Reklama

Reklama

Snímek Muži, ženy a děti sleduje příběh skupiny středoškoláků a jejich rodičů, kteří se v době všudypřítomného internetu snaží zorientovat v měnících se vztazích, komunikaci, milostném životě i v tom, co si o sobě samých vlastně myslet. Film tematizuje sociální fenomény dneška, jako jsou videoherní kultura, anorexie, nevěra, honba za slávou a šíření nezákonného obsahu na internetu. Všechny postavy i jejich vztahy procházejí různými zkouškami a divákům se tak předestírá pestrá škála možností a cest, jimiž se lidé ve svých životech ubírají. Ať už jsou jejich zásadní rozhodnutí slibná nebo tragická, jedno je jisté - nikdo není v tomto roztodivném virtuálním světě imunní vůči obrovským sociálním změnám, které přicházejí díky neustálému používání telefonů, tabletů či počítačů. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (313)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Širší souvislosti s vesmírem, naší existencí a smyslem života jsou v tom úplně zbytečně, vypravěč taky. Některé charaktery jsou příliš extrémně vychýlené od normy jenom, aby se ukázalo, jak nás informační technologie ovlivňují a hlavně deformují náš úsudek a smýšlení (jedno jakým směrem - někdo jim nerozumí vůbec, někdo málo, někdo zase až moc atd.). Na druhou stranu zajímavý (ne)vývoj postav, hrátky s vševědoucí narací skrze informativní smartphonové a jiné titulky a vynikající soundtrack (Bibio!). Film i přes výtky drží pohromadě, po Juno a Lítám v tom jsem od Reitmana nicméně čekal ambicióznější a méně schematické projekty (i na poli nezávislého filmu se dá vymyslet leccos). ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ačkoli téma rozličného a deviantního vnímání sexuality bylo již propíráno jinými filmy i seriály, z nichž bych vyzvedl především Disconnect a pak také Six Feet Under a Pretty/Handsome, zdál se mi přístup Reitmana stále docela originální. Postavy nepůsobí jako z druhé ruky, každá má své unikátní prožívání, své vnitřní touhy a choutky, které jsou skrz obrazovku patrné. Ve filmu pak nemusí dojít ani k doslovné propojenosti (setkání postav), aby jednotlivé příběhy vykreslily jeden celistvý obraz o dnešní společnosti. Troufám si říct, že ač tento film není žádný zázrak, svého cíle dosáhl bez sebemenšího zakopnutí. 9/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre sa na film pozeralo, snímok nás úsmevne prevedie snáď všetkými možnými spoločenskými problémami spätými s modernou dobou a technickými vymoženosťami. Miestami dosť nepríjemne nadstavuje zrkadlo konzumnej spoločnosti a na konkrétnych príkladoch a problémoch pár rodín žijúcich si bežným životom ukazuje našu závislosť na týchto technických a internetových výdobytkoch. Chvíľami mi to celé prišlo ako diel z Krajných medzí, ešte chvíľu a môžme si dať všetci implantovať do hlavy PC čip. Škoda toho gýčového, prvoplánového a presladeného záveru, ale aj tak veľmi rád odporúčam do pozornosti. 80/100 ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Problém Jasona Reitmana je, že by (snad) mohl být vtipný jako jeho otec. Jenže on zjevně nechce. Nebo přinejmenším nechce po celou stopáž. Nadsázka a nějaké vtipy tu vydržely zhruba do 20. minuty, pak už se vlastně nic moc vtipného nestalo. Měl jsem s tím podobný problém jako s Lítám v tom. Na začátku nandám hromadu přestřelených postaviček v přehnaných situacích a rozehraju komedii, u které by se dalo i smát. A pak s těma nereálnýma figurama (dobře, neříkám všechny, ale třeba stalking matka nebo pics-selling matka přehnané jsou) rozehraju existenciální drama o moderním životě, odcizenosti, přetvářce na internetu a tak vůbec. Tak si kurva Reitmane vyber, co chceš točit za žánr a nemať lidi tím, že je tu napsáno "komedie" a v hlavní roli Adam Sandler. Kdyby tu bylo jen drama, dal bych 3. Takhle 2. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Zaprvé: smažte už někdo, prosím, to označení komedie, protože tenhle film je všechno možné, než třeskutá legrace. A teď k mému hodnocení tohohle snímku. Men, women and children vyprávějí o krizi rodiny a o tom, jak mezilidské vztahy ovlivňují média, v tomto případě zejména mobilní telefony, internet a počítačové hry. Jednotlivé postavy a jejich příběhy se jemně proplétají, ale každého zřejmě zasáhne něco jiného. Mně se nejvíc dotkl asi příběh Adama Sandlera a jeho ženy, kteří spolu žijí spíš už jen ze zvyku a jejich život je stereotypní, až mrazí. Jejich řešení je sice poněkud předvídatelné, ale mrazí z něj stejně jako z oho vztahu, který oba označují jako nudu. Zaujal mě hlas vypravěčky, která se snaž filmu dát trochu jiný punc. Jinak jde o průměrný americký film o tom, že bez mobilních telefonů by nám bylo rozhodně lépe. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Předlohou filmu byla kniha "Men, Women, and Children" spisovatele Chada Kultgena. (Muerta)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama