Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo se skrývá pod maskou záhadného starce? To sama pomsta přichází po letech… Dobrodružný francouzský film Hrbáč byl natočen podle stejnojmenného románu Paula Févala z období sklonku vlády Ludvíka XIV. Statečný šlechtic Lagardere je svědkem zákeřné vraždy Filipa de Nevers, spáchané královým oblíbencem Gonzagou, který se tak chce zmocnit velkého jmění rodu de Nevers. Slíbí umírajícímu, že před Gonzagovými úklady zachrání jeho malou dcerku Auroru. Tajně odveze dítě do Španěl, kde je vychovává, a po patnácti letech je vrátí matce, která nikdy nepřestala věřit, že se jednou se svou dcerou shledá. Do Paříže se Lagardere vrací v masce, ve které ho nepozná ani vlastní schovanka... Hrbáč byl vždy vděčnou látkou pro filmové zpracování. Jedním z jeho legendárních představitelů byl i Jean Marais. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Romantický film pro oddech. Ostatně JEAN MARAIS byl do těchto romantických rolí "zaškatulkován" a musím říci, že je vždy zahrál bravurně. Byl to hezký muž, takže kinosál vždy narván dámským obecenstvem, které se zamilovaně "culilo" na plátno. Ale nešť ! Romantický hrdina bude vždy vítězit u romanticky laděných žen. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Francúzska šermiarska kostýmová klasika, ktorú milovali staršie generácie, ja už menej. Oproti novšej, tiež francúzskej verzii, sú tu kostýmy výraznejšie, parochne smiešnejšie a šermiarske súboje nudnejšie. Aurora očarila hlavne hlasom českej Angeliky. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

V mládí můj oblíbený román, takže filmový "digest", který děj ořezal až na dřeň, se mi jeví jako chudý fast food vedle knižní královské večeře. Jenže Marais šermuje jako pánbůh! Zkuste držet ladně šermířský postoj, odrážet nepřítele na všech frontách, chránit schovanku a přitom stát na doškové střeše! Takže mu ten supermanský výskok na ni odpouštím. A klasika na závěr - schody. Zkuste si někdy na nich takhle mávat mečem! ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Dobrodružno-romantická klasika s intrigánskymi zloduchmi, hrdinom bez bázne a krásnymi ženami. Jean Marais podáva štandardný výkon a opäť si strihol dvoj rolu. Bourvil mi prišiel trocha otravný, proste nemám takéto "blbečkovské" postavy vo filmoch rád. Sú tu fajn súboje, natočené je to v pekných exteriéroch aj interiéroch, ale celkovo je to skôr taký dejový priemer plný rôznych klišé. 60%. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Slušný film, -průměr, anebo lehce nad pro mě jen proto, protože na tento příběh nestačí hodinka a půl. Pokud by jste se zajímali víc o tento příběh, tak doporučuji Lagardère (TV seriál) /1967 (lepší neznám), anebo Hrbáč Lagardere (TV film) /2003 je taky dost dlouhý a kvalitní, anebo v případě zkusit ještě starší film než tento. 3/5 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Paula Févala. V roce 1959 šlo o již pátou filmovou verzi tohoto příběhu, kterou pak v roce 1997 následovala verze šestá. (Rosalinda)
  • V scéne, keď Lagardère (Jean Marais) cvála za vojakmi a ide zhodiť prvého zo sedla, mihne sa v pozadí jazdec. V ďalšom zábere tam však nikto nie je. (ČSFD)
  • Lagardère (Jean Marais) v priebehu filmu zázračne strieda meče. Vidieť to môžeme napríklad v scéne, keď zhodí niekoľko vojakov zo sedla a potom, keď sa blíži k ich veliteľovi, vytiahne meč. Ten má bronzovo sfarbenú záštitu, ktorá v sebe má navyše otvory. Ale keď ním bodne veliteľa v sedle do sedacieho svalu, môžeme vidieť, že sa jedná o tradičný kord so sivou záštitou v tvare polgule, bez otvorov. (ČSFD)

Reklama

Reklama