniknout krásným obrazům i úsporným hereckým výkonům, kdy hrdiny zdánlivě posunuje podle své vůle osud, aby pak v rozhodující chvíli ukázali, že jednají sami za sebe, podle vlastní přirozenosti. Motiv je velice jednoduchý, ale nabaluje na sebe rozporuplné charaktery, které v nečekaných kombinacích dává dohromady i staví proti sobě._____ I když se na první pohled jeví, že je jasně dané, kdo je padouch a kdo hrdina, není tomu tak. Každá z postav má v sobě něco z anděla a zároveň i něco z ďábla. Padouchové předvedou nečekaně lidské gesto a naopak naivní idealista se dopustí skutku, který ho definuje jako podlého zbabělce. Dialogy jsou občas kontrastně plné vznešené mluvy, zatímco řečníci se utápějí v mizérii a ubohosti. Snímek s dlouhým dozníváním. /20. 6. 16./ ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama