Reklama

Reklama

Zánik

  • Španělsko Extinction (více)
Trailer

Svět ovládla zombie apokalypsa. Při přesunu lidí na letiště je jeden z autobusů napaden. Jack (Jeffrey Donovan) cestuje se svojí manželkou, dcerkou Lu a přítelem Patrickem (Matthew Fox). Bohužel jeho manželka útok nepřežije. Po devíti letech se ocitáme uprostřed další zkázy. Na Zemi vládne tuhá zima. Vypadá to, že přežilo jenom velmi málo lidí. Jack s Patrickem, ač sousedi, se nestýkají. Zombie se adaptovali na zimu a jdou si pro ně. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Značně neortodoxní a zajímavý zombie postapokalyptický příběh, doplněný více než solidními výkony všech hlavních herců a silným příběhem. V mnoha ohledech mi to připomínalo film "Já,legenda", velice příjemné, nebéčkové překvapení a dobře zpracované exteriéry zasněžené původní civilizace..................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

španielske hororové mám skutočne rád. Keď ešte zabrdnú do zombie žánru tak mám istotu, že o zábavu mám postarané. V chladnej krajine neďalekej budúcnosti prežívajú tri odlišné postavy svoj život po zombie apokalypse. Všetci si samozrejme myslia, že "príšery" sú preč, lenže nie je to úplne tak. Tu prichádza film so skvelými zmutovanými zombiekmi, ktorý pre aspoň pre mňa posunuli "že vraj skomierajúci" žáner opäť raz ďalej. Skvelí herci, výborná atmosféra a samozrejme záverečná domová scéna. Na 5* to síce nie je, ale nemá to ďaleko ;) ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Hororový fanoušci jsou zajímavá sorta. Mělo by se jim říkat hororový pindalové, protože furt pindají jako malý čubky. Buď je horor PG13 nebo je naopak jen o násilí, buď tam jsou charaktery nerozvinutý nebo je tam toho jejich vývoje naopak moc. Povinně se samozřejmě taky píčuje na neoriginalitu, nedejbože, že je to remake. Bohužel to pak odnášejí i solidní filmy jako je tenhle. Takže... KLADY: Dobrý řemeslný zpracování. Herci, hudba, kamera, všechno špičkový. Dobrá je i atmosféra a příběh. ZÁPORY: Ve střední části se film trochu táhne, klidně by snesl o 15 minut pokrátit, některé trikové dokreslovačky a zadní projekce nejsou úplně přesvědčivé, postavy se občas chovají tak, jak chce pan scenárista a některé motivace by potřebovaly ozřejmit. Speciální zmínku zaslouží scéna, v níž se Matthew Fox, kterej půl filmu vypadá jak fanda Plastiků, rozhodne ostříhat a oholit. Takže se nejdřív umyje, aby se pak ostříhal a měl po těle tisíce vlasů, který ho budou kousat. Kdy už jim tahle krávovina v těch filmech dojde?:)) Jinak si ale není na co stěžovat. Ideální večerní dvou program s The Colony. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Co si budeme říkat.. V posledních letech vzniklo podobných, nezávislých pseudozombie/mutant postapo projektů hned několik a na první pohled jsou si podobné jako vejce vejci. Všechny žijí z rozpočtu který se pod maskou komorního příběhu snaží z mála vytřískat hodně muziky. Většina sází na známý xicht vyslužilé filmové superstár, nebo lépe, tv stár v kurzu. A drtivá většina krátce po vypuštění na net rychle upadne do zapomnění. Skoro to až vypadá, že tyhle filmy vlastně nemají jiný účel než procvičit mladé režiséry v řemesle.. Tak proč z té hromady šáhnout zrovna po Extinction?.. Jediným důvodem je moc hezky vykreslená vztahovka ústředních třech postav. Akce je slabá (v úvodu až tristní). Děj samotný vcelku šablonovitý a prostý. Né, že by to byla přímo nuda. Jde o fajn survival, monstra jsou relativně hezky vydesignovaná (pokud opomenu, že nemají pohlavní orgány) atd.. ale největším dramatem filmu stejně zůstává otázka jestli si ty tři postavy k sobě nakonec najdou cestu. Tahle složka příběhu opravdu funguje a skrze ní divák k postavám najde jistý vztah, který pak samozřejmě pomáhá zbytku filmu. Takže co? Takže bych Extinction doporučil spíš těm divákům kteří si více užívají survival s funkční psychologií, než kvalitní akci.........“ Tak dlouho jsi se soustředil na to jak přežít, že jsi zapomněl jak žít...“ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Jakkoliv byli tvůrci snaživí, zruční a jejich záměr byl sympatický, nakonec to tím koncem celé spackali. Kostra příběhu není úplně špatná, ale co z toho, když je obalená papundeklem. Ono to vcelku fajn vypadá, dlouhou dobu si to drží dobrou atmosféru, ale ty desítky nedomyšleností vadí. A to nemám na mysli drobnosti, které vadí šťouralům, ale spíš chvilky, kdy vám blikne hlavou...to jako fakt? Aby tvůrci dostali postavy kam chtěli, nechali je chovat se hloupě, nebo neadekvátně situaci. A když se to hodilo, tak změnili i nebezpečnost potvor... . Mohl bych tady vyjmenovat deset vcelku podstatných věcí, které "neštimují". Ale k čemu by to bylo? Na ukrácení času to není špatné, ale zamrzí ty kýční a nelogické záblesky, kterých není málo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • Natáčelo se v maďarském městě Budapešť. (Terva)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama