Reklama

Reklama

Snímek Muži, ženy a děti sleduje příběh skupiny středoškoláků a jejich rodičů, kteří se v době všudypřítomného internetu snaží zorientovat v měnících se vztazích, komunikaci, milostném životě i v tom, co si o sobě samých vlastně myslet. Film tematizuje sociální fenomény dneška, jako jsou videoherní kultura, anorexie, nevěra, honba za slávou a šíření nezákonného obsahu na internetu. Všechny postavy i jejich vztahy procházejí různými zkouškami a divákům se tak předestírá pestrá škála možností a cest, jimiž se lidé ve svých životech ubírají. Ať už jsou jejich zásadní rozhodnutí slibná nebo tragická, jedno je jisté - nikdo není v tomto roztodivném virtuálním světě imunní vůči obrovským sociálním změnám, které přicházejí díky neustálému používání telefonů, tabletů či počítačů. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (313)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pokud bych si k snídani něco nedal, tak vajíčka. Směsice dramaticky tragických příběhů mladých i těch odrostlých, které josu poměrně dobře podané a doplněné hezkými obrázky :) Překvapují mě tady ty obecně uváděné žánry, nějak si nevybavuji nic, co by film v hlavní kategorii mělo řadit do "Komedie", fakt nic. Až dosud, až na jeden úlet, nenatočil a nenapsal Reitman nic vyloženě špatnýho, poklona a jen tak dál. Tohle sice nebudu nominovat na Oscara, ale vidět a se to dá, aniž byste chtěli poté vyletět z kůže někam poblíž Voyageru :) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Problém Jasona Reitmana je, že by (snad) mohl být vtipný jako jeho otec. Jenže on zjevně nechce. Nebo přinejmenším nechce po celou stopáž. Nadsázka a nějaké vtipy tu vydržely zhruba do 20. minuty, pak už se vlastně nic moc vtipného nestalo. Měl jsem s tím podobný problém jako s Lítám v tom. Na začátku nandám hromadu přestřelených postaviček v přehnaných situacích a rozehraju komedii, u které by se dalo i smát. A pak s těma nereálnýma figurama (dobře, neříkám všechny, ale třeba stalking matka nebo pics-selling matka přehnané jsou) rozehraju existenciální drama o moderním životě, odcizenosti, přetvářce na internetu a tak vůbec. Tak si kurva Reitmane vyber, co chceš točit za žánr a nemať lidi tím, že je tu napsáno "komedie" a v hlavní roli Adam Sandler. Kdyby tu bylo jen drama, dal bych 3. Takhle 2. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zaprvé: smažte už někdo, prosím, to označení komedie, protože tenhle film je všechno možné, než třeskutá legrace. A teď k mému hodnocení tohohle snímku. Men, women and children vyprávějí o krizi rodiny a o tom, jak mezilidské vztahy ovlivňují média, v tomto případě zejména mobilní telefony, internet a počítačové hry. Jednotlivé postavy a jejich příběhy se jemně proplétají, ale každého zřejmě zasáhne něco jiného. Mně se nejvíc dotkl asi příběh Adama Sandlera a jeho ženy, kteří spolu žijí spíš už jen ze zvyku a jejich život je stereotypní, až mrazí. Jejich řešení je sice poněkud předvídatelné, ale mrazí z něj stejně jako z oho vztahu, který oba označují jako nudu. Zaujal mě hlas vypravěčky, která se snaž filmu dát trochu jiný punc. Jinak jde o průměrný americký film o tom, že bez mobilních telefonů by nám bylo rozhodně lépe. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film s veľmi silnou myšlienkou, ktorý sa pritom tvári absolútne mainstreamovo a nenápadne ba až holywoodsky bezducho, pritom jeho posolstvo je absolútne jasné a nezpochybniteľné. Tlieskam tvorcom, ktorí ho týmto sposobom dokázali učiniť atraktívnym aj pre priemerné publikum a mládež. Záverečných pár slov vytesať do kameňa! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, Jasone, nemusíš se snažit narvat do jednoho filmu úplně "všechno". Zajímalo by mě, jak daleko se s propojením myšlenek "na ničem, co uděláme, v kosmickém měřítku nezáleží" a "internet je zlo a jeho používání z nás udělá psychopaty a zločince" poprala kniha, podle níž byl film napsán, protože pan Reitman se k tomu spojení ani nepřiblížil. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Texas. (MikaelSVK)
  • Předlohou filmu byla kniha "Men, Women, and Children" spisovatele Chada Kultgena. (Muerta)
  • Natáčalo sa v texaskom Austine a scény zo školy sa natáčali v Georgetowne, konkrétne na škole East View High School. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama