Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Standardní solidní slasher, který přímo vychází ze stejnojmeného fláku z roku 1976 a nepostrádá žádný opěrný atribut - maskovaný hrdina, u kterého do poslední chvílie netušíte, kdo se pod maskou ukrývá (a tady se to opět povedlo ututlat s tím, že pointa je celkem překvapivá). Vraždy na všechny možné způsoby jsme tu měli už nespočetně-krát, ale málokterý vrah byl tak zdatný, že do svého arzenálu zavedl >SPOILER< pistoli, luk a šípy, sekeru, kudlu a upgradovaný pozoun :D. Co se ale tvůrcům musí nechat a ještě o den později kroutím hlavou nad tím, jak se povedlo docílit takové 80' produkce a atmosféry - než se totiž trochu vzpamatujete, můžete si myslet, že vše náleží právě do 70-80. let díky místní architektuře, vozovým parkům, módě atd., takže z letargie vás maximálně vytrhne nějaký ten současný radio hit. Povedená oslava na zlaté 80'! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jedna * za pár povedených gore efektů a druhá * za sympatickou, pohlednou holčinu v hlavní roli. Víc ale ani ťuk. Já mám horory skutečně hodně rád, poslední roky to jde ale s tímto žánrem, speciálně tedy se slashrem, pěkně z kopce a až na minimum výjimek mě jednoduše nebaví. Tvůrci se prostě bojí přitvrdit, být syrovější, nekompromisnější, přímočařejší, a naopak se snaží zaujmout rádobyoriginalitou a nevšedními postupy, ale ve většině případech tím dosáhnou jen nechtěných kotrmelců a především nudy. A děs po setmění je toho ukázkovým případem, kdy nezáživnost a celková podivnost zaujímá nejvíce prostoru a pro klasické hororové ingredience pak jaksi nezbývá místo. Ústřední zápletka mi každopádně přišla nesmyslně přeplácaně ukecaná a zmatená, bez tempa a bez napětí, bez působivé atmosféry a především s pointou, která byla tak strašně mimo, že jsem chvíli uvažoval i o odpadu! Filmu pak ve výsledném dojmu nepřispěli ani postavy, které byli jednoduše prázdné, některé umřeli, některé přežili, vše se ale dělo bez nějakého smysluplnějšího systému, což se dá ovšem tvrdit v podstatě i o celém filmu. Na mě to zkrátka zapůsobilo jako opravdu nevyzrálý spletenec, zmatenec, který šel dost mimo mě. Nebo-li jinými slovy, je to nuda s ultrapitomým koncem. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh začal dobre a ukázal sa byť zaujímavý. Už na začiatku som bol rozhodne vtiahnutý do deja a spisovateľ Roberto Aguirre-Sacasa ma dokázal zaujať a zabaviť počas väčšiny filmu. Ale keď sa film ustálil v poslednej štvrtine, film stratil dynamiku a príbeh stagnoval a jednoducho zakopol o vlastné nohy. Je to naozaj škoda, pretože film bol až do tohto bodu primeraným slasherov. 5,5/10 ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem měl kdysi s tv na vhs, moc už si to taky nepamatuji. Tohle mě to trochu osvěžilo, ale jinak pěkný slasher. Skvělý gore scény třeba ta při kouření, velice hustá atmosféra a nečekané rozuzlení, na které by asi nikdo jen tak nepřišel. Pro mě příjemný překvapení, ke kterému se někdy určitě rád vrátím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale tohle pokračování/remake není vůbec špatné. Úspěšně vás přesvědčuje, že je podle skutečných událostí (i díky zajímavému zapracování původního filmu do příběhu), napíná ohledně identity vraha (přičemž podezřelých je hromada), naservíruje obstojné množství nepříjemných vražd, disponuje fešnou a docela sympatickou hrdinkou a i vizuálně to vypadá k světu. Spokojenost. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)

Reklama

Reklama