Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 1

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (132)

.baris. 

všechny recenze uživatele

Hodně silné tři hvězdičky. Fotbal miluju a Pelého příběh je sám o sobě velmi silný, zároveň se ale pořád nemůžu zbavit dojmu, že se z toho dalo vytřískat trochu víc. Víc vtáhnout do děje, podnítit víc emocí u diváka (ač některé scény byly dechberoucí, to zas jo) a ukázat trochu víc fotbalu. Nevím, jestli to bylo střihem, scénářem nebo čím... Dobové záběry každopádně top! ()

Hanys_ odpad!

všechny recenze uživatele

Strašlivá kravina. Ta první třetina hrající si na něco ve stylu Města bohů s odřenýma ušima ještě ušla, ale postupem času šel celý pohádkový příběh do kopru. Úplně nejvíc mě dokázaly pobavit fotbalové parádičky ve stylu "na Peleho leti centr, kolem něj samo nikdo není (jenom šest protihráčů postává kolem a koukaj) a on osamocen střihne nůžky." Prostě fotbalový film od Amíků.. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Natočit sportovně životopisný film, aby nebyl plný klišé momentů, (teda pokud není o někom nejhorším) je vždy velmi obtížné, ale tomuto snímku se to celkem povedlo. Vyjma některých scén, které se nepovedly. Hodně se povedla zejména Pelého dětství. Konec už zas tolik ne. Fotbalové zápasy samozřejmě perfektní nejsou, ale špatné taky ne. Herci byli překvapeně zvoleni skvěle, ani jeden mi nijak výrazně nevadil. Pelého jsem měl vždy rád, a tak jsem si film o jeho začátcích nemohl nechat ujít. A pokud i Vy Maye rádi fotbal, tak si to určitě nenechte ujít.....70%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš hollywoodské ... jako zrcadlení vodní hladiny, zlehka poprášené třpytivými flitry. Mate vás, když vám hází zlatavé odlesky do očí, abyste skrz ně neprohlédli tajemství jejích hlubin. Přitom úvod, zachycující nuzné dětsví příští fotbalové star, je jednoznačně pětihvězdičkový. Jenomže poté ... poté dějová osnova téměř nepostřehnutelnou fotbalovou kličkou sklouzne k maličko povrchní a zbytečně přímočaré story, která sice neurazí, ale ani přehnaně nenadchne. Pomyslnou laťku zdvihají výš až dokumentární záběry v samotném závěru, které ukážou pravou a nefalšovanou legendu v akci ... 3,5* ()

korok 

všechny recenze uživatele

Pelé, Maradona, Messi, Ronaldo. Tak film o prvním, ze čtyřech nejlepších fotbalistů historie, mám za sebou. I když místy, co se fotbalu ve filmu týče, to byla hodně přikrášlená a od skutečnosti pozměněná záležitost, jsem poměrně spokojený. K těm výtkám, které jsou již tady v komentářích hojně vylíčeny, bych třeba přidal i osobu objevitele Pelého, Waldemara de Brita, kterého zde hraje asi sedmdesátiletý děda. Ve skutečnosti se jednalo o, v té době, asi čtyřicetiletého vyhledavače talentů, který celkem nedávno ukončil profesionální kariéru fotbalisty. Potěšilo krátké cameo skutečného Edsona Arantese do Nascimenta alias Pelého. A teď hurá na Diega. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Finálový zápas v turnaji skončil 6:5 pro Kings. Bosonožky přitom vstřelily také šest branek. Byla to tedy remíza. (Duoscop)
  • Když dá malý Pelé (Leonardo Lima Carvalho) první gól ve finálovém zápase, tak muž pověsí na tabuli jedničku. V následujícím střihu jí ale věší znovu. (Duoscop)
  • Shodou okolností jeden z představitelů Seu Jorge ztvárnil ve filmu Život pod vodou (2004) postavu jménem Pelé dos Santos. Dos Santos je jméno brazilského fotbalového klubu, kde Pelé strávil většinu své kariéry. (Tristan Rafael)

Reklama

Reklama