Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáct lidí se prošlo po povrchu Měsíce, ale jen jediný člověk přešel nezměrnou prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra, a v jeho stopách se již nikdy nikdo nebude mít možnost vydat. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je se svými společníky a za asistence netradiční skupiny dobrovolníků z celého světa nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují, mají-li mít šanci realizaci svého bláznivého plánu správně zorganizovat a následně také provést. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (683)

silentname 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto filmu bola moja prvá otázka, ako sa asi Phillippe cítil po tom, ako veže v 2001 roku padli. A stále by som bol zvedavý, ako sa na to všetko díva a či ho to bodlo do srdca, nakoľko prešiel po lane od jednej k druhej. Na začiatku filmu som až tak nadšený nebol, nakoľko ma trošku hnevalo viditeľné CGI, a pre mňa je rušivé ak si uvedomujem, že niečo nie je skutočné. Prvá polka ako nábeh a vysvetlenie je okey, no nebudem sa ňou moc zapodievať, lebo nie je moc, čo by som o nej povedal. Možno akurát to, že je pre mňa vždy radosť vo filme vidieť Bena Kingsleyho a platí to aj tu. Druhá polka je však absolútne fascinujúca a napínavá, no nie je to stále nič v porovnaní s poslednými dvadsiatimi minútami, kde už uvidíme skutočne prechod na lane. A hoci sú tam využité efekty, tak to človek sleduje zo zatajeným dychom, a vždy keď sa Phillippe otočil, tak tuhla krv v žilách. Radosť vidieť. Nebyť toho CGI, tak by som bol výrazne spokojný, no napriek tomu si myslím, že ide o skvelý filmový počin a veľmi zaujímavý príbeh, ktorý som rozhodne rád spoznal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zemeckis to ešte nezabudol. Síce takýto námet, je podla mňa až zbytočne dlhý, ale bavilo ma to svojou formou. Joseph Godron-Levitt dokáže bez problémov film potiahnuť a aj bez problémov prejsť po lane, ale jedna z najväčších a najlepších es čo mal Zemeckis pribalené je kamera Dariusza Wolskiho. Za toto mám chuť mu ukradnúť jedného Oscara. Inak celkovo zaujímavý a jeden s tých lepších životopisných filmov. 85% - 4* ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nechci na The Walk moc plivat, věděl jsem už před projekcí, že mě něco takovýho nebude bavit. JG-L mě nesral jen v 50/50, a to jen pro to, že byla velká pravděpodobnost, že na konci zaklepe bačkorama. Budu smířlivější. I přes lacinou ždímačku 9/11 se Zemeckisovi, který evidentně neví z keré do keré, daří upocené kouzlit dobrou atmosféru, což je spolu s nadhledem na NYC jediná zapamatovatelná skutečnost. Skutečnost jako skutečnost je mi ukradená, ale těch 123 minut mělo být v ideálním případě 83 minut. Dá sa, nic pro mě ale. 65% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Hodně intenzivní zážitek, přesně ten Zemeckis, kterého mám ráda. Obrovská dynamika každé scény dokáže diváka dokonale strhnout. Vizuálně úžasné, při jakémkoliv závanu větru mi doslova tuhla krev v žilách. Ne každému může vyhovovat způsob vyprávění, který hodně připomíná klasický dokumentární film, přesto věřím, že většina si film užije. Joseph Gordon-Levitt si střihl parádní roli. Muž na laně je film určený pro velké plátno, nechybí mu intenzita, hloubka, úchvatné momenty a ve výsledku také silné emoce. Schválně, koho z Vás u poslední věty a u posledního záběru nemrazilo? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $10,137,502 Tržby Celosvetovo $61,181,942Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,448,487Tržby za predaj DVD v USA $744,195 ║ Robert Zemeckis je späť v plnej paráde a ponúka úžasný zážitok, vyráža dych, ďalší film kde 3D efekt má svoj význam, miestami som mal doslova závrať z tých náletov kamery, dosť to zamáva s človekom, sila, herecky hravé, nápadité a zábavné /videl v kine 3D verziu: 90%/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Potomci skutečného Papa Rudyho (provazochodce Rudolfa Omankovského) byly sice poctěny tím, že jejich otce hraje taková megastar jako Ben Kingsley, zároveň ale pociťovaly určité rozpaky nad tím, jak svérázně Robert Zemeckis postavu Papa Omankowského upravil. Rudy Omankovsky Jr. v jednom z rozhovorů upozornil na to, že otec nikdy nechodil oblečený jako vagabund a nikdy neměl takový malý stan, jaký je vidět ve filmu. (Posheidon)
  • Phillipe Petit trval na tom, že bude Josepha Gordon-Levitta trénovat v chůzi na laně sám. Ten po osmi dnech cvičení dokázal přejít téměř 10 metrů ve výšce přes 2 metry. (Kackac)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

Reklama

Reklama