Reklama

Reklama

Strážci relikvie

všechny plakáty
Trailer 2

Skupina irských mnichů má za úkol přepravit do Říma cennou náboženskou relikvii. Ta má údajně velkou moc a mohla by zvrátit průběh křížových výprav v Jeruzalémě. Relikvie se však chtějí zmocnit normandští vojáci, a mnichy tak čeká boj nejen o vzácný poklad, ale i o holý život… (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (64)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. Atmosférická krvavá putovačka, kde skupina mnichů veze relikviář papeži do Říma, aby naboostoval rytíře ve svaté válce. Jeden z mnichů je mimochodem Spider-man a doprovází je i Punisher jako nosič pytlů/bodyguard, na kterém je něco víc než se na první pohled zdá. Cestou je samozřejmě potkají nesnáze, napadnou je divoši a začnou krvavé jatka. Bernthal dřevěným štítem seká hlavy bezvěrcům, zaživa se vytahujou střeva, zlodějům jsou sekány ruce. Konec je správně zdrcující a bezúčelný. Těchhle filmů je dnes jako šafránu, važme si jich. Jidáš! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Výprava, kamera, lokace, hudba - fajn. Ale příběh je vlastně jen taková laciná historka proti katolické církvi, její rozpínavosti, krvavosti v dějinách, podrazech a tak. Prostě onen jednostranný pohled, nakolik má katolická církev z těch dob skutečně máslo na hlavě. Akorát mi přijde, že těch filmů tepajících církev je v poslední době skutečně až nějak moc, a i u soudu má právo promluvit obžalovaný. Jinak je scénář o tom, jak se parta mnichů s jedním fanatickým vyslancem Vatikánu s jednou relikvií v podobě šutru přesune nějakých pár kilometrů lesem, kde jsou zrazeni, zbylá skupinka pak prchá k moři, a mezitím dojde k pár slušně natočeným brutálním soubojům. Po skončení z toho nemám žádný pocit a nevím, co si z filmu odnést, teda kromě oné filmem nadiktované nenávisti. Duchovno v tom mimochodem není ani náhodou. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"MÍR SE MUSÍ SÍT, HÝČKAT A ŽIVIT. TO VĚTŠINA LIDÍ NEDOKÁŽE." Evidentně to moc nestálo, přesto obsazení myslím hodně slušné, to nejsou herci, kteří by byli rádi, že je obsadíte a dychtivě čekali s nadějí v očích (hádám, že výrazná část rozpočtu padla právě na trio Holland, Bernthal, Armitage). Výsledek neurazí, nenadchne, děj nemá žádné překvapivé prvky, středověká krajina působí jak má a kluci si své odehrají. Snad kdyby to bylo napsáno odvážněji, to už se ale nedozvíme... 55% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Očekávaná historická řež se nekoná! Spíš naopak. Pilgrimage je utahaná podívaná, napěchovaná až po okraj náboženskými žvásty, ze kterých by se nejednomu po chvíli udělalo blivno, a ty dvě akčnější scény vážně nezachrání vůbec nic. Brutální a nekompromisní sice tedy byly, což je naprosto v pořádku, nicméně jejich zpracování, choreografie a především nepřehlednost pohřbily jakékoliv šance si alespoň je užít. Každopádně celá ta pouť s Relikvií představuje opravdu nudný filmový zážitek, jelikož krom zmiňovaných pánbíčkářských keců se zde divák nedočká ničeho dalšího zajímavějšího, navíc celá ta zápletka je skutečně až triviálně jednoduchá a naivní, se spoustou nelogičností a závěrem odpovídající talentu retardovaného opičáka. Velké zklamání přišlo i s atmosférou, která mohla výsledný dojem také dost napravit, jenže místo temné, syrové a špinavé nálože je k dispozici jen matná snaha o zmiňované vyznění, každopádně ani to se tvůrcům ani zdaleka nepovedlo a zůstalo opravdu jen u té marné snahy. Jinak zde nefunguje ani napětí, ani emoce, ani dramatické pasáže a co se poměrně výrazného obsazení týče, Holland mi prostě dlouhodobě v ničem nesedí, Armitage svého záporáka pak až nevkusně přehrává a Bernthal tu je sice ok, ale ten zas doplácí na svou podivnou postavu. Pilgrimage je tak zkrátka vizuálně laciný, efektně nepůsobivý a příběhově nezáživný snímek, který minimálně mně zklamal na plné čáře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €4,749,500Tržby Celosvetovo ▐ Dejovo minimalistické ale stačí to na tú nosnú tému o ceste neceste svätej relikvie - kameni do svätých rúk. Herci čo to uhrajú a tajomný Jon Bernthal to hravo utiahne, hlavne keď príde na súboje to má slušné grády a nechýba primeraná drsnosť. /55%/ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Tom Holland (Diarmuid) používa v celom dialógu írsky prízvuk. Rodený je pritom Brit. (Kristine1)
  • Ve filmu se nevyskytuje žádná ženská postava. (Nyan)

Reklama

Reklama