Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

No to mi poser nohu. Narazil sem na tenhle "remake" staršího slasheru úplně náhodou a ono je to prostě super. Proč je remake v uvozovkách? On ten film jaksi uznává existenci prvního filmu ze sedmdesátých let a operuje s tím, že je to založeno na reálných událostech. Což dává autorům prostor ke stylu v hororech docela nevídanému, kombinující retro slasher scény s pomrkáváním na diváka, který chvílemi neví, jestli to tvůrci myslí vážně, nebo ho tahají za nos. Je to opravdu hodně stylizovaný, ale já si brzo zvykl a pak si už jenom užíval zajímavej příběh vrcholící pro někoho debilní, ale rozhodně neodhadnutelnou pointou. Rozhodně to lepší, co v hororech rok 2014 nabídl. 8/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Trošičku jinak omílaná tématika ala Zodiac, ale podaná brutálnějším slasherem, který nešetří na mrtvolách. Vizuálně to vypadá výborně, ale krom samotného vyvražďovaní a erotických scén nemá moc co nabídnout. Úvodní a závěrečná pasáž jsou povedené, ale celkový dojem kazí nezáživné pátrání po vrahovi a mnoho dialog mezi spoustou zbytečných postav. Samotné vraždění pobaví, ale nic nového nepřináší a každá scéna mi připomínalo jinou z jiného filmu. Trošku jsem se musel pousmát v závěru, kdy jsem si vzpomněl na první Vřískot......5/10 ()

Reklama

TheDon 

všechny recenze uživatele

Remake filmu kterej jsem bohužel neviděl. Tak nemůžu říct, jestli se povedl nebo ne, ale na mě to působilo velice dobře. Sice je to někdy ukecaný a rozvláčný, ale člověka to nutí přemýšlet, kdo je ten fantom a když už si myslí, že ví, tak je frajer na kolejích na tři půlky. Konec se každorozhodopádně povedl. Úplně ty nejsilnější tři který jdou dát. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Des po zotmení v rámci svojho žánru vlastne neponúka vôbec nič výnimočné a ani výraznejšie zaujímavé. Dejovo je to až príliš ohrané a to vrátane toho filmu vo filme, samotný vrah ma ani moc nebavil, už tvorcovia kultovej série Piatok trinásteho si pred mnohými rokmi rýchlo uvedomili, že vreco na hlave nestačí a tak to rýchlo nahradili niečím zaujímavejším, takže v dnešnej dobe mi to už príde dosť mimo a navyše ani vraždy moc nezaujmú, je ich síce pomerne dosť, ale až na celkom zaujímavú scénu s trúbkou sú úplne nenápadité a pôsobia aj dosť umelo, takže ani po stránke drsnosti nie je vôbec o čo stáť. Ale aj tak nemôžem byť úplne kritický, film má veľmi svižné tempo, celkom slušné zloženie postáv, obzvlášť hlavná hrdinka mi prišla veľmi sympatická a zase taký Anthony Anderson, ako texaský ranger mi prišiel ako slušný úlet, no a za najväčší klad považujem rozhodne vizuálnu stránku. Nielen ten samotný retro štýl, ktorý funguje, ale hlavne veľmi zaujímavá práca s kamerou, čo sa mi páčilo po celý čas. Takže ako slasher je to prinajlepšom priemer, ale tie spomínané klady ho u mňa predsa len povyšujú a to jedno pozretie neľutujem. 59% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi sednul a chvilku jsem i přemýšlel o plné palbě. Nakonec hezký silný čtyři hvězdy a to hlavně za hutnou atmosféru, ucházející vraždy a vrahouna s pytlem na hlavě, protože ten maník byl fakt všude a fakt nevím, jak bych si v tom Texarkanu vyšel s holčinou aniž bych ho neměl za zadkem. Chvílema jsem ho podezříval, že má šestej smysl, každopádně ten chlap je doslova a do písmene Kazišuk !! Hormony jsou ale svinstvo, takže spousta budoucích obětí stejně jde randit na co nejodlehlejší místa a to, že kolem běhá magor co z člověka udělá sekanou, neřešej. No a chvilku potom se nacházejí ve stadiu rozkladu a už nemusí řešit vůbec nic. Hlavní herečka je sympatická a konec mnohého překvapí. Směle doporučuji všem párům co si chtějí udělat hezký večer. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama