Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mika (John Moulder-Brown) a Susan (Jane Asher), dva mladé zaměstnance jedněch londýnských lázní, zpočátku spojuje pouze "kolegiální" přátelství. To však zákonitě přerůstá v něco většího. S roustoucí žárlivostí pozoruje Mike Susanino flirtování s mladým mužem ze střední třídy. Susan o něm mluví jako o svém snoubenci, což ji však nezabraňuje zároveň udržovat poměr s jistým učitelem, pravidelným návštěvníkem lázní. (Pohrobek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mike mi pripomínal králika Duracell, on sa celý film nezastaví, stále niekam skáče, polonahý sa vála v snehu, obchytkáva ženské, ale na tie staršie chuť príliš nemá. On chce, ako to býva u mladých bláznivo zaľúbených, iba jednu a v tom môže byť problém. Kto je totiž Susan v skutočnosti? Keďže je hlavnou postavou Mike, 15 ročný chalan, tak aj štýl filmu sa mu prispôsobuje: je to neučesané, vášnivé, plné života, ale Skolimowski má plne v rukách ako celý film, tak Mikeov osud. Až by sme mu do toho chceli na konci skočiť a pozmeniť ho podľa vlastných predstáv. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jó, dospívání není žádná procházka růžovým sadem. Mika je takový troubelín, kterému musí divák střídavě fandit a pak se zase chytá za hlavu, co že to ten kluk vyvádí. Susan je pro změnu protřelá a vypočítavá mrcha, co se ale nad Mikem dokáže ustrnout. Toho horšího je ale v ní více. Stačí její laškování se psem, aby divák věděl, jak velký temný stín má v duši. Krásný poetický film, co připomene dílo K. Kachyni, rozhodně není romantický. Nebo jinak, je romantický v pravém slova smyslu, jelikož - možný spoiler - Mike nemůže dosáhnout toho, co by chtěl. A když ne on... ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Pätnásťročný chlapec sa zamiluje do svojej ozaj peknej kolegyne... Vyhrotené sexuálne túžby, prehnaná žiarlivosť, obsesívne laškovanie na hrane detských hier a krutostí či sofistikované milostné hrátky tohto neskúseného mladíka nemôžu dopadnúť inak ako v tejto čiernej komédii. Niektoré zábery sú podmanivé, záver esteticky hrozivý, ale aj tak nejde o žiadny žánrový skvost kvôli prehnanosti. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Patnáctiletý kluk začne pracovat v lázních a zamiluje se do starší (a fakt pěkné) kolegyně, kterou pak uhání. Osahávání, zoufalství... spíš nuda. Žasnul jsem, jak tenkrát byli všichni oprsklí a drzí. Závěrečná dvacetiminutovka se sněhem a bazénem přinese i trošku vtipu a dokáže víc zaujmout, nemyslím zrovna nahotou, ale vážností. # příběh 5 | hudba 3 | humor 2 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 4 ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Londýnské lázně - pravidelný atribut mnoha britských snímků - jako hlavní prostředí tohoto krásného a nanejvýš poetického filmu o dospívání tak trochu jinak - i když vlastně z mnoha hledisek docela normálně. Věčně nepohodlný Jerzy Skolimowski tentokrát "pouze" kouzlil - a to včetně podmanivého závěru v bazénu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 1970 na filmovém festivalu v Benátkách v Itálii. (ČSFD)
  • Jane Asher (Susan) ostro poprela, že by v odvážnych scénach, nechala za seba vystupovať dublérku. (classic)

Reklama

Reklama