Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 1

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (265)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Tentokrát už skutečně nic jiného než pouhý sériový marketingový produkt určený k prodeji hraček a popcornu, jehož námět je již vydolovaný až na dřeň a jehož tvůrci nemají ambice vyprávět cokoli smysluplného, a tak si vymýšlejí pitomosti jako UFO a krystaly věčného mládí. Pokračující klesající tendence kvality se vyznačuje i tím, že tento díl poprvé v sérii nedokáže obstát ani jako dementní groteska, v níž postavičky zakopávají, tajtrdlíkují a mlátí se do hlav. A kvůli extrémnímu přemnožení hrdinů (nejméně tucet) se ředí i obvyklé poučky o hodnotách přátelství, rodiny a partnerství, které znějí o to falešněji. Delší recenze ZDE. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ach jo, už ani ta veverka není moc vtipná. Pokaždé, kdy se objeví na plátně, tak byl můj úsměv stále menší a menší. Trampoty hlavních hrdinů mi už také byly čím dál tím víc volné. Snad jen lenochod Sid s jeho vysněnou kráskou si drží úroveň po celou sérii. Jednička byla skvělá i svou vážnou notou. Toho je v pozdějších dílech už hodně poskrovnu a zde skoro vůbec. Ale co je horší, že třeba ani mou čtyřletou neteř film vůbec nebavil. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

V pořadí 82. díl Ice Age vypadá, jako kdyby za volantem sedělo pětileté dítě, kterého každou chvíli vystřídá dětinský dospělák. Na jednu stranu sledujeme potrhlosti všeho druhu bez ladu a skladu, očividně mířené na děti, načež musíme protrpět chvíle plné dospěláckých problémů, jako je svatba, uvadající vztahy, milenec dcerušky, a co je ze všeho nejhorší, chování zvířat, které v podstatě odráží život lidí, což nedává žádný smysl. Jo a do toho přichází zánik země. Všechno je to zkombinováno do podoby, za kterou by se styděli i pejsek s kočičkou. Nejúsměvnější je, že tohle v kinech vydělalo 4násobek svého rozpočtu :D. Divím se, že tvůrci doteď nevydali celovečerák s potrhlou veverkou, miliarda by byla jistá. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nová Doba ledová podle mnohých očekávání už poněkud vykrádá svoje předchůdce, nicméně se není čemu divit, když se vezme v potaz, že se jedná již o pátý celovečerní film o staré známé partě. Nejvíce mi vadila příliš okatá překombinovanost příběhu okolo Scrata (nápad s létajícím talířem přece jen už přesahuje moje chápání) a hlavních hrdinů, kteří řešili vcelku tuctové a již mnohokrát viděné problémy (svatba, odstěhování se od rodičů, hledání partnera atd.), které bych hledal spíše u lidských hrdinů. Nicméně i tak jsem se párkrát od srdce zasmál, zejména nad hláškami staré lenochodí babičky ("Ten nápad je tak blbý, že kdyby měl ksicht, tak ho přetáhnu svou holí!"). Kouzlo, vtip a originálnost prvního (a vesměs i třetího) dílu už bohužel vyprchala, a proto by se tvůrci měli raději vydat spíš jiným směrem. Zkrátka pokračování, které sice neurazí a není vyloženě úplně špatné, ale nepřináší již nic nového a nejvíce vyniká tím, jak je průměrné a předvídatelné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

A sme tam! To, čo som vyčítal predchádzajúcej časti, sa tu zdvojnásobilo. Kde sú tie inteligentné vtípky, ktoré potešili aj dospelých ( tých som tu napočítal asi jeden ), kde je príbeh ktorý je zábavný a nekričí ťahaním za vlasy? Séria padá na dno a bolo by zrejme lepšie to všetko ukončiť. Alebo ešte lepšie, keďže ľudkovia už do kina veľmi nechodia, čo takto hodiť tento námet to TV? Diváci sú predsa len v dnešnej dobe radšej pred telkou. Teda okrem mňa. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Když se Manny a jeho přátelé v čase 00:30:20 vydávají na cestu k místu, kam má dopadnout asteroid, styl jejich zpomalené chůze proti kameře i hrající hudba („The Launch“) simulují scénu z filmu Armageddon (1998), v níž se Bruce Willis a ostatní chystají na let do vesmíru, aby zachránili Zemi před dopadem asteroidu. (kesinaa)
  • Na jednom z kamenů na sloupu, který přinesl Buck, je vidět i jeho podobizna, jak bojuje se třemi dinosaury. Tato událost se stala jen pár minut předtím, než sloup našel. (Mancunian)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2016 na filmovém festivalu v Sydney. (Varan)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama