Reklama

Reklama

Co děláme v temnotách

  • Nový Zéland What We Do in the Shadows (více)
Trailer 2

Viagovi, Deaconovi, Vladislavovi a Petyrovi je dohromady víc než 9000 let. Tihle upíři žijí společně v bytě ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Jak čtveřice zvládá přežívat v současné, moderní společnosti? Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (566)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Jak by to vypadalo, kdyby spolu bydleli Nosferatu, Drákula, Luis z Interview s upírem, upíří somrák a Edward ze Stmívání? No, a to by tak bylo tak všechno, co se dá o téhle fajn hororové dokumedii říct. Jakási hlavní dějová linie s novým přírustkem do upírské rodiny a jeho lidským kamarádem tu je, ale doporučuju nechat se spíš bavit jednotlivými komediálními scénkami. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je veľmi urážlivé, keď niekoho nazveš teplošom.“ – „Ani sa s nimi nebav, s homokladami.“ Mám rád podobne absurdný humor so smrteľne vážnou tvárou. Napriek tomu som z tejto snímky čiastočne sklamaný, pretože nie je až taká obskúrna, ako som sa tešil. Napriek tomu by som sa s Vladislavom, Viagom, Deaconom a Petrom (no dobre, s Petrom asi nie) ešte rád niekedy stretol. Hrozne sa mi páčilo, aké to celé bolo afektované a WTF, ale na môj vkus to chcelo ešte viac zatlačiť na pílu. Po pozretí tohto filmu, Honu na paľudí a Thora: Ragnarok si myslím, že režisérovi sa podarilo vrchol svojrázneho humoru dosiahnuť paradoxne nie v nízkorozpočtových prvých filmoch, ktoré robil doma na „dedinskom“ Novom Zélande, ale v megalomanskom Thorovi 3. Za sympatické postavy a niektoré úžasne bizarné scény mám chuť dať 70%, ale inak to bolo síce pôvabné, ale aj trošku na efekt a nudné. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nevšední, mimoňský a záměrně suchý humor, který tak skvěle fungoval ve Flight of the Conchords působí v celovečerním filmu tak nějak planě - bez chuti. Možná je to tím, že ho není tolik, možná je to tím, že scény obsahující vtípky ne vždy ladně zapadají do zbytku příběhu a možná je to tím, že tato hra na pseudo-dokument očividně nemá žádné větší ambice než s lehkým úsměvem zabít necelou hoďku a půl. Dovedu si představit, že spousta diváků bude touto neobyčejnou jednohubkou nadšena, ale já jsem byl minut. 5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KDYŽ DÁTE SPOLU DO JEDNOHO BYTU ČTYŘI UPÍRY, JE JASNÉ, ŽE VZNIKNE HODNĚ NAPĚTÍ. A TO MŮŽE VZNIKAT Z JAKÉKOLIV SITUACE…" /// Tohle by mohl bejt dost zajímavej sitcom. Upírskej (jako)dokument o tom, jak přežít-žít v dnešní době. Odlehčený vyprávění o partě spolubydlících, u kterýho mám po chvíli pocit, že baví hlavně zúčastněný. Ubejvá ftipu a přestává mě to tak nějak celkově zajímat (bavit). Negraduje to humorně ani příběhově, ale plusem je, že se nesnížej k nějakejm debilitám, stupiditám či trapárnám. Prostě je to pro někoho s jiným druhem (černýho) humoru. To takovej Wolfcop je stejně levnej, ale pobaví (mě). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dostal jsem pozvánku na Bezbožnej maškarní ples ve Wellingtonu. 2.) Když si upíři nadávaj do homoklád, tak to se vždycky chlámu... 3.) Thx za titule ,,tompson“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie roku 2014. Originální, svěží, parodické, dělané s důvtipem a láskou k upírům.....a taky velmi poučné. Odteď například vím, že když by po mně šel vlkodlak, mám mu hodit aport. Nic, doporučuju a jdu na poslední chvílu překopat TOPku. PS: Petera si tvůrci půjčili z Prokletí Salemu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (16)

  • Počas scény v bare, kde má divák možnosť po prvýkrát zbadať postavu Pauline (Elena Stejko), zaznie pieseň "The Captain" od skupiny The Phoenix Foundation. Táto kapela bola založená v novozélandskom meste Wellington, v ktorom sa odohráva dej snímky a kde sa aj natáčalo. (Hudakfilms)
  • Záverečnými titulkami film nekončí, po nich nasleduje ešte krátka scéna. (Kub_ees)

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Thor a upíří dohled?

Thor a upíří dohled?

03.10.2015

Nejbližší marvelovkou, která zatím nemá režiséra, je třetí Thor. Marvel si o něm povídal s Rubenem Fleischerem (Zombieland), Rawsonem Marshallem Thurberem (Millerovi na tripu) nebo Robem Lettermanem … (více)

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama