Reklama

Reklama

Strážci relikvie

všechny plakáty
Trailer 2

Skupina irských mnichů má za úkol přepravit do Říma cennou náboženskou relikvii. Ta má údajně velkou moc a mohla by zvrátit průběh křížových výprav v Jeruzalémě. Relikvie se však chtějí zmocnit normandští vojáci, a mnichy tak čeká boj nejen o vzácný poklad, ale i o holý život… (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (64)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlastne, aj napriek tomu, že dej je hrozne jednoduchý a banálny, pričom tu dokonca absentujú i nejakí výraznejší herci, dostal som to, čo som aj od filmu čakal - nenáročnú filmovú zábavu stiahnutú na moje obľúbené historické obdobie, plnú brutálnych krvavých scén (bitiek muža proti mužovi však mohlo byť viac) a slušnej vizuálnej stránky. Ani soundtrack nebol zlý, takže sa nasýtili aspoň oči a uši, keď už mozog zostal hladný. Priemer. 60/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €4,749,500Tržby Celosvetovo ▐ Dejovo minimalistické ale stačí to na tú nosnú tému o ceste neceste svätej relikvie - kameni do svätých rúk. Herci čo to uhrajú a tajomný Jon Bernthal to hravo utiahne, hlavne keď príde na súboje to má slušné grády a nechýba primeraná drsnosť. /55%/ ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dalo by se se říci, že se jedná o temné středověké road movie, kde skupinka mnichů převáží z jejich vzdáleného kláštera v Irsku do Říma kámen, který uctívají jako relikvii. A mají k tomu samozřejmě důvod. No, a to by nebylo, aby o něj při cestě nebyl nebývalý zájem. Takže příběh sleduje jejich dobrodružstvích, útrapy a sebeobětování. Pro ateisty těžko pochopitelné. Přímočarost a temná doba z děje doslova přetéká. Doba, kdy si nikdo není ničím jist. Příběh jednoduchý, ale vygradovaný. Místy je dokonce z díla cítit dosažení artu, což nedalo připomenouti dávné české počiny. Příběh ze středověku je zkrátka filmařská výzva, která obsahuje netušené možnosti. Natočit to však neumí jen tak leckdo. Tento snímek je plný intrik a snahy dosažení svého cíle i za cenu života a smrti. Akčních scén není mnoho, což je jedině dobře, ale zato vynikají svojí brutálností. Irská krajina už jenom přidává na atraktivnosti atmosféry celého děje. Nejedná se o žádnou popkornovou zábavu ve stylu Hollywoodu. Věrnost, zrada a pomsta, ale v zájmu víry a přesvědčení. Tady jde skutečně o hodně. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. Atmosférická krvavá putovačka, kde skupina mnichů veze relikviář papeži do Říma, aby naboostoval rytíře ve svaté válce. Jeden z mnichů je mimochodem Spider-man a doprovází je i Punisher jako nosič pytlů/bodyguard, na kterém je něco víc než se na první pohled zdá. Cestou je samozřejmě potkají nesnáze, napadnou je divoši a začnou krvavé jatka. Bernthal dřevěným štítem seká hlavy bezvěrcům, zaživa se vytahujou střeva, zlodějům jsou sekány ruce. Konec je správně zdrcující a bezúčelný. Těchhle filmů je dnes jako šafránu, važme si jich. Jidáš! ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, který stojí za to vidět, i pro svou originalitu a takové hlubší zamyšlení nad skutečně důležitými otázkami. Film tyhle otázky klade náznakem a místy podprahově, ale víceméně nepřetržitě. Na druhou stranu to šlo udělat asi o chlup zábavnější. Šikovný Holland nemá moc co hrát, naopak Bernthal má super víceznačnou postavu. Jako dobrý, ale ne moc zábavný. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Postava, kterou hraje Jon Bernthal, není ve skutečnosti němá. Na konci filmu pronese jediné slovo. (Nyan)
  • Príbeh nie je založený na knižnej predlohe. (Kristine1)

Reklama

Reklama