Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 1

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (132)

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, který byl napínavý dramatický a sportovní. Líbilo se mi napětí ve kterém jsem byla když jsem se dívala. Líbilo se mi i to že pokaždé to bylo nahoru dolů. Vítěství prohra. Strašně se mi líbilo že rodina byla při něm a chtěli ať to zvládne a podporovali ho, to bylo moc pěkné. A ten příběh byl moc hezky zpracován opravdu klobouk dolů. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Krásný životopisný film. Snímek nemá hluchá místa a bavila mě jak část o dětství a trénování s plody, tak svět velkého fotbalu. Jeho příběh jsem neznal, možná o to víc mě upoutal. Každá a nejen sportovní legenda si zaslouží min. takový film. Vždyť není většího jména v historii tohoto sportu, než právě Pelé! Dokonce se této podívané podařilo napravit mé hodně pochroumané (ne)sympatie k této fotbalové velmoci a to je co říct. (Poděkujme oscarovému herci Neymarovi.) Nechyběl ani emotivní závěr, takže jsem dostal vše, co jsem mohl chtít. Také jste si všimli samotného Pelého před vypuknutím finále MS? Sice scifi, ale stejně potěší. A k první předním komentujících jedna poznámka. Místní sestava antisociálů odborně hodnotí film o fotbale, který možná neviděli ani v televizi, tak to je gól. ()

Reklama

.baris. 

všechny recenze uživatele

Hodně silné tři hvězdičky. Fotbal miluju a Pelého příběh je sám o sobě velmi silný, zároveň se ale pořád nemůžu zbavit dojmu, že se z toho dalo vytřískat trochu víc. Víc vtáhnout do děje, podnítit víc emocí u diváka (ač některé scény byly dechberoucí, to zas jo) a ukázat trochu víc fotbalu. Nevím, jestli to bylo střihem, scénářem nebo čím... Dobové záběry každopádně top! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš hollywoodské ... jako zrcadlení vodní hladiny, zlehka poprášené třpytivými flitry. Mate vás, když vám hází zlatavé odlesky do očí, abyste skrz ně neprohlédli tajemství jejích hlubin. Přitom úvod, zachycující nuzné dětsví příští fotbalové star, je jednoznačně pětihvězdičkový. Jenomže poté ... poté dějová osnova téměř nepostřehnutelnou fotbalovou kličkou sklouzne k maličko povrchní a zbytečně přímočaré story, která sice neurazí, ale ani přehnaně nenadchne. Pomyslnou laťku zdvihají výš až dokumentární záběry v samotném závěru, které ukážou pravou a nefalšovanou legendu v akci ... 3,5* ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl brát jako film, který není o nejkrásnější hře na světě, tak bych to pojmenoval "průměrné drama o mladém Brazilci". A ono to opravdu tak je, jenže je to prostě Pelé. Proti filmu bych měl tak 100 výtek co se mi na filmu nelíbilo (od hlavního herce počínaje), jenže pak si začnou Brazilci v hotelu kopat jen tak pro radost, ukáží nám Gingu (vyrostl jsem na Joge Bonito! :-)) a na vteřinku se ukáže i pravý Pelé. Při tomhle se člověk hned přiblble usměje a hned má lepší náladu. Je to prostě fotbal :-) Citově za 4, filmově za 3, ale za husí kůžu na konci musím jít na 4, jen toho cukru by mohli nesypat po kilech. Stejně tak je otázka, jak moc se film držel skutečných událostí, přišlo mi to trochu pohádkovatělé. Přimhouřím ale očičko ;-) PS - Mohl by někdo natočit konečně něco o Garrinchovi? Brazilci ho zbožňovali líce než Pelého, film o něm by mě moc zajímal. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme pracuje Pelého matka Celeste Arantes (Mariana Nunes) v honosnom Altafinovom dome ako upratovačka. V skutočnosti obaja pochádzali z chudobných pomerov. (toi-toi)
  • Když dá malý Pelé (Leonardo Lima Carvalho) první gól ve finálovém zápase, tak muž pověsí na tabuli jedničku. V následujícím střihu jí ale věší znovu. (Duoscop)
  • Na MS vo Švédsku, okolo ktorých sa dej filmu odohráva, bolo vytvorených niekoľko doteraz neprekonaných rekordov. Pelé (Kevin de Paula) mal 17 rokov a 239 dní, keď strelil svoj prvý gól na MS proti Walesu. Zároveň sa stal najmladší majster sveta, najmladší strelec gólu vo finále a najmladší strelec hetriku na MS. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama