Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (788)

silentname 

všechny recenze uživatele

Kto nechcel tohto roku vidieť "Sausage Party?" Myslím si, že už je to dlho, čo sme naposledy mali animovaný film, ktorý je iba pre dospelých. No som presvedčený, že všetci 12-roční chlapci budú chcieť tento film tajne vidieť aj tak, lebo sa budú cítiť dospelejšie. Každopádne všetkým rodičom vopred píšem - Nečakajte tu žiadnu rozprávku pre deti o jedle. Toto je niečo úplne iné. A už len úvod to dokazuje svojou vulgárnosťou a sexuálnymi a náboženskými narážkami. Myslím si, že je to skutočne dobrá komédia. Je to rozhodne jeden z najbizarnejších filmov roka a myslím si, že ak chcete dobrú komédiu, tak sú tu skutočne klenoty. Dokonca musím povedať, že sa mi páči ako je film prezentovaný z pohľadu potravín ako absolútny horor. Ale funguje to vynikajúco. Príbeh je dobrý, postavy sú niektoré zaujímavejšie a iné zase vôbec. Napríklad musím povedať, že hlavný zloduch tohto filmu ma akosi moc nebral. Ale tak možno budete mať na to iný názor. Musím ale pochváliť veľmi dobrý dabing, kde skutočne vybrali dobrých hercov, ktorí dali týmto postavám život. A funguje to dobre. Seth Rogen a Kristen Wiig sú dobrá dvojka a ladí im to. Animácie sú podľa mňa ale dosť slabé. Viem, že film vznikal s oveľa nižším budgetom, ale je tu vidno, že to nie je najlepšie vyzerajúci film tohto roku. Animácie sú okey, ale nič nejaké výrazné, čo by som pochválil. Než ale skončím komentár hodnotením je ešte nutno spomenúť jednu vážnu kontroverziu, ktorá sa s týmto filmom spája a to je fakt, že mnohí animátori pracovali skoro zadarmo na tomto projekte, a mnohí ani neboli kreditovaní v titulkoch, nakoľko boli z produkcie vyhodení. Ale aj tú prácu, ktorú ešte spravili nikto z manažmentu neocenil. To je veľmi smutné. Hodnotenie: B+ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Židia Seth Rogen a Evan Goldberg už majú na svedomí nejednu kontroverznú komédiu a rozhodne sa ani tentoraz neboja zájsť do extrému. Animovaný film im navyše poskytuje ešte širšie pole pôsobnosti. Než divák zavíta na stiahnuté Sausage Party, určite by si to mal dobre rozmyslieť, pretože toto je snímka, ktorá vás bude baviť buď naozaj veľmi, alebo ju potopíte. Tak ako tak, určite na ňu nezabudnete. El Pičifuk je nezabudnuteľná hláška. V komédii sa stále niečo deje a do hodiny a pol sa toho vtesnalo naozaj veľa. Škoda, že uvidíme toľko vyložene lacných scén, ktoré sú neoriginálne, prekvapivé a pobavili by jedine značne pojašených pubertiakov. A neuškodilo by pridať ešte pár kvalitnejších vtipov, určite by potom snímku mal šancu potešiť širšiu skupinu divákov.Takto ju mnohý ofľusali nízkym hodnotením a to je škoda. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Představte si aplikaci Ninja Fruit, dejte tomu nějaký jednoduchý příběh, pár sprostých slov a vznikne tahle šlamastika. Jak tvůrci slibovali, jedná se opravdu o jednu z nejsprostějších animovaných "pohádek". Záměrně nepoužívám slovo film, protože to byla stále v zásadě pohádka pro dospělé děti s tím, že tu padlo mnoho sprostých slov a kdyby tvůrci nepoužili tyto slova mohli by pustit snímek i mladším divákům, teoreticky i těm nejmenším, díky jednoduchosti příběhu. Samozřejmě bylo tam pár scén, které by neprošli viz injekční stříkačka a občas uhynulá potravina nebo rozsekané ovoce alias aplikace Ninja Fruit. Nápad je to super, některé scény nebo smysl myšlenky byl dotažen do konce, viz spor Palestina a Israel a jejich dobrej kámoš Hummus ale to je v zásadě všechno. Pár dobrých scén tam bylo, škoda jen že to nepropracovali do konce a tvůrci si neřekli jednu zásadní věc a to : Má to být pohádka pro dospělé děti a nebo to má být animovaný film s myšlenkou (snímek na to měl) který v zábavné formě zkusí ukázat jak asi náš dnešní svět opravdu vypadá. Možná si tuto otázku položili a zodpověděli, ale vznikla z toho trošku takhle slátanina, nebo spíše "salátanina". Takže salám alejkum a mějme se rádi, pomáhejme si a neválčeme. Jo ještě tam byla jedna dobrá scéna ala vylodění v Normandii. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších nápadů posledních let. Rogen/Franco/Hill nám servírují opět jejich tradiční zvrhlý a vulgární humor, který nelze nemilovat. Líbilo se mi, jak zde vystihli problémy i ze dnešní doby od náboženství, rasismus po šikanu. Závěrečný grupáč je highlight celého filmu. Uvažoval jsem o 5*, ale bylo zde pár hluchých míst, což sráželo tempo, ale solidních 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Občas: trapné a přehnané. Většinu času: sprosté, přímočaré, sprosté, vtipné, sprosté a originální. Neustále: sprosté. Ve výsledku opravdu ujetě vtipné a zvrácené. Líbí se mi, jak na první pohled povrchní komedie s až pubertálním humorem dokáže mít rozměr, ať rasově politický nebo náboženský. PS: film, co vám změní pohled na nakupování v supermarketu a vaše rozmluvy s potravinami budou pro ostatní nakupující velice bizarní (prokázáno i bez perníku) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • První americký počítačově animovaný film označený přístupností R (mládež do 17 let smí do kina pouze v doprovodu dospělého). (Maulincio)
  • Při útoku potravin na zákazníky hraje „Wake Me Up Before You Go Go“ od Wham! Když zůstane párek Frank (Seth Rogen) sám, tak hraje „I'd Do Anything For Love“ od Meat Loafa. A při orgiích na konci filmu hraje nejprve píseň „Hungry Eyes“ od Erica Carmena, po ní následuje „It's Your Thing“ od The Isley Brothers a pak přijde „True“ od Spandau Ballet. (Duoscop)
  • Z účtenky se můžeme dozvědět, že Frank (Seth Rogen) stojí 4 dolary a 20 centů. Číslo 420 je častým odkazem na kouření marihuany, kterého je Rogen velmi zapáleným propagátorem. (NIRO)

Reklama

Reklama