Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Videa (13)

Trailer

Recenze (441)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pomalejší, víc hardcore než Breaking Bad. Seriál zkouší jak divákovu pozornost, tak trpělivost a věřím, že se najde hodně lidí, které tohle brutální slow-burn pojetí nebude bavit. Na druhou stranu, když on je to tak dokonalý mix silné scenáristiky, precizní režie, promyšlených kamerových kompozic a skvělého herectví... Gilligan dopiloval formu k dokonalosti a i když se po většinu stopáže "jen" budují postavy skrze zdánlivě nepodstatné scény plné malých drobností, je to jako celek tak dobrá filmařina, že to vůbec nevadí, ba naopak. Je jen škoda, že oproti Breaking Bad umí Better Call Saul šlápnout na plyn jen málokdy, ale o to silněji umí ve správných momentech diváka zasáhnout. Nic proti Bobu Odenkirkovi a jeho herectví, naopak, ale postava samotného Saula mě ve finále mírně zklamala. Ne že by byl Saul špatný, to vůbec. Akorát je přesně takový, jak by divák očekával a všichni okolo něj jsou tak výrazně zajímavější. Všemu vévodí skvělá Kim Wexler, která je krásnou ukázkou toho, jak psát atraktivní silné ženské postavy. Postupně se vrací ale i řada dobře známých (ne)milovaných charakterů z kartelu, jejichž příběh je tu dál rozvíjen, postupně se protíná s tím Saulovým a nakonec nenuceně zvolna navazuje na události Breaking Bad. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Od Saula jsem čekala hodně, ale dostala jsem trochu něco jiného, než na co mě nalákal trailer. Že tvůrci děj hodili ještě notný kus dopředu, ale podle mě seriálu jen prospělo. Neskutečně mě bavilo, že tvůrci měli stále čím překvapovat a v podstatě nic mi nepřišlo prvoplánové nebo uhádnutelné. Prim sice hraje Jim, ale veškeré vedlejší postavy jsou skvěle napsané a baví. Jsem ráda, že si Saul nehraje na dvojče Breaking Bad – obzvlášť mu sluší větší komediální linka, ale zároveň mu neubírá na dramatičnosti a jde si svou vlastní cestou, zatím se mu to daří skvěle. 1. série: 90 % ()

Reklama

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Rok 2008. Breaking Bad Vince Gilligana definitivně probouzí proud ,,quality TV". Rok 2015. Better Call Saul Vince Gilligana a Petera Goulda najíždí do nastaveného světa, do nastavené éry přemořeného ,,quality TV" obsahu a dokáže být krystalem televizního vysílání. Byla to jízda. Svět BB a BCS se mnou byl osm let. Nastoupil jsem do něj v roce 2014, rok po skončení BB. V roce 2015 začalo BCS a nevěnoval jsem mu moc pozornosti, chtěl jsem nejradši nastoupit až ke konci. Rok 2021, dívám se na El Camino a říkám si, že to je fakt nejlepší svět, který jsem kdy viděl v seriálu. Začnu se dívat už i na BCS, nevydržím to. Rok 2022 - BCS skončilo, univerzum BB skončilo. A lepší epilog ten seriál dostat nemohl. BB je výborný seriál sám o sobě, ale nyní víme, že potřebuje fungovat v souběhu s BCS, dává nám kontext, není to umělá fan-service fašírka. Je to kouzlo v televizní produkci. VG si zaslouží tu slávu, kterou má, jako autor. Nemůžu se dočkat jeho nového seriálu, který už nebude zasazený v Novém Mexiku a nebude o drogách. Tomuhle chlapovi sežeru všechno. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak na tento počin jsem se vrhla přímo střemhlav. Snažila jsem se k tomu přistupovat bez přehnaného očekávání a nekoukat na to jen jako na určitou připomínku Breaking Bad, ale již po chvíli jsem se přesvědčila o tom, že se to nedá. Tento seriál má totiž uplně stejnou kvalitu, teda alespoň co se scénáře týče. A o co jde? Máme tu příběh právníka jménem Jimmy McGill, kterému se příliš nedaří. Jeho kancelář se nachází v zadním kamrdlíku jednoho zkrášlujícího salónu, jezdí v rozbitém autě a klienti ho nechtějí. Výplata mu stačí tak akorát na péči pro svého nemocného bratra, natož na jeho dluhy, kterých má více než klientů. Rád by se dostal výš, udělal si jméno. K tomu se po krátkém čase nebojí použít trochu těch špinavých triků. Problém je, že mu to moc nevychází. Zatím. Dlouhé a megalomanské Saulovi proslovy se mi líbí a dodávají tomuto seriálu na originalitě. Člověk má pocit, že Saul (ehm, Jimmy) stojí na jevišti a všechny světla míří na něj. Určitě přesně to si myslí hlavně on. Opravdu je o co stát. Odrazový můstek je vynikající, pomalé tempo a pečlivé odkrývání Saulovy minulosti. Vrátila se atmosféra Nového Mexika a některé známé postavy. Tak nastupte a sledujte Jimmyho na jeho cestě, při níž se pomalu ale jistě bude měnit v toho skoro 'všemocného' vyvrhele práva. "You don't need a criminal lawyer. You need a 'criminal' lawyer." ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

James McGill si svoju vlastnú šou zaslúži. Netajím sa tým, že ho mám rada, keď sa nad tým zamyslím, mám ho ešte radšej, ako ústredné postavy Baking Bread (príde deň, kedy s týmito nevtipnými ftípkami prestanem, ale dnes nie). Je to asi preto, lebo v BB si do deja v podstate napochodoval bez toho, aby bolo čo-to známe z jeho minulosti a obľúbila som si ho vďaka tomu, aký bol v priebehu. Tým samozrejme nechcem povedať, že si ho po tomto sprotivím, práve naopak a prvá séria je toho dôkazom. Sám Bob je veľký sympaťák, aj so svojím špecifickým hlasom, ktorý sa dá tak ľahko zmeniť na ženský... že som si to doteraz nevšimla! Vinco využíva doslova každú minútu a dáva si načas, čo by sa mi inde protivilo, no tu sa mi to doslova žiada. Neviem sa dočkať pokračovania. Btw, Gillianovo zobrazenie žien je mi po chuti, sú síce protivky, ale veci robia poriadne. Kim fandím. A ďakujem mu aj za to, že vyzdvihuje priateľstvo pred ľúbostnými sračkami. → 's all good, man. ()

Galerie (1 471)

Zajímavosti (90)

  • Tvůrci původně zvažovali 30minutový formát a komediálnější pojetí seriálu. (Sygi)
  • Úvodní znělka se v jednotlivých sériích trochu mění (někde se obraz více trhá, skáče ze strany na stranu, barvy se proměňují na černobílou atd.). (Daniel.Kucer)

Související novinky

Bob Odenkirk znovu v akci

Bob Odenkirk znovu v akci

25.06.2024

Během covidové pandemie se mnoho úspěšných filmů neobjevilo. Každý zářez, který účetním filmových studií přinesl alespoň nějaké dolary, měl cenu zlata. I proto se rázem po premiéře akčního filmu… (více)

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Reklama

Reklama