Reklama

Reklama

Snímek Muži, ženy a děti sleduje příběh skupiny středoškoláků a jejich rodičů, kteří se v době všudypřítomného internetu snaží zorientovat v měnících se vztazích, komunikaci, milostném životě i v tom, co si o sobě samých vlastně myslet. Film tematizuje sociální fenomény dneška, jako jsou videoherní kultura, anorexie, nevěra, honba za slávou a šíření nezákonného obsahu na internetu. Všechny postavy i jejich vztahy procházejí různými zkouškami a divákům se tak předestírá pestrá škála možností a cest, jimiž se lidé ve svých životech ubírají. Ať už jsou jejich zásadní rozhodnutí slibná nebo tragická, jedno je jisté - nikdo není v tomto roztodivném virtuálním světě imunní vůči obrovským sociálním změnám, které přicházejí díky neustálému používání telefonů, tabletů či počítačů. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (313)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NAŠE PLANETA JE OSAMĚLÉ SMÍTKO UPROSTŘED VELKÉ KOSMICKÉ TEMNOTY. V CELÉ JEHO VELIKOSTI NENÍ NÁZNAK, ŽE POMOC PŘIJDE OD NĚKOHO JINÉHO NEŽ OD NÁS SAMOTNÝCH…“ /// Já bych dneska nemohl bejt náctiletej. Nebavilo by mě to! Jasan, ne všechno stojí za hovno. Třeba masturbační inspirace je na úplně jiným levelu, než za mejch mladejch časů. Taky anorektičky se můžou vyhublým švábem okamžitě pochlubit vostatním netovejm kostím, ale jinak? Šedou kůru namáhá snaha vypotit co nejúdernější SMS, holky se viděj v L.A. za vysokou zdí (kvůli paparazziům) a kluci v posledním levelu WoW. Ti moudřejší zjišťujou, že v rámci vesmírnýho měřítka jde vlastně vo hovno a úpěnlivě hledaj někoho, s kým by mohli normálně po člověčsku komunikovat. Film k zamyšlení. (O hledání hranice normálnosti?) Je to fajn vobsazený staříkama i mládežníkama, hlásá pravdu a navíc i dramaticky (sice lacině, ale funguje to) graduje. A tak jen doufám, že moje virtuální působení na CSFD, nezpůsobí nikomu exitus. Ale pro jistotu – ŽIVOT JE KRÁTKEJ. UŽIJTE SI HO! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal Chad Kultgen, číst nebudu. 2.) Zjistím, že net není jen pro uchyláky, ale užít si ho můžou i honimýři. 3.) Nevím, jak vypadá dnešní PEKLO. 4.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ťažko nehodnotiť vysoko. Najtrefnejšia kritika našej spoločnosti. Reitman nám kedysi predostrel strasti dospievania. To ako amerika zabíja svojich občanov najdostupnejšími drogami, samotu dospelého života a teraz ponúka mozaikovitú fresku osudov uväznených v jednej komunite. Všetci herci dobre vybratý. Poteší hlavne Sandler v jeho tragickej polohe. Páčilo sa mi, že to nie je veselé, ale nemá potrebu sa to válať v sračkách - aj napriek tomu, že je to častokrát fucked up. Postavy v ktorých sa každý z nás dokáže nájsť, lebo sú napísané nami pre nás. A keď nie - minimálne poznáme niekoho v okolí, kto sa na niektorú z postavičiek skvelo hodí. Reitmanov návrat k tomu čo robí najlepšie. K príbehom o obyčajných ľuďoch, obyčajných emóciach. Zoberte si z toho čo len chcete, alebo to nechajte tak. Nebude to lámať rekordy, nebude to glorifikované za tému a spracovanie. Bude to len existovať. A kto sa bude chcieť opojiť horkosladkou skutočnosťou nefungujúcich vzťahov - generačných, vzťahových, láskavých aj neláskavých - nech sa páči. Sme malé postavičky z našimi veľkými problémami. ale keby sme všetci teraz zmizli.. vesmír to ani nepostrehne. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Patřím také do "fucked up" generace a divím se, že toto téma jsou v podstatě jen dva známé filmy (ten druhý je Disconnect). Reitman umí točit filmy u kterých není třeba zapínat mozkové závity a naopak na Vás působí silou vztahů mezi postavami. Třeba krásný vztah mezi hlavními postavami v Juno mi připomněl vztah mezi holčinou fízlovanou matkou a klukem závislym na Guild Wars. Mrzí mě ale, že Reitman dost zjednodušuje realitu a vše žene do extrémů, kterým se prostě nedá věřit. Takže.. hezky se na to kouká, protože se cítíte jakousi součásti filmu (nebo spíš naopak cítíte, že film je vaší součásti), ale zároveň vám nějaký hlas v hlavě říká, že tohle snad nemůže být ani možné. PS: Jennifer Garner hraje opravdu mega sviňskou matku.. a ne poprvé ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý dramatický pokus na téma jak internet a moderní doba ovlivňuji lidské vztahy, který bohužel vyšel tak nějak napůl. Máme zde výbornou a sebejistou Reitmanovu režii, neselhávající herce a scenáristicky skvěle podaný příběh, který se vám na rozdíl od nehorázně přeceňovaného Disconnect nesnaží vtlouct do hlavy, jak je ten internet vlastně špatný. Jednotlivé linky jsou zajímavé a po většinu stopáže skvěle fungují. V některých scénám mi to ale přišlo trošku nedotažené až černobílé a zamrzí, že Reitman nedokázal všechny zápletky správně vygradovat. Závěru tak chybí to správné mrazení a některé linky úplně vyšumí do ztracena. A fakt, že neskutečně otravná postava Jennifer Garner neskončila přejetá a rozčtvrcená někde v kanálu, mě taky docela štve. I přesto ale solidní dramatický kousek. Ten americký hate docela nechápu. 70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Allison Dossová se zamilovala do Brandona Lendera v sedmé třídě. Jejím největším přáním bylo, aby první pusu dostala od něj. Brandon nevnímal zamilovanost Allison vůči němu, i když jednou mimoděk pronesl, že by ji ošukal, kdyby našel díru.“ Začátek byl krásně svěží, zábavný, měl nadhled a hlavně vypravěčku Emmu Thompson, která dodávala pronášeným informacím ještě vtipnější ráz. Nějakou dobu to tak pokračovalo a vypadalo na hodně povedenou tragikomedii, jenže pak se hlas vypravěčky začal pozvolna vytrácet, s ní také lehkost a postupně i zábavnost. Film byl čím dál víc vážnější a začal zabředávat do docela obyčejného, rutinního a nepříliš zvládnutého dramatu, konec byl už úplné klišé. Ve výsledku mi to tak vychází jenom na průměr, což je velká škoda. „Ta hra se myslím jmenuje Guild Wars.“ –„ To je jedna z nejhorších! Manželský pár v Číně hrál Guild Wars tak moc, že zanedbával své dítě, až umřelo z dehydratace.“ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Texas. (MikaelSVK)
  • Předlohou filmu byla kniha "Men, Women, and Children" spisovatele Chada Kultgena. (Muerta)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama