Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, který byl napínavý dramatický a sportovní. Líbilo se mi napětí ve kterém jsem byla když jsem se dívala. Líbilo se mi i to že pokaždé to bylo nahoru dolů. Vítěství prohra. Strašně se mi líbilo že rodina byla při něm a chtěli ať to zvládne a podporovali ho, to bylo moc pěkné. A ten příběh byl moc hezky zpracován opravdu klobouk dolů. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jsem na rozpacích 5* za jednoho z nejtalentovanějšího a pro mě i nejsympatičtějšího sportovce všech dob. Samotné zpracování 3* a to ještě s odřenýma ušima. Veleznámá a obehraná kostra příběhu by mi ani tak nevadila. Horší je, že v celku film působil, jako by byl spíchnut horkou jehlou. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEN SE BAV. VŠECHNO OSTATNÍ PŘIJDE SAMO…“ /// Óda na radost z fotbalu a jeho Krále. Co na tom, že Pelého hra je nasnímaná jako reklamní videoklip. V týhle zemi se prostě s míčem umí mazlit každá malá holka. Že CGI sportovním filmům pomáhá, bylo vidět třeba v Barvě vítězství. Tady zase pomohla vytvořit kouzla, který k nadpřirozenýmu fotbalovýmu jedinci prostě patří. Sportovní film pro českou (a zřejmě i pro tu brazilskou) bolavou fotbalovou duši. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím v Gingu. 2.) Tuhle mi říkal Maradona, že je král. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film o jednom z nejlegendárnějších sportovců v historii lidstva. O vzoru pro generace mládeže. O ikoně a ztělesnění píle, skromnosti a gentlemanství. Takovýto film by si zasluhoval minimálně čtyři hvězdy. Taky jsem o nich zpočátku uvažoval. Jenže bohužel nemůžu dát čtyři hvězdy filmu, který se v určitých pasážích proměňuje ve videoklip. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Průměrné vyobrazení legendárního fotbalisty, kterého jsem vůbec nezažil a ani jsem se o něj nikdy moc nezajímal. Tím pádem to pro mě byla kvalitní biografie a příběh ZROZENÍ LEGEDY. Nic jiného. Nijak se mě to nedotklo. Bude to znít krutě, ale za nějakou dobu na tento film úplně zapomenu. Žádnou stopu ve mě nezanechal. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Shodou okolností jeden z představitelů Seu Jorge ztvárnil ve filmu Život pod vodou (2004) postavu jménem Pelé dos Santos. Dos Santos je jméno brazilského fotbalového klubu, kde Pelé strávil většinu své kariéry. (Tristan Rafael)
  • José Altafini (Diego Boneta) si vytvoril svoju prezývku Mazzola podľa talianskeho futbalistu zo štyridsiatych rokov Valentinovi Mazzolovi. Turnaj v roku 1958 bol zároveň posledným Altafinovým výstupom v brazilskom drese, keďže od roku 1961 reprezentoval Taliansko. (toi-toi)
  • Když si malý Pele (Leonardo Lima Carvalho) během finále v turnaji sundá kopačky, tak stojí na hřišti jen v ponožkách. V dalším záběru už je ale bez ponožek. (Duoscop)

Reklama

Reklama