Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znuděný velice dobře zajištěný starý muž Denis Farraud býval kdysi bouřlivákem, dobrodruhem do morku kostí a lupičem, dnes však již nemá možnost se ke starému životu vrátit, i když by možná chtěl. Nabídku na "kšeft" dostává posléze od mladého gangstera Beckleyho na uskutečnění jeho již dávného snu a chtějí z toho oba vynechat šéfa zdejší bandy, který si již dlouhá léta dělá zálusk na obchody pana Farrauda.. Uloupit z banky větší sumu peněz a navíc americkým vojáků, to není legrace a proto je třeba dobrý promyšlený plán. Denis s Beckleym dávají dohromady malou skupinu, která celou akci provede, vše si pečlivě předpřipraví a provedou, avšak v pozadí je stále tvrdý šéf bandy Henri, který si zdaleka nechce nechat ujít příležitost okrást okradající... (LiVentura)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (79)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je príjemné vidieť film, ktorý nestojí len na hercoch (tým nenarážam na iné filmy s Gabinom, ale treba uznať, že veľkú časť práce na výslednom dojme odvádza(l) často on), ale na perfektnom oddychovom tempe a plynulej réžii, bez zádrhov, s konštantným napätím a tradične vydarenou pointou. Čiže v podstate klasická francúzska gangsterka, len s tým rozdielom, že pri tejto je všetko tak nejako... príjemnejšie. Či už je to príbeh, hudba, kamera alebo hlavní predstavitelia. 80% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som si film nepamätal a bol som zvedavý, či má tú povestnú kvalitu šesťdesiatkových francúzskych kriminálok  s Gabinom, Delonom alebo Venturom alebo to priemerné hodnotenie, ktoré som mu dal pred takmer 15 rokmi bolo odôvodnené. A musím konštatovať, že bolo.  Nie je to ani zďaleka špičková kriminálka, ale produkt  scenáristu s bujnou fantáziou a hercov, ktorí sa tiež nevyznamenali. Aspoň viem na čom som. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bezesporu výborná francouzská kriminálka, které dodal punc nesmrtelný Jean Gabin. Filmů o bankovních loupežích byla natočena celá řada, tento patří k filmové klasice, připočteme-li k tomu zlatá šedesátá léta francouzského filmu, máme výsledek, který těm britským o loupežích dělá důstojného partnera a vysoko ční nad podobnými filmy americkými. Film neměl slabinu, pochopitelně pět hvězdiček. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Zápletka dobrá, sestava hrdinů méně. Jediný jakžtakž sympatický je sám Gabin, jeho válečný kumpán Jimmy (Stack) už moc ne, a chamtivá "krasavice" je jednoduše na přesdržku (mimochodem žádné podoby herečky M. Lee s M. Monroe jsem si nevšiml, spíš mi připomínala Ronnie Spector). Celou dobu jsem to nicméně šacoval na slabší 4*, ale poslední scéna mě zklamala. Takhle to skončit nemělo. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Výborným film z kategorie, která svého času glorifikovala řekněme "charakterní gaunery".Ani na okmažik jsem se nenudil.Různé typy padouchů, to byla pastva.A nádherné herectví pana Gabina přečnívalo vše ostatní.Vcelku jednoduchá zápletka, ale zpracovaná tak, že film lze označit za výborný.Hodnotím vysoko. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Popelářský vůz, který se podílí na vyloupení banky, je Renault Saviem JL20. Když jej Jim (Robert Stack) vyzvedává, má přední registrační značku 7948 SV 27, zadní není, vypadá jako zabalená. O chvíli později, kdy Jimovi na popelářský vůz vleze jeden z gangsterů, má vůz vzadu registrační značku 3431 SF 27, a tuto značku má pak vepředu i vzadu při účasti na vyloupení banky. Při odstavení na vrakovišti je ale zadní registrační značka zabalená (podobně jako při vyzvednutí). S největší pravděpodobností jde stále o tentýž vůz evidenčního čísla SITA 446. Drobností je, že v detailu na Jima (např. nastupování) je zrcátko na dveřích řidiče na šířku, v záběrech z větší vzdálenosti na výšku, při vyloupení banky jen na výšku. Značné točení volantem v nákladním voze na rovinných úsecích (aby vytlačil gangstery v Citroenu) je přehnané. (marcel5)

Reklama

Reklama