Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

borec999 

všechny recenze uživatele

Španieli vedia aj lepšie. A konkrétne aj režisér Vivas, pre ktorého je to po vydarenom Uneseni (2010) malý krok späť. Zánik je technicky slušne zvládnutý, komorný zombie horor, natočený za pár miliónov v peknom snehovom a uzimenom postapokalyptickom svete. Film nebol zlý, ale vo všetkých ohľadoch od príbehu(ktorý sme videli v podobných obmenách už stovky krát) cez hercov, scenár (vykreslenie vzťahov medzi postavami a ich vývoj) až po akciu je všetko len priemerné. 55% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Hororový fanoušci jsou zajímavá sorta. Mělo by se jim říkat hororový pindalové, protože furt pindají jako malý čubky. Buď je horor PG13 nebo je naopak jen o násilí, buď tam jsou charaktery nerozvinutý nebo je tam toho jejich vývoje naopak moc. Povinně se samozřejmě taky píčuje na neoriginalitu, nedejbože, že je to remake. Bohužel to pak odnášejí i solidní filmy jako je tenhle. Takže... KLADY: Dobrý řemeslný zpracování. Herci, hudba, kamera, všechno špičkový. Dobrá je i atmosféra a příběh. ZÁPORY: Ve střední části se film trochu táhne, klidně by snesl o 15 minut pokrátit, některé trikové dokreslovačky a zadní projekce nejsou úplně přesvědčivé, postavy se občas chovají tak, jak chce pan scenárista a některé motivace by potřebovaly ozřejmit. Speciální zmínku zaslouží scéna, v níž se Matthew Fox, kterej půl filmu vypadá jak fanda Plastiků, rozhodne ostříhat a oholit. Takže se nejdřív umyje, aby se pak ostříhal a měl po těle tisíce vlasů, který ho budou kousat. Kdy už jim tahle krávovina v těch filmech dojde?:)) Jinak si ale není na co stěžovat. Ideální večerní dvou program s The Colony. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozpaky, docela rozpaky bohužel. Působilo to na mě tak nějak uměle. Od občasných nepěkně digitálně působících exteriérů, ale především co se týče vykreslení mikrokosmu tří hlavních postav. Hlavně ta devítiletá holčička, celý život vychovávaná v zasněžené pustině jedním chlapíkem, by se imho nikdy nechovala a nemluvila tak, jak se ve filmu chová a mluví. Zkrátka, co se týče chování postav, vůbec jsem jim to nežral. A minimálně od chvíle, kdy se Matthew Fox hádá s rádiem, mi to v tomto ohledu občas připadalo až nechtěně směšné. Kýžené emoce, na které snímek hodně hraje, se u mě bohužel vůbec nedostavily. Za slušný vzhled monster a obstojně hororově šlapající koncovku tři hvězdy dám, ale očekával jsem víc a považuju Extinction hlavně za promarněnou příležitost. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Probíhá evakuace. Všichni obyvatelé jsou povinni se hlásit na určených evakuačních místech......... Nestabilní kamera v ůvodu filmu byla příšerná. Záblesky světla, střídající se s tmou a splašená až nakažená kamera mi znechutila začátek příběhu. A vlastně celý příběh mě moc nebavil. Moc povídání, žádná pořádná akce až skoro šílená chvilková nuda. CITÁT . Mám hlad..........50% ()

ZdenoLo 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou som asi pol hodinu pred filmom hral hru The Last of Us (PS4). Neviem či sa scenárista inšpiroval tou hrou ale veľa veci bola až nápadne podobná. Preto začnem superlatívmi, takže: perfektný dej a atmosféra, výborné charaktery, herecký výkony a hlavne malej Lu (Quinn McColgan) boli dokonalé aaaaaale samozrejme vždy je tam nejaké to ale. Tentokrát sa mi nepáčila tá prehnaná počítačová grafika, ktorá bola miestami až amatérska. No celkový dojem bol viac než dobrý k čomu prispelo aj očakávané zakončenie. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)
  • U auta, které stálo devět let v té zimě, tak se umyje jen okýnko a jede se. (PROCESOR)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama