Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (512)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Divergence dokázala překvapit a bavit svým pohledem na věc, teen zpracováním, solidním příběhem a parádní akcí s efektama. Takže jako popkorn fungovala velmi dobře. Bohužel Rezistence je jen vycucaný odvar plný emocí a vnitřního rozdrásání hlavní hrdinky. Uznám, že to má cool feeling a parádní hudbu, ale příběhové zpracování je fakt utahaná slaďárna. Akce se poděla ta tam a v závěru (byť je dobrý) jasně chyběly doláče na řádné efekty. 2,5*. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Konečně se mi do ruky dostala i knižní předloha, takže na tenhle druhý díl jsem se už koukala s tím, že jsem věděla přesně o co jde. Na druhou stranu, zatímco jednička mě zaujala sama o sobě, aniž bych příběh znala, dvojka mě nechala spíše chladnou... a nejsem si jistá, jestli tomu neuškodilo právě to, že jsem četla knihu. Dění v druhém díle knihy je sice možná zbytečně táhlé, ale ve filmu mi to naopak přišlo hrozně osekané a pozměněné natolik, že se téměř změnil celý feeling té situace, ve které se hlavní postava nachází. Tris v knize bojovala se svým pocitem viny natolik, že byla téměř tělo bez duše a při jakékolik příležitosti neváhala umřít, než si konečně za polovinou knihy uvědomila, že naopak musí přežít. Ve filmu ale spíš působila jako klasická hlavní hrdinka a v podstatě i celé dění bylo zjednodušeno natolik, že už mi na něm ani nepřišlo nic moc zajímavého. Vím, že nacpat obsah knihy do délky filmu je obtížné a vyžaduje to dost krácení, ale tady mi to už přišlo upraveno moc. Bavila jsem se, ale mohlo to být lepší, kdyby některé věci byly bližší předloze. Naopak, s těmi ustřiženými vlasy si tvůrci mohli tu věrnost předloze klidně nechat - myslím, že Shailene by to ve filmu slušelo s dlouhými vlasy mnohem víc. ~(3,3)~ ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Film, který totalně podlamuje mojí sexualitu, protože je narvanej těma nejhezčíma chlapama, který Hollywood momentálně nabízí. V jejich světě bych asi byla nejradši taky divergentní, aby mi jedinej z nich neutekl. Co se kvalit filmu týče, jsou srovnatelné s jedničkou, jen ty simulace mohly být propracovanější, oproti té neohrožené působí zbývající jen jako nastavováná kaše. Když to porovnám s libovolným dílem Hunger Games, nebo Labyrintem, působí Divergence jednoznačně nejpřirozeněji. Blockbuster jak má být, i ta praštěná romantika se v něm dá ustát, třeba Hostitel s ní dokázal prudit daleko víc. Jen to 3D tu absolutně postrádá smysl a je po celou dobu nevyužito. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sci-fi teenage ságy je továrnou na klišé, dementní dialogy, absurdní a nelogické scény a sekvence a toporné herecké výkony. To by v důsledku ani tak nevadilo, protože jednička je v mnoha ohledech podobná. Jenže v Divergenci koncept postapokalyptického světa ještě bavil, v Rezistenci uz nepřináší nic nového a nudí. V prvním díle zaujal trénink, ve druhém se jen snažíte zorientovat v neustále se měnících motivacích a jednáních postav, které generují nové a nové zvraty. Hlavně se ale jednička oproti dvojce nebrala příliš vážně, takže ačkoli výraz herců pronášejících stupidní repliky byl v obou dílech stejný, ve dvojce to působí strašně směšně. Z trojlístku dystopických sci-fi ság poslední doby (Hunger Games, The Maze Runner a Divergence/Rezistence) je právě ta hodnocená a komentovaná jednoznačně nejhorší. Jen kvůli očekáváním, co přinese třetí část, dávám dvě hvězdy. I když všechny tyhle podobně zaměřené sci-fi, jakmile dostanou širši (či vyšší) rozměr, vlastně nakonec odkryjí, jak moc logicky děravé a chatrné jsou. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako obrovskú chybu musím napísať, že z inak vždy sexi Shailene Woodley, som sa tu skoro povracal po jej ostrihaní na chlapca. Insurgent je presne kúsok skladačky, ktorý nemá začiatok, ani koniec, rozpovie kúsok mozaiky a nechá vás opäť rok čakať. Má svoje momenty, no zároveň je výzvou pre bežných návštevníkov. Toto je akčné sci-fi, kde si mnohé postavy robia čo chcú, iné plnia príkazy a medzi nimi skupina hrdinov hľadá svoje opodstatnenie a ďalší cieľ. Jedna vec je istá. Rezistenciu neradno sledovať bez znalosti jednotky. Skúste to a neodhalíte ani fakt, že Tris a Caleb sú súrodenci. V Rezistencii sa skutočne veľa nestane, dej by sa dal zhutniť na 30 minút, no mám neskutočnú chuť siahnuť po tretej knihe a zistiť, čo má nasledovať. Ak je to účel filmu, navnadiť na ďalšie diely, ten si plní výborne. Oproti jednotke stratila kus čara, odkryla kúsok mozaiky sveta, aj navnadila na viac. Ako plus môžeme pochváliť sexice Kate Winslet a Naomi Watts, ktoré sú tu za dokonalé "milfky". ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Pracovný názov projektu bol Mineral. (Hudakfilms)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama