Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (206)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsou jasně rozdány karty, tuctová kostra příběhu slibuje nulové invence a jasný konec, a to taky dodrží. Bez jediné výhybky. Jako bonus je tu zbytečná linka s nezbytečným Alanem Aldou. Zhruba za půlkou jsem vypnul a když jsem se před koncem zrestartoval, bylo vše tak, jak jsem čekal. Nebrat. Pokud chcete Aldu, pusťte si MASH. Pokud Eastwooda, pusťe si Gran Torino, Dirty Harryho či cokoliv jiného s tatíkem tohodle ťutínka s přehršlem pleťových masek. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to predvídateľný gýč... ale dobrý predvídateľný gýč. Veľmi veľa tomu dáva prirodzená, sympatická a zohratá ústredná zamilovaná dvojica Britt Robertson/Scott Eastwood a vo vedľajšej úlohe fajn Alan Alda. Je to dlhé a scenár skutočne nepredstavuje žiadny zázrak (trocha mi to pripadalo ako keby niekto chcel strašne silou mocou natočiť nový Zápisník jednej lásky, takže som spadol zo stoličky pri pohľade na meno autora literárnej predlohy), no musím sa priznať, že to na mňa i vďaka atmosfére, krásnej prírode, spomínaným hercom a (najmä ku koncu) dojímavému scenáru fungovalo (hoci to často vypadávalo z tempa). Pár plusov k dobru aj za prostredie rodea, čo mi pripomenulo svojho času najlepšie roky môjho života, ktoré som strávil v stajni pri koňoch, čo naozaj nie je úplne to isté, ako rodeo, ale v istých ohľadoch to k sebe zas až tak ďaleko nemá. Takže s prižmúrenými očami 4*. Ale iba ak práve máte chuť na stopercentne americký romantický doják. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná feel good romanťárna. Britt Robertson je už v tomto žánru stálice a je zde jako vždy skvělá..ovšem Scott Eastwood mě tu také neslutečně bavil a vůbec se nedivím, že v posledních letech dostává jednu lukrativní nabídku za druhou..a snad to nepoleví. Přece jen mě to tak nestrhlo jak jsem čekal (stopáž přes 2h je i přes nosný příběh poměrně dost), ovšem v budoucnu rozhodně dám šanci druhému zhlédnutí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak ako k minulému filmu Nicholasa Sparksa (Safe Haven) aj tomuto filmu dávam 3*. Nie je to niečo, čo by človeka urazilo, ale rozhodne to nie je ani nič čo by si človek pozrel znovu. Film má svoje dobré momenty, osobne si myslím, že príbeh Ruth a Ira je celkom zaujímavý a herci majú chémiu, no v prípade Sophie a Luka je to už o niečo horšie. Najväčším problémom ale je, že príbeh je príliš priehľadný a jednoducho odhadnuteľný a všetko čo si myslíte že sa vo filme stane, sa skutočne aj stane. Nemyslím si, že som premhral svoj čas, ale k filmu sa už určite znovu nevrátim. Očakávania sa naplnili, Britt Robertson bola fajn, ale nič v tomto filme nekričí pre pozornosť. Je to proste ľahký romantický film na jedno pozretie.Hodnotenie: C+ ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Byl jsme na pochybách, jestli dát 4* nebo 5*, ale nakonec jsem dal 5*. Rozmýšlel jsem se proto, že úplně nemusím romantické filmy. Naproti tomu mám rád Alana Aldu. A tenhle film mi trochu otevřel oči. To, že není nejmladší, vím. Ale nikdy mě nenapadlo, že to s ním jednou mohlo být takto vážné, byť snad v současnosti není. Proto jsem rád, že jsem si film kvůli němu užil, protože nových filmů s ním nemusí moc přibývat, ale pevně věřím, že jich ještě pár bude. Bylo by to určitě fajn. A pokud odhlídnu od Aldy, tak je tu jedna zajímavá paralela mladýho a starýho Eastwooda. Ten starší začínal jako cowboy, ten mladší tady docela podobně navázal. Prostě klobouky mají v rodině. Nejspíš se to dědí. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Jack Huston, který hraje mladého Ira má hnědé oči, zatímco Alan Alda, který hraje starého Iru, má modré oči. (BMW12)
  • Natáčanie prebiehalo v Severnej Karolíne. (Laslo)

Reklama

Reklama