Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

''Než jsem stihnul zmáčknout spoušť, zasáhl mě blesk, uštkla kobra a já omdlel!''Neskutečně zábavná píčovina, která i přes svůj rozpočet vypadá líp než mraky dnešních, rádoby moderních filmů.Pocta 80. filmům, hudbě, hrám a celkově té dnes již zašlé pro většinu lidí směšné době.Já vyrůstal na VHSkách dabovaných jedním hlasem, nejvíc se pařil Street Fighter a Double Dragon, uši nám rvala synťáková hudba a všechno bylo fajn, i ta Coca-Cola měla větší šmrnc....to už se nikdy nevrátí, takže děkuji pane Sandbergu za tenhle ujetý hype.80%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Kde je tank?..." Tento film nejde brať vážne, ale zároveň je to pocta filmom z 80. rokov. Príbeh a postupy tu sú úplne dementné, totálne mimo logiku, ale divák na to pristúpi hneď od úvodu. Jednoducho od začiatku je jasné, že toto tvorcovia nemyslia vážne a divák si to užije tým viac, čím viac toho videl a zažil v 80. rokoch. Filmom zámerne občas prebehnú rušivé zrnité pásy ako kedysi na zničenej VHS, obraz je zámerne zrnitý a hlavný hrdina je ako vystrihnutý z nejakého akčného béčka. Pobavila ma debata o fúzoch medzi dvoma Nemcami, občas preletela vtipná hláška a "Hitler" si opäť zahral vo filme. Jeho filmografia nemá konca...70%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jestli tu někdy tahle geniálnost skončí v modrých číslech, prokleju všechny viníky tou nejstrašlivější a neodvolatelnou egyptskou kletbou! Ani jsem nečekal tolik skvělých vtípků, odkazů a nápadů, dal bych klidně bůra i za trochu slabší verzi. Vidím to takhle - tahle drobnůstka by mohla pánům filmmakerům něco hodit, nebo aspoň přihrát nějakého nekřesťansky zazobaného židovského producenta a do roka a do dne se dočkáme ještě vymazlenějšího celovečeráku, k tomu nám dopomáhej Thor, Kung Führer i David Hasselhoff, amen. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto musíte vidieť !! Najlepší kraťas. Neuveriteľný nápad a spracovanie. Vizuál orgasmický. Hudba božská. Zábava vynikajúca. Šialený hrací automat vraždiaci všetko okolo seba, zrod nepremožiteľného Kung Furyho pomocou blesku a uštipnutia kobry, Adolf Hitler čoby super-cool kung-fu majster, hackovanie e=mc^2 pomocou 8-bitového počítača, sexi barbie s rotačným guľometom, neskutočná "mortal kombat" mlátička na vojenskom zhromaždení, Triceracops, autopočítač Hoff 9000, Thorove brušné tehličky a mosadzná ríšska orlica. Sviežo a divoko absurdný mix paródie na rôzne filmy aj hry, korenený prekvapivo vtipným situačným humorom a smelo konštruovanými hláškami. Pre odreagovanie skvelá voľba. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Kreativita? Nápady? Nostalgia? Ale prosím vás! Veď Kung Fury sú iba dohromady zbúchané atribúty (dinosaury s laserom uprostred čela, vikingské sexi bojovníčky, obrí boh, zmagorení Nazis, zmutovaní auto-roboti, policajt s hlavou dinosaura atď. atď. atď.) C-éčkovej filmovej produkcie, ale bez jasnej vízie. Takto trápne predsa nevyzerali ani 80. roky a keď už na nich chcem spomínať tak tá najjednoduchšia cesta je vziať akúkoľvek blbosť z lacnej video-produkcie a napchať ju do filmu s ďalšími blbosťami z vtedajšej lacnej video-produkcie. Absurdita, ani hranice tvorcov tu tak nepoznajú mieru a všetko je nahádzané na seba bez akéhokoľvek konceptu. Kde je tá kreativita? Prvých päť minút som nad tým celkom žasol (v tom dobrom slova zmysle), no tento koncept nemá ani pri krátkej pol hodinovej dĺžke čo ponúknuť, než iba neustále vŕšenie nezmyslov na seba. Kde sú tie nápady? Keby to bolo aspoň vtipné, ale je to iba s každou sekundou čo najviac prestelené. Chápem, že to bol zámer, ale toto je veľmi lacný a prvoplánový spôsob, ktorý nemá to s 80-tkami nič spoločné. Ono totiž nestačí synthpopová hudba a schválne lacné triky, aby som sa zavďačil minulej dekáde. Kde je tá nostalgia? CELKOVO: 1* (2/10) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Snímek byl kompletně natočen před zeleným pozadím. (Spike17)
  • Kvôli rozpočtu sa väčšina filmu natočila v kancelárií Davida Sandberga v Umei a exteriéry boli dotvorené digitálne. (ywo666)
  • Sci-fi rukavice, která se objevila i v upoutávce, není jen filmovou rekvizitou. Jde o Nintendo Power Glove z roku 1989, první herní ovladač se snímáním pohybu. Přímo pro rukavici vznikly jen dvě hry a ovládání bylo obtížné, takže se příliš neuchytila. Přesto se z ní ale stala kultovní hráčská záležitost. (Mates2106)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama