Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatický príspevok do nízkorozpočtového postapokalyptického žánru, ktorý sa navyše snaží aj o čiastočné oživenie, ale nakoniec sa neubránim silne rozporuplným pocitom. Úvodné minúty rozhodne navnadia, je to správne napínavé a dynamické, ale následne predsa len cítiť nevyužitý potenciál. Určite chválim zasadenie deja do zimného obdobia, aj keď jeho dôvod mohol byť aspoň vysvetlený, lenže nanešťastie sa to až na občasné krátke výjazdy za zásobami odohráva výhradne na jednom mieste. Ani toto by nemusel byť nutne problém, plno filmov a aj z tohto žánru funguje ľahko aj takto, lenže tu sa dej venuje trojuholníku postáv, ktoré sú síce sympatické a dokonca tvorené dvomi známymi a slušnými hercami, ako Matthew Fox a Jeffrey Donovan, ale správajú sa nanajvýš podivne a nepravdepodobne, dokonca by niečo podobné mohlo byť použité aj v nejakej paródii, dvaja susedia, ktorí si roky robia problémy v apokalypsou zničenom svete, v ktorom pritom nevedia o nikom inom mi prišlo úplne absurdné. Ale aj tak to má predsa len niečo do seba, keďže sa v pravidelných intervaloch vždy nájde aj niečo zaujímavé, napríklad prvé videnie netvora, prípadne dojemné, ako strata psa a napriek nadpriemernej dĺžke sa mi na to pozeralo až prekvapivo dobre. Veľmi rozporuplne pôsobia samotné netvory, v úvode sú to klasické zombie, takže to je bez problémov, ale tá neskoršia vývojová fáza má síce skvelý vzhľad, takže už len ním si vie nejaký čas získať rešpekt, pričom tých pár krátkych scén v priebehu s ním sa mi celkom páčilo, ale sklamalo ma finále. Síce natočené je to dobre a akčne, ale po stránke logiky je to celé úplne mimo a navyše netvory nakoniec pôsobia omnoho menej nebezpečne, než klasické zombie. Takže tu som mal skutočne celý čas pocit, ako by si tvorcovia sami hádzali polená pod nohy. Obsadia slušných hercov, ale urobia z nich hlúpe postavy, vymyslia, alebo skôr prevezmú, predsa len tá inšpirácia Pádom do tmy je neprehladnuteľná zaujímavé netvory, no urobia ich neschopnými, zasadia dej do zaujímavého obdobia, ale nechajú ho odohrávať sa na minimálnej ploche a takto by som mohol pokračovať. Ale nebudem zbytočne kritický, tých kladov je tu predsa len dosť a na to jedno pozretie sa mi to celkom páčilo. 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zombie je jedným z mojich najobľúbenejších horrorových subžánrov. Videl som už mnoho filmov o oživlých mŕtvolách a etše vždy si rád pozrem ďalší. Máloktorý ma však už dokáže niečím prekvapiť. Ale občas sa to predsa len niektorému snímku podarí. Tak tomu bolo i v tomto prípade. Čakal som bežný akčný zombie horror, ale zhliadol som premyslenú, komornú, post-apokalyptickú, horrorovú zombie drámu. Španielsky režisér Miguel Ángel Vivas natočil výborný film. **** ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku,jsem popravdě nevěděl co čekat.Neviděl jsem dopředu žádný trailer a přečetl si jen zdejší popis...Hlavní důvod snahy o shlédnutí byl asi jako u dosti jiných lidí Matthew Fox v hlavní roli.Jelikož mam rád Walking dead a všechny podobné filmy,kdy pár lidí žije ve světe bez dalších lidí,tak musím říct,že jsem s tímto kouskem spokojen.Teď to trochu rozvedu:Děj vás zavede do chvíle kdy svět postihla nějaká epidemii a lidi jsou evakuováni ,mj. i Matthew,jeho manželka,co čeká jejich dceru a nejlepší přítel Patrick.Střih.Posléze se děj soustředí na zarostlého Foxe jak bojuje o přežití ve světe zombie oblud a o jeho dceru se stará právě Patrick,protože ,sama žije v přesvědčení,že Patrick je její pravý otec.Než se vše vysvětlí ,tak nám film ukáže opuštěnou zasněženou krajinu,dobrou atmosféru a i zombie obludy,které byste opravdu nechtěli potkat na procházce.Pokud máte rádi apokalyptické filmy,zombie a dokážete se do této atmosféry ponořit tak jako já,tak budete spokojeni.Za mě celkově 80% a čtyři hvězdy. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Škoda, pretože s lepším herecký obsadením to mohol byť veľmi dobrý príbeh, ktorý by čo sa týka postapokalyptických príbehov konkuroval aj filmom ako Ja, legenda, Cesta či Potomkovia ľudí, pretože odkaz, ktorý v sebe obsahoval naozaj zaujal a výborné bolo aj spracovanie evolúcie zombíkov a ich adaptácia sa prostrediu. S vyšším rozpočtom, pod taktovkou lepšieho režiséra mohol film dosiahnuť podstatne lepšie čísla. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

španielske hororové mám skutočne rád. Keď ešte zabrdnú do zombie žánru tak mám istotu, že o zábavu mám postarané. V chladnej krajine neďalekej budúcnosti prežívajú tri odlišné postavy svoj život po zombie apokalypse. Všetci si samozrejme myslia, že "príšery" sú preč, lenže nie je to úplne tak. Tu prichádza film so skvelými zmutovanými zombiekmi, ktorý pre aspoň pre mňa posunuli "že vraj skomierajúci" žáner opäť raz ďalej. Skvelí herci, výborná atmosféra a samozrejme záverečná domová scéna. Na 5* to síce nie je, ale nemá to ďaleko ;) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)
  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)
  • Přestože je arktická zima, tak se denně chodí pro čerstvé květiny pro mámu, což je dost zvláštní v takové zimě. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama