Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (206)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh o lásce a touze stát se nejlepším jezdcem rodea. Po těžkém pádu se Luke po roce opět vrací, aby dokázal že je nejlepší. Po jízde, kdy pokoří býka pozná krásnou Sophii a přeskočí mezi nimi jiskra. Ona zarytá do umění a připravena na novou práci v new yorku, on zatvrzelí touhou vyhrát titul rodea. Do cesty jim vstupuje stařík, kterého zachrání přo autonehodě i s tajemnou krabicí fotografií, ve které se skrývá jeho život i láska. Ani netuší, co pro ně svým vyprávěním udělá a že jim změní životy.. 80% ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Automobilová nehoda jakožto spojnice dvou romantických příběhů s láskyplnými postavami a líbivými herci, přičemž castingem to tenhle film naprosto vyhrál. Britt je krásná a její projev se mi zatím vždy líbil. Scott... stačí pohled na něj a víte, že je Eastwood, atd až po stárnoucího Alana. Westernové prostředí, fajn hudba, skvělá kamera, kdy scény samotného ródea berou dech, špetka toho malířského umění, chcete-li patlanic (Scott, ač mám obrázky rád, to vystihl celkem trefně) a dva spletené milostné příběhy, které dojmou tak akorát, avšak o to více prozáří. Dlouhé čekání se vyplatilo a bylo mi naservírováno přesně to, v co jsem doufal. Doslova film na zakázku, který se jistě nestane klasikou, originalit tu vskutku není, ale o to víc jej budu mít rád. ADEPT DO TOP. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas zhřeším a podívám se na něco romantičtějšího a buď to jsem následně oním cukrováním přeslazen a mé dojmy ze snímku jsou spíše negativní, nebo naopak. Nejdelší jízda mě zaujala, přestože příběh je jednoduchý, poměrně přímočarý a herecké výkony jsou spíše standardní. Zajímavé je tedy zejména prostředí, v němž se film odehrává a přibližuje tak evropskému divákovi zábavu-soutěže, které jsou ve zdejších podmínkách málo známé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě než jsem se začal na tenhle film koukat, tak jsem se musel smát při pohledu na filmové plakáty zfilmovaných děl spisovatele Nicholase Sparkse. Vlastně hned od prvního filmu je invence prakticky nulová. Buď na plakátu vidíte pár v obětí nebo pár, který proti sobě hledí. A vlasy se navzájem dotýkají tak, aby vyvolaly pocit romance. Pozadí je nejčastěji nekonečná písečná pláž. Co se týče filmů, s ničím novým nepřichází. Nicméně linie, ve které hraje Alan Alda mi přišla hrozně hezká. On je jako herec neskutečný bourák a do své postavy toho dokázal dát opravdu hrozně moc. I  vyprávění jeho životní příběhu mi přijde daleko zajímavější, než to s Eastwoodem. To ale neznamená, že by mě Eastwood jako herec nezajímal. Jen tady to prostě na celé čáře prohrál s Alanem Aldou, který byl pro mě tou hlavní postavou tohoto filmu. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Láska vyžaduje oběti. Dlouho jsem přemýšlel jak se mi Nejdelší jízda vlastně líbila. Líbila, ale zároveň si myslím, že nevyniká naprosto ničím. Příběh je dojemný, hezký a kouzelný. Ale nebudu si lhát do kapsy, že tohle neumí vykouzlit dalších x filmů. Navíc od Sparkse se mi The Choice (2016) líbila mnohem víc. Tady Eastwood junior je snad sympatičtější než Robertson, a to píšu to jako chlap. Ona milující galerie a umění a on jako nejlepší (skoro) jezdec na býku. Z příběhu trošku vytrhává druhá dějová linka z minulosti, i když je vlastně nevyhnutelné aby se obě propojili na konci. Taky mi chybí trošku to morální poučená u postavy Luka, který jede do Vegas. Zkrátka jsem si to užil, ale je zde tolik lepších kandidátů na romantické drama, že příště šáhnu jinam. I když, co si budeme povídat, kdo by nechtěl mít ranč a být sexy kovboj? Alespoň na ty dvě hodiny. (70 %) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Jack Huston, který hraje mladého Ira má hnědé oči, zatímco Alan Alda, který hraje starého Iru, má modré oči. (BMW12)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno