Reklama

Reklama

Fanfán Tulipán

  • Itálie Fanfan la Tulipe (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kdepak je mladý bouřlivák Fanfán? Hledá ho celá vesnice v čele s otcem mladičké Marion: Jejich předtucha je správná, v jedné z kupek sena je určitě najdou. Marně se Fanfán snaží o útěk, rozezlený otec jej dostihne a trest by měl být na doživotí. Čeká ho cesta k oltáři s krásnou Marion. Ale přesto, že má tato mladá venkovská dívka všechno, co má mít, Fanfánovi se ještě nechce do venkovského chomoutu. Když mu krásná cikánka předpoví z ruky šlechtickou budoucnost, má hned o důvod víc, proč ze svatby utéct, byť k verbířům. Fanfán udělá všechno pro to, aby se věštba naplnila a on se oženil s královskou dcerou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (166)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Film, výjimečný především tím, jak dokáže kombinovat dobrodružné historické téma s humorem a nadsázkou. Žádný jiný filmový počin se mu danou kombinací nevyrovná... Celkový dojem: 85% (edit po přečtení knižní předlohy: Film je kupodivu zcela odlišný a současně daleko lepší než kniha. Z předlohy zůstala pouze doba a typ hlavního hrdiny, téměř všechno ostatní je jinak. Je to překvapivé a je moc dobře, že to tak je ;o) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Pohled na údolí mezi kopečky, jakými oplývá Adeline "Lollobrigida" byl nejenom pro Fanfána "Philipa" nádherným pohledem...Romanticko dobrodružně historická podívaná tak, jak to kdysi dokázali natočit jedině Francouzi! Film, který oplývá vtipem a šarmem a který opravdu právem patří mezi nestárnoucí klasiku. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: René Wheeler, René Fallet .. Nestárnoucí historická freska ze sladké Francie s těmi nejlepšími (Gérard Philipe) a nejkrásnějšími (Gina Lollobrigita) herci té doby. Lehce stravitelná dobrodružná pohádka, které se nevíce daří příjemně pobavit a to i po více než půl století. ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí historická komedie, která raketově vystřelila nahoru kariéru Gérarda Philipa, skvělého herce, jehož životní příběh předčasně uťala zákeřná rakovina. Fanfán v jeho podání je neodolatelným, šarmantním, nonšalantním a životem kypícím dobrodruhem, kterého je radost sledovat. Tohle se neomrzí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nedostižná klasika, nádherný romantický příběh s neodolatelným Gérardem Philipem. Je to skvost evropské zábavné kinematografie. PS: při nákupu DVD si dejte pozor na vydání Blesku, toto vydání je sice černobílé (což by nebylo až tak na závadu, i když barevná verze je zcela dostupná na internetu a navíc ji vysílala ČT) a je tam bohužel zcela nový, a tudíž i horší, dabing. Kouzelný hlas Petra Kostky nemá šanci nikdo nahradit. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Madame Henriette (česky Anna Jindřiška Francouzská), do které se Fanfán zamiloval, byla dvojčetem nejstarší dcery Ludvíka XV, Luisy Alžběty Francouzské. Nicméně zemřela již ve svých 24 letech na neštovice v roce 1752. (ajaxx)
  • Film sa svojou návštevnosťou v kinách, 5 664 900 divákov, stal historicky najnavštevovanejším francúzskym filmom v Československých kinách v rokoch 1930 až 1989. V návštevnosti ho neskôr neprekonali ani také francúzske kino hity ako boli Angelika, markíza anjelov (1964), Traja mušketieri (1973), Fantomas (1964) či Hrbáč (1959). V celej štatistike ide o 7. najnavštevovanejší film v československých kinách v rokoch 1930 až 1989. (Raccoon.city)
  • Slovo „fanfán“ má původ ze slova „fan“ = ctitel, obdivovatel, nadšená osoba. Zdvojený fanfan pak znamená obdivovaný, miláček. (sator)

Reklama

Reklama