Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (791)

pepo 

všechny recenze uživatele

Pojem WTF dostal nový rozmer a hranica politicky nekorektného humoru je prekročená tak veľmi, že už ju ani nie je vidieť. Nový počin partie okolo Setha Rogena je ťažko hodnotiť. Sausage Party totiž v mnohých ohľadoch nie je dobrý film. Má nevyvážené tempo, svet, kde sa odohráva nefunguje a príbeh je iba zlepencom scén. Následkom toho sa prvá tretina takmer nedá prežiť. Väčšina humoru vyplýva z toho, že zelenina nadáva a málokedy je to vtipné. Vulgarizmami sa plytvá a strácajú tak na údernosti. Po masakri v kuchyni, ktorý poznáme z trailerov, sa to však celé nakopne a nasleduje sled neuveriteľne vtipných scén vrcholiacich záverečnou polhodinovkou. Nechcem spoilerovať, ale to, čo sa tu občas deje, ste bez preháňania ešte nikdy nevideli. A ani dlho neuvidíte. Je to drzé, brutálne, nápadité a absolútne šialené. Navyše okorenené skvelými parodickými vsuvkami. Tie sa týkajú nielen filmov, ale aj súčasnej spoločenskej situácie. A tvorcom sa podarí uraziť každého bez ohľadu na rasu, politickú, náboženskú alebo sexuálnu orientáciu. Proste niečo, čo som očakával od Deadpoola a nedostal som to. Určite to nie je pre každého, ale návštevu kina sa oplatí risknúť, kvôli originalite a odvahe tvorcov vykašľať sa na zabehnuté pravidlá. Ak sa naladíte na správnu notu je to totiž zábavné. Neuveriteľne zábavné. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je tohle food porn nálož sprostých slov a výjevů, které jsou pro někoho přes čáru únosnosti. Na druhou stranu je to animák pro dospělé, tak je jasné, že se nebude zachraňovat Willy. Na jedné straně oceňuju, že se film vyjadřuje k takovým těm „plačivým“ otázkám jako je náboženství, jinakost, etnicita a tak, ale nechává to jen na úrovni legrace, něco hlubšího z toho samozřejmě nikdo nevyvodí. Nakonec v podstatě všechny ty stereotypy jsou využity k tomu, aby pobavily nebo zdramatizovaly scénu. Ovšem některé (pop)kulturní odkazy byly povedené, to samé i návštěva cukrovinkového Stephena Hawkinga. Vybrané písničky byly skvělé a bylo vidět, že si s tím tvůrci vyhráli. Na druhou stranu jen sprosté výrazy a sem tam dobré a hravé nápady nestačí, aby vás film 100% zaujal. Navíc ani animace mě nijak zvlášť nenadchla, neoslovila. Myslím si, že zhlédnutí bolet nebude, pokud nevadí, že to není zrovna příběh s morálním poučením a že vyvrcholení je opravdové vyvrcholení. Lepší 3*. Přeci jen i druhý den po zhlédnutí jsem na film myslela, především z toho důvodu, že jsem netušila, jak ho ohodnotit. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ať už si o tomhle kdo chce myslí cokoliv, jisté je, že se jedná o dost velký úkaz, neboť natočit Rkový film o tom, jak nebohé jídlo věří, že si je po pobytu v regálech odnese božstvo (lidé) do jakéhosi ráje a tam... A mě se to docela líbilo, byť si dovedu představit asi mirádu věcí, které by se dali vylepšít, ale hrozně mi to připomíná South Parkoidní Peklo na Zemi - také zhovadilost plná infantilního a sprostého humoru, která má v sobě má kritiku čehosi, v tomhle případě slepé víry v cokoliv. Naanimováno to bylo relativně dobře, humor zasáhl černou jak kdy a průměr to není u mě díky poslední patnáctiminutovce, která je [Zcenzurováno ústavem pro etiku internetových komentářů] ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

U mě hodně přes čáru. I proto jsem překvapen, že dojmy, které ve mě tento snímek zanechal jsou spíše pozitivní. Je to hodně ostré, trapně vulgární, ale v tom všem špatném se dokáže vyloupnout velká spousta vtipných momentů. Navíc se Buchtám a klobásám nedá upřít, že se opravdu neotřele věnují dost vážným problémům a dokážou o nich trefně referovat. Takže trošku se stydím, ale líbilo se mi to. Navíc je to těžko zaměnitelné s čímkoliv jiným a bude dost těžké určité scény vyhnat z hlavy. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Představte si aplikaci Ninja Fruit, dejte tomu nějaký jednoduchý příběh, pár sprostých slov a vznikne tahle šlamastika. Jak tvůrci slibovali, jedná se opravdu o jednu z nejsprostějších animovaných "pohádek". Záměrně nepoužívám slovo film, protože to byla stále v zásadě pohádka pro dospělé děti s tím, že tu padlo mnoho sprostých slov a kdyby tvůrci nepoužili tyto slova mohli by pustit snímek i mladším divákům, teoreticky i těm nejmenším, díky jednoduchosti příběhu. Samozřejmě bylo tam pár scén, které by neprošli viz injekční stříkačka a občas uhynulá potravina nebo rozsekané ovoce alias aplikace Ninja Fruit. Nápad je to super, některé scény nebo smysl myšlenky byl dotažen do konce, viz spor Palestina a Israel a jejich dobrej kámoš Hummus ale to je v zásadě všechno. Pár dobrých scén tam bylo, škoda jen že to nepropracovali do konce a tvůrci si neřekli jednu zásadní věc a to : Má to být pohádka pro dospělé děti a nebo to má být animovaný film s myšlenkou (snímek na to měl) který v zábavné formě zkusí ukázat jak asi náš dnešní svět opravdu vypadá. Možná si tuto otázku položili a zodpověděli, ale vznikla z toho trošku takhle slátanina, nebo spíše "salátanina". Takže salám alejkum a mějme se rádi, pomáhejme si a neválčeme. Jo ještě tam byla jedna dobrá scéna ala vylodění v Normandii. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu zazní slovo "fuck" nebo jeho modifikace celkem 506krát. (Maulincio)
  • Film stál - na poměry animovaných celovečeráků velmi střídmých - 19 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve Švédsku na film mohly - v doprovodu rodičů - už děti od sedmi let. (NIRO)

Reklama

Reklama