Reklama

Reklama

Když je manažer rizikového milionářského investičního fondu James King (Will Ferrell) dopaden za podvod a má jít sedět do San Quentinu, dá mu soudce 30 dnů, aby si mohl dát do pořádku své záležitosti. Zoufalý James se obrátí na Darnella Lewise (Kevin Hart), aby ho připravil na život za mřížemi. Ale navzdory Jamesovu názoru na motorkáře, Darnell je tvrdě pracující živnostník, který nikdy nedostal ani pokutu za špatné parkování, natož aby byl kdy ve vězení. Oba muži společně dělají všechno, aby se z Jamese stal „tvrďák", a během této přípravy zjišťují, jak se v mnoha věcech mýlili - včetně názoru jeden na druhého. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (215)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komediální příběh, kde si to spolu střihli Will Ferrell a Kevin Hart, se veze na typických etudách mezi bílými a černými a byť se nejedná o nic mimořádného, snaží se ještě z námětu vymáčknout co sedá. Bílý jde do vězení a černý ho připravuje na nejhorší. Oba ukecaní, oba plní ideálů. Byť je po dějové stránce v popředí všeho zájmu Kevin Hart, pozornost na sebe strhává především Will Ferrell. Zábava se drží velmi přísně na uzdě, takže do velmi bláznivé komedie, či dokonce sitcomu, to vůbec nepadá. Bez tzv. fekálního humoru se to však bohužel přesto neobešlo. Co se týče generace diváků, každý si tu najde něco co ho rozesměje, ale i to, co ho znechutí. Každopádně na pobavení snímek stačí, i když celkově zrovna nepatří mezi ty nejpovedenější. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film s Kevinem Hartem plný etnického humoru se celkem povedl. Fóry tam jsou opravdu skvělé a bez servítků. Will Ferrell hraje makléře Jamese, kterému hrozí 10 let v tvrdé věznici. Proto vyhledá Darnella, který jako černoch a podle jeho logiky téměř automaticky bývalý trestanec mu má pomoci v tom vězení přežít. A i když je tohle prostředí Darnellovi cizí, přece jen se mu snaží pomoct. Díky tomu vzniká spousta vtipných scén. James má na tuto přípravu 30 dní. Postupně zjišťuje, že za jeho odsouzením stojí někdo jiný a snaží se s tím něco dělat. Některé okamžiky mě fakt dostaly, ať už ty u černého gangu nebo u rasistických motorkářů. Výcvik probíhá opravdu tvrdě rasovými fóry se tu opravdu nešetří. Nakonec vše dopadne téměř podle očekávání. A Jimmy Fallon tam má dobrý štěk. :) "Šťastný Šukonoce, Santa Čuráku!" :D ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Klasické ferrellovky nikdy nebyly o kdovíjak promyšleném příbehu, dílčí zápletky a motivy, zjednodušeně řečeno, spíše generovaly situace, kde hlavní protagonista (obvykle postava nesmírně sebevědomého, ale zároveň dost hloupého a natvrdlého jedince) vrší jeden bizarní gag hraničící s mírou únosnosti za druhým, tím strhává pozornost sám na sebe jako herce a narušuje tak vyprávění, které divák do té doby stejně vnímal jako druhotné. V Zocelovací kůře, lehké variaci na Záměnu z roku 1983, nicméně Ferrellovy gagy nejsou natolik dominantní a není dominantní ani samotný Ferrell (Hart se mu vyrovná, v některých momentech ho dokonce přehrává). Divák se tak může více soustředit na příběh a ten je samozřejmě až příliš prostý na to, aby se to pozitivně odrazilo v celkovém přijetí, resp. hodnocení filmu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takýto námet tu už bohužiaľ bol pri filme Big Stan v hlavnej úlohe s Robom Schneiderom. Akurát že Big Stan mal oveľa väčší záber ako tento film, teda aspoň čo sa dejovej štruktúry týkalo. Get Hard nebolo úplne na zahodenie, ale rozhodne som očakával niečo lepšie. Obzvlášť keď som videl obsadenie hlavnej hereckej dvojice Will Ferrell & Kevin Hart. No napokon je to asi jedna z najslabších Ferrellových komédii celkovo :( ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pobavení hodný nářez, jež kvalitu vynahrazuje nevšedními manýry v podání Willa Ferrella. Jsi černý afroameričan, a za svou kariéru jsi neseděl v lochu, kde by tě penetrovali jiní spoluvězni? Tak to asi nejsi pure černoch, more! A pokud jsi opravdu bohatý, tak si najdi svého černocha, jež ti vilu včetně pozemku překope na loch a příprava může začít! 65% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Postava, kterou hraje Kevin Hart, se jmenuje Darnell, což je Hartovo pravé prostřední jméno. (Káronoš)
  • Natáčení probíhalo v New Orleans v USA. (willy1)

Související novinky

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

02.12.2014

Will Ferrell se naposledy objevil ve dvojce Zprávaře a příště ho uvidíme v komedii Get Hard, kde si zahraje milionáře, který se svědomitě chystá na pobyt v base. Na cestě pak má i ztřeštěné… (více)

Reklama

Reklama