Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (788)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Stephen Hawking by se asi nestačil divit a proto mu to neříkejte. Nejlepší postavou je Gum, protože vynalezl Stargate a po průstřelu se dokáže zcelit jako T-1000. MALE ROBOTIC VOICE: „Perhaps I could be of some assistance. I am Sorbitol, Malitol, Xylitol, Mannitol...Calcium Carbonate, Soy Lecithin...Vegetable-Derived Glycerin and Talc. But for expediency's sake, you can call me...Gum.“ ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ať už si o Sethu Rogenovi myslíte cokoliv, hrozně na něm oceňuji, že se dokáže obklopit stejně naladěnými lidmi a čas od času vypustí do světa něco, na co obyčejně studia nemají koule. Třeba film o atentátu na Kim Čong Una nebo právě Buchty a klobásy. Na první pohled je to přesně to, co čekáte. Levný ale pořád slušně vypadající animák plný sprostých a vulgárních vtipů, z nichž některé by možná neprošly ani autorům South Parku. Závěrečná pětiminutovka je velký test diváckého vkusu. Zároveň je to však celé překvapivě inteligentní, pracuje to s tématy, která jsou na podobnou podívanou na první pohled možná až příliš ambiciózní a dohromady to perfektně šlape. Buchty a klobásy mají devadesát minut a s ničím se tu nikdo moc nemaže, takže tempo je celkem vražedné, kadence vtipů víc než uspokojivá a najdete tu i dost nápadů na to, aby vás nikdy nenapadlo považovat tuhle animovanou šílenost za obyčejnou samoúčelnou vulgaritu. Jo, vulgární to je, ale zároveň i inteligentní, překvapující a hlavně strašně zábavné. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se královsky a Rogenův zatím nejlepší film. Mluvicí jídlo mě fakt dostalo a závěrečné sexuální inferno vejde do dějin. Neumím si představit jakou prdel museli prožívat herci při natáčení a následném dabování. 85% PS: S odstupem vnímám že film je mnohdy zbytečně sprostý, i když se zde zrovna nic neděje. Pičfuk je fajn, pár scének luxus, vede vaření, kdy jídlo přichází o veškeré iluze. Ale reprízou se přecejen vytrácí ten moment překvapení a občas je to prostě slabší. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Konečně jsem se dočkal dne, kdy byl stvořen animák výhradně pro dospělé. Trapné vtípky pro nejmenší z nejmenších se neobjevují a moje velmi kvalitní neurony se radují. U žádného animáku jsem se doposud takovým způsobem nenasmál. Trošku se bojím zde zanechat 5 hvězdiček, protože by to mohlo leckoho dovézt k myšlence, že tu a tam používám jídlo válcovitého tvaru k mnohem více činnostem než je pouhá konzumace. Velice úchylná podívaná, při které moje puritánská duše uronila nejednu slzu. Tvůrcům kreativita rozhodně nechyběla. Během psaní scénáře i během samotné tvorby bylo jistě zkonzumováno nemalé množství drog všech vůní, barev a účinků. Ze scénáře je dost cítil Seth Rogen. Ostatní pány přečtené nemám. Opravdu neskutečně hravá záležitost, která s obrovským nadhledem využívá všech možných stereotypů současnosti při zobrazování pokrmů a jejich vzájemných interakcí. Dost se mi líbilo zobrazení toho, když se lidé pokoušeli zabít jejich papání. Úplně nejlepší je ovšem samozřejmě závěrečný potravinový grupáč. Kdybych byl na snímku v kině, tak bych netušil jak se mám tvářit a kam se mám dívat. Dost šílená záležitost. Dokonce i konečně vyplula na povrch skutečná orientace Edwarda Nortona. Lepší 4 hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ešte nevymyslia,“ krútili sme s pani manželkou hlavou. A je to pravda. Bohužiaľ, ak budete naladení trailerovo, budete sklamaní – drvivá väčšina deja sa odohráva v prekvapivo nudnom supermarkete a v domácnosti, kde prebiehajú hlavné krvavé orgie, len zopár minút. K tomu priemerné postavy, ktoré diváka nemajú príliš veľkú šancu chytiť ako za srdce, tak ani za nič iné. Dobrý vtip príde len raz za cca 20 minút, čo je dosť šokujúce. Film je spočiatku úžasne (nielen sexuálne či politicky) sprostý, vulgárny a zvrhlý, ale už po chvíľke opakované vtipy upadnú do monotónnej sivosti a prichádza rozčarovanie, ktoré nezachráni ani opulentné finále (nechajte sa prekvapiť) a WTF koniec (tiež sa nechajte prekvapiť). Myslím si, že tento film je natoľko vtipný... až je nevtipný. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Ve městě Concord byl před promítáním zcela přístupného Hledá se Dory (2016) omylem puštěn trailer tohoto filmu, což nejedno dítě nepochybně zaskočilo. (Melcoiro)
  • Na automobilu jednoho z prodejců je dvakrát během filmu jasně viditelná nálepka Dixar. Z jaké společnosti na výrobu animovaných filmů si tímto tvůrci utahují, je asi jasné. (Jaroslaf)
  • Film stál - na poměry animovaných celovečeráků velmi střídmých - 19 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama