Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi sednul a chvilku jsem i přemýšlel o plné palbě. Nakonec hezký silný čtyři hvězdy a to hlavně za hutnou atmosféru, ucházející vraždy a vrahouna s pytlem na hlavě, protože ten maník byl fakt všude a fakt nevím, jak bych si v tom Texarkanu vyšel s holčinou aniž bych ho neměl za zadkem. Chvílema jsem ho podezříval, že má šestej smysl, každopádně ten chlap je doslova a do písmene Kazišuk !! Hormony jsou ale svinstvo, takže spousta budoucích obětí stejně jde randit na co nejodlehlejší místa a to, že kolem běhá magor co z člověka udělá sekanou, neřešej. No a chvilku potom se nacházejí ve stadiu rozkladu a už nemusí řešit vůbec nic. Hlavní herečka je sympatická a konec mnohého překvapí. Směle doporučuji všem párům co si chtějí udělat hezký večer. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Horror Fan that Dreaded a Mediocre Slasher. Neviem, či má zmysel točiť takýto mix sequelu-remaku k priemerného, málo známemu slasheru zo 70. rokov, ale budiš. Avšak ani po takmer 40. rokoch sa nepodarilo priniesť nič iné než tuctovú a opäť priemernú vyvražďovačku, ktorá absolútne ničím nevyniká. Uznávam, že to síce zaujímavo pracuje s konceptom remaku/sequelu a priamo odkazuje na pôvodný film a pôvodné postavy, ale zároveň je opakovaním niektorých situácii jeho novou verziu. Má to aj zaujímavý retro feeling 70. rokov, avšak v kombinácii s využívaním laptopov a mobilov. No to je asi tak všetko čo by som mohol pochváliť. Herečka v hlavnej úlohe je nevýrazná, chovanie postáv dosť naivné, nemá to žiadnu atmosféru, ani tempo a samotné vraždy sú úplne bez nápadu. Je to taký slasher, ktorý o niekoľko desiatok rokov zaspal dobu a len variuje už otravné klišé tohto subžánru (pomalá postava vraha, ktorá chôdzov doženie utekajúcu dievčinu v lese a pod.). A všetky tieto klišé situácie tu sú otravné, pretože tvorcovia nenapísali (aj keď snahu bolo badať) ďalší Vreskot, ktorý by sa s nimi efektne pohrával a využíval ich vo svoj prospech. Záverečné, nezmyselné odhalenie vrahoo...a a ich motívov ma uistilo v hodnotení. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Standardní solidní slasher, který přímo vychází ze stejnojmeného fláku z roku 1976 a nepostrádá žádný opěrný atribut - maskovaný hrdina, u kterého do poslední chvílie netušíte, kdo se pod maskou ukrývá (a tady se to opět povedlo ututlat s tím, že pointa je celkem překvapivá). Vraždy na všechny možné způsoby jsme tu měli už nespočetně-krát, ale málokterý vrah byl tak zdatný, že do svého arzenálu zavedl >SPOILER< pistoli, luk a šípy, sekeru, kudlu a upgradovaný pozoun :D. Co se ale tvůrcům musí nechat a ještě o den později kroutím hlavou nad tím, jak se povedlo docílit takové 80' produkce a atmosféry - než se totiž trochu vzpamatujete, můžete si myslet, že vše náleží právě do 70-80. let díky místní architektuře, vozovým parkům, módě atd., takže z letargie vás maximálně vytrhne nějaký ten současný radio hit. Povedená oslava na zlaté 80'! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hodně zbytečný film. Prostá předělávka rádoby chytře si hrající na pokračování. Tedy až na závěr, ten už nebyl chytrý ani rádoby. Originál byl neotřelý slasher s až dokumentární příchutí a mrazivými scénami vražd. Gomez-Rejon na něj navlékl kondom, potřel lubrikantem a pokusil se o autofelaci. Tímto pro mnohé nechutným přirovnáním se pouze pokouším říct, že jít bezpečnou cestou (kondom) doslovné předělávky skvělé předlohy, byť ji víc pocákám krví (gel) se i tak může ukázat, jako zcela bezpředmětné, je-li vaše snaha v závěru korunována narcistickým pokusem o jedinečnost (autofelace). Za závěrečný fail, odpad, vše ostatní jen snesitelný průměr, rozhodně však nesahající svému vzoru ani po pytlík. Děs po setmění, děs bez děsu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Středně propečený a méně krvavý steak, co po sobě zanechal Zodiac. Zapadákov Texarkana by byl jen dalším bezvýznamným zapadákovem kdesi na texasko-arizonské hranici, kdyby se zde ve čtyřicátých letech minulého století nepromenádoval maskovaný zabiják Fantom, který po setmění vraždil milenecké páry. Jeho totožnost nikdy nebyla odhalena, vrah nikdy nebyl dopaden a usvědčen, ale se svojí řezničinou posléze praštil. Až v roce 2013 udeřil znovu. Jeho útok přežila mladá dívka, budoucí žurnalistka, aby pak diváka mohla po zbytek filmu otravovat svým nepříliš sympatickým projevem. Nový Fantom striktně dodržuje posloupnost vražd, jaké jsou k vidění v béčkovém hororu, který byl natočen v sedmdesátých letech. Aby se na Fantoma a jeho napáchané bestiální činy tak úplně nezapomnělo, v městečku se každoročně promítá legendární slasher o něm. Na tomhle hororu je zvláštní, že je inspirován málo známým hororem ze sedmdesátých let, pojednávajícím o maskovaném zabijákovi. Je zde zmínka o režisérovi tohoto filmu, nechybí autentické prostřihy do minulosti, nicméně divák je naladěn na brutální řádění maniaka a celkem sere na propojení těchto dvou filmů. Maniak ve vraždění nepředvede nic extra krvavého, pozoruhodná je vražda pozónem, ovšem detaily většiny vražd jsou málo explicitní. Nad nižším počtem zabití převyšuje koncept, ve kterém přeživší oběť pátrá po detailech z minulosti i současnosti, souběžně s ní se do pátrání pouští i policejní sbor vedený černým rangerem Anthony Andersonem. Pátrání nebylo nijak zajímavě vedeno, o něco záživnější mohlo být odhalování vraha divákem. I méně zdatní Herkuláci Poirotové asi po deseti minutách filmu budou mít jasno, kdo je onen maskovaný maniak. Ovšem pozor, film na konci přijde s překvapením, takže zklamání z průhlednosti identity vraha nebude tak velké. Je nutno také zmínit, že podobného zvratu, s jakým se přijde v závěru, nebylo ve filmové oblasti užito poprvé. Film nemá zrovna výstavní herce. Addison Timlin jak je protivná, je i stejně protivně nadabovaná, zbytek herců se dal vydržet, ale nikdo nepřijde s ničím výrazně zapamatovatelným. Režisér Alfonso Gomez-Rejon si teprve osahával krvavý terén, přechod ze seriálové tvorby k té filmové mohl probíhat kladením výraznějšího režijního rukopisu, mohla se i definitivně odbourat inklinace k televiznímu stylu natáčení. Určitě je dobrou zprávou, že film se postupně zlepšoval, finální zúčtování s sebou přineslo to lepší, co film nabídl a celkově se jedná o hororový počin, který nezanechá na divákovi známky poškození centrální nervové soustavy. Zabiják nějaké to charisma má. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)

Reklama

Reklama