Reklama

Reklama

Epizody(4)

Kdo by neznal Jamese Bonda, agenta 007 britské tajné služby s povolením zabíjet. Ale co muže, který Bonda stvořil? Byl jím spisovatel Ian Fleming, který vždy tvrdil, že všechno, co píše, má svůj precedens v pravdě. Čtyřdílná britská minisérie sleduje nejdramatičtější etapu Flemingova života, kdy v letech 1939–1945 sloužil jako pobočník admirála Johna Godfreye, šéfa tajné služby britského královského námořnictva. Sotva třicetiletý Fleming, který předtím zkoušel štěstí jako novinář, ale i bankovní úředník, se v nové práci našel. Mohl v ní totiž uplatnit svou výjimečnou představivost, sklony k nezodpovědným dobrodružstvím i zdravé pohrdání autoritami. Povaze protagonisty odpovídá i zpracování minisérie, která není klasickým suchopárným životopisem, ale nabízí poutavou podívanou, plnou dramatických situací a krásných žen. Jak také jinak u muže, proslulého tím, že nikdy nenechal fakta pokazit dobrou historku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (61)

joker.george 

všechny recenze uživatele

S Bondem má seriál pramálo společného a stejně pomálu se jím nechává inspirovat. A to by byly plusové body, kdyby tedy dokázal obstát jako samostatné dílo a neměl tu zbytečnou a otravnou romantickou linku. Nad vodou ho tak drží pouze Flemingova fantazie a nápady a také to, že se s každou epizodou dostaví jisté zlepšení. Čtyři díly jsou v tomto případě ideální počet. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že mi BBC poví něco zajímavého o tvůrci Bondovek. Nakonec jsem se málem unudil u tisíce milostných scén, kde vrcholem byl  snad třetí díl. Tam se myšlenka celého čtyřdílného seriálu projevila snad nejvíc. Tvůrci se ji totiž rozhodli pojmout jak z akčního hlediska, tak z toho romantického. Akční hledisko by úplně zlé nebylo, ale ta romantika, to je v tomhle případě čirý zlo. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

"Nedovolíš si mě milovat. A já tě nemohu milovat. Protože ve chvíli, kdy tě žena začne milovat, tak už ji nechceš. Takže jediný způsob jak tě mít, je tě nemít. A jedině takhle tě můžu pochopit. Takhle to musí být." To byl pro jednu z jeho žen ten nejhorší moment poznání. Ano, já se přiznávám, že jeho soukromý život jsem vnímala víc, než prvky, které souvisely s jeho pozdější literární tvorbou a Jamesem Bondem, které se ovšem nedaly hlavně v poslední části přehlédnout. Vím, že takto zfilmované životopisné filmy musím brát s velkou dávkou tolerance, což jsem ráda učinila a byla jsem moc spokojená. Jako žena jsem se skutečně soustředila spíš na jeho milostné vztahy, které nebyly rozhodně jednoduché a souvisely z velké části s tím, co prožil v dětství. Středobodem byl jeho vztah k Ann, ale za sebe bych ráda vyzdvihla i moc sympatickou a milou osůbku v postavě Mu. Celkem neznámé a sympatické herecké obsazení tomu daly i ten správný šmrnc. Vím proč se protokolu Z tak říká a u posledních záběrů jsem se rozhodla, že nějakou tu bondovku asi opráším a bude to zřejmě ta ze závěru filmu "Casino Royal". Nevím, nevím, jaké byly ty líbánky.....já být jeho novomanželkou........?:-) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v půlce minisérie zatím solidní,koukatelná a dobře obsazená záležitost,která ale nikterak nevybočuje z linie "životopisných" filmů/seriálů.Určitě dokoukám a jsem zvědav co přinesou zbylé dva díly,ale na vyšší hodnocení to zatím není.To pomrkávání na Bondovské fanoušky je ale každopádně fajn...70% (zbylé 2 díly to bohužel nedokázaly zvednout na vyšší hodnocení.Konkrétně třetí díl je vůbec nejslabší z celé série.Jsem sice velký fanda Bondovek a jsem rád za tenhle fajn vhled do Flemingova života,ale znovu už vidět nemusím) ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý pohled na tvůrce nejslavnějšího agenta na světě a já po dvou dílech marně přemýšlím, zda mě víc zajímá a přitahuje linka milostná, či válečná. Zatím to má náběh na plný počet! Závěrečný díl trošku zklamal, ale celkově fakt povedená minisérie s úžasnou dobovou atmosférou plnou erotického napětí i špionážních her. Tohle dílko má opravdový šmrnc a herci tomu dodali tu správnou šťávu. Pecka ()

Galerie (399)

Reklama

Reklama