Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (788)

silentname 

všechny recenze uživatele

Kto nechcel tohto roku vidieť "Sausage Party?" Myslím si, že už je to dlho, čo sme naposledy mali animovaný film, ktorý je iba pre dospelých. No som presvedčený, že všetci 12-roční chlapci budú chcieť tento film tajne vidieť aj tak, lebo sa budú cítiť dospelejšie. Každopádne všetkým rodičom vopred píšem - Nečakajte tu žiadnu rozprávku pre deti o jedle. Toto je niečo úplne iné. A už len úvod to dokazuje svojou vulgárnosťou a sexuálnymi a náboženskými narážkami. Myslím si, že je to skutočne dobrá komédia. Je to rozhodne jeden z najbizarnejších filmov roka a myslím si, že ak chcete dobrú komédiu, tak sú tu skutočne klenoty. Dokonca musím povedať, že sa mi páči ako je film prezentovaný z pohľadu potravín ako absolútny horor. Ale funguje to vynikajúco. Príbeh je dobrý, postavy sú niektoré zaujímavejšie a iné zase vôbec. Napríklad musím povedať, že hlavný zloduch tohto filmu ma akosi moc nebral. Ale tak možno budete mať na to iný názor. Musím ale pochváliť veľmi dobrý dabing, kde skutočne vybrali dobrých hercov, ktorí dali týmto postavám život. A funguje to dobre. Seth Rogen a Kristen Wiig sú dobrá dvojka a ladí im to. Animácie sú podľa mňa ale dosť slabé. Viem, že film vznikal s oveľa nižším budgetom, ale je tu vidno, že to nie je najlepšie vyzerajúci film tohto roku. Animácie sú okey, ale nič nejaké výrazné, čo by som pochválil. Než ale skončím komentár hodnotením je ešte nutno spomenúť jednu vážnu kontroverziu, ktorá sa s týmto filmom spája a to je fakt, že mnohí animátori pracovali skoro zadarmo na tomto projekte, a mnohí ani neboli kreditovaní v titulkoch, nakoľko boli z produkcie vyhodení. Ale aj tú prácu, ktorú ešte spravili nikto z manažmentu neocenil. To je veľmi smutné. Hodnotenie: B+ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se královsky a Rogenův zatím nejlepší film. Mluvicí jídlo mě fakt dostalo a závěrečné sexuální inferno vejde do dějin. Neumím si představit jakou prdel museli prožívat herci při natáčení a následném dabování. 85% PS: S odstupem vnímám že film je mnohdy zbytečně sprostý, i když se zde zrovna nic neděje. Pičfuk je fajn, pár scének luxus, vede vaření, kdy jídlo přichází o veškeré iluze. Ale reprízou se přecejen vytrácí ten moment překvapení a občas je to prostě slabší. 60% ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

U mě hodně přes čáru. I proto jsem překvapen, že dojmy, které ve mě tento snímek zanechal jsou spíše pozitivní. Je to hodně ostré, trapně vulgární, ale v tom všem špatném se dokáže vyloupnout velká spousta vtipných momentů. Navíc se Buchtám a klobásám nedá upřít, že se opravdu neotřele věnují dost vážným problémům a dokážou o nich trefně referovat. Takže trošku se stydím, ale líbilo se mi to. Navíc je to těžko zaměnitelné s čímkoliv jiným a bude dost těžké určité scény vyhnat z hlavy. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Anti-LEGO příběh. Hrdinové mají mozky vymyté (firemní) ideologií, podle které je smyslem existence čekat, až si vás vybere jeden z „Bohů“ a odnese do země zaslíbené, kde najde klid a mír židovský bagel i muslimský lavaš, jinak vedoucí nekončící spor o to, kdo má nárok okupovat „západní regály“ supermarketu. Netuší přitom, že je namísto 77 lahví panenského olivového oleje a jiných potěch čeká bolestivá smrt v hrnci vařící vody nebo mlýnku na maso. Každý pracovní den začíná kolektivním zpěvem idiotské feel-good písničky à la Everything is Awesome, ve kterém chtějí postavy pokračovat i po zjištění, že všechno možná až tak boží není. Je pro ně holt pohodlnější dál věřit iluzi, kterou si sami vytvořili a která jim namísto existenční úzkosti nabízí útěchu. Neblahá historická zkušenost od dogmatického lpění na optimismu odrazuje, raději se tedy tvařme, že minulost neexistuje a dál žijme ve lži. Zdá se, že jedinou uspokojivou alternativu k víře ve spasení, která vyžaduje mimo jiné odříkání tělesných potěch, představuje hédonismus. Všichni nakonec stejně zemřeme (vyjma trvanlivých potravin), tak proč předtím alespoň nevylízat žemli nebo nevykouřit řepu a svou neradostnou existenci si tím trochu nezpříjemnit. Proti-konzumní poselství filmu z produkce obří mediální korporace samozřejmě nelze brát moc vážně a budiž proto Buchtám a klobásám připsáno k dobru, že po divákovi ani nic podobného nechtějí. Na druhou stranu je možná škoda, že za všemi ultrasprostými vtipy trochu zaniká, jak chytrý a podvratný film Rogenova parta tentokrát vytvořila. Největším monstrem nakonec není mluvící pičifuk, ale postava libovolného člověčího konzumenta, žijícího ve víře, že bude stále co jíst. Kdyby nic jiného, za vítězství tvůrců lze považovat už jen to, že vás přimějí fandit mluvícímu párku, vyschlé žvýkačce a prsaté žemli v jejich boji proti lidem jako jste vy sami (tedy lidem, kteří se provinili svým konzumerismem). 85% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Představte si aplikaci Ninja Fruit, dejte tomu nějaký jednoduchý příběh, pár sprostých slov a vznikne tahle šlamastika. Jak tvůrci slibovali, jedná se opravdu o jednu z nejsprostějších animovaných "pohádek". Záměrně nepoužívám slovo film, protože to byla stále v zásadě pohádka pro dospělé děti s tím, že tu padlo mnoho sprostých slov a kdyby tvůrci nepoužili tyto slova mohli by pustit snímek i mladším divákům, teoreticky i těm nejmenším, díky jednoduchosti příběhu. Samozřejmě bylo tam pár scén, které by neprošli viz injekční stříkačka a občas uhynulá potravina nebo rozsekané ovoce alias aplikace Ninja Fruit. Nápad je to super, některé scény nebo smysl myšlenky byl dotažen do konce, viz spor Palestina a Israel a jejich dobrej kámoš Hummus ale to je v zásadě všechno. Pár dobrých scén tam bylo, škoda jen že to nepropracovali do konce a tvůrci si neřekli jednu zásadní věc a to : Má to být pohádka pro dospělé děti a nebo to má být animovaný film s myšlenkou (snímek na to měl) který v zábavné formě zkusí ukázat jak asi náš dnešní svět opravdu vypadá. Možná si tuto otázku položili a zodpověděli, ale vznikla z toho trošku takhle slátanina, nebo spíše "salátanina". Takže salám alejkum a mějme se rádi, pomáhejme si a neválčeme. Jo ještě tam byla jedna dobrá scéna ala vylodění v Normandii. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Alan Menken poprvé ve své bohaté kariéře složil hudbu k animovanému filmu, který nebyl od Disneyho. Nechal se pak slyšet, že si to moc užil, protože v osobním životě má drsný a oplzlý humor moc rád. (NIRO)
  • Ve Švédsku na film mohly - v doprovodu rodičů - už děti od sedmi let. (NIRO)

Reklama

Reklama