Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že Dotu som nikdy nehral počul som o nej nespočetne veľa, a ľudia z môjho okolia ma tak trochu donútili zhliadnuť si tento dokumentárny film. Free to Play rozhodne pobavil aj mňa, i keď som sa toho na začiatku trochu obával, no aj vďaka nemu som si vytvoril o tejto hre trochu iný úsudok. Neriešme však hru, neriešme ani to čo si o nej myslím, skôr riešme práve dokument, ktorý bol spravený naozaj luxusne. Je neuveriteľné, aký progres dokázali tvorcovia turnaja, a Doty všeobecne. Rozhodne odporúčam aj (ne)hráčom, akým som napríklad aj ja.. ;-) ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Podnětná psychologická sonda do nitra lidí hrajících počítačovou "hru". Ono se řekne počítačová hra, to však neznamená nic podřadného. Zřejmě je to opravdu SPORTOVNÍ výkon. Na pozadí velkého turnaje se odehrávají ryzí lidská dramata (osobní, sportovní, rodinná). Všichni tři hlavní hrdinové odhalují JÁDRO něčeho, co má do budoucnosti obrovský potenciál...81%. /dokument Free to Play je použitelný pro různé společenské vědy/ ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku dávám jako ocenění geniálního PR kluků z Valve. Jinak ale nechápu, že je hodnocený tak vysoko "dokument", jehož jediným cílem je vytáhnout víc peněz z hráčů. To tady vážně nikdo nechápe, o co jde? V Dotě se nesoutěží proto, aby se ukázalo, kdo je lepší. V Dotě se soutěží proto, že když Valve vyplázne milion dolarů pro výherce, najdou se miliony hráčů, kteří narvou do téhle hry stovky i tisíce dolarů ročně, jen aby se dostali mezi nejlepší hráče... Valve díky tomu vydělá mnohonásobně víc peněz, než kdyby turnaj nebyl. A lidi jim to žerou i s navijákem, jaká je to skvělá věc, jak podporují e-sport atd. Celý tenhle dokument je vlastně jen PR, které má tuhle jejich praktiku ještě podpořit. A očividně to funguje. Je mi z toho lehce šoufl. Miliony dalších hráčů půjdou a do Doty narvou svoje těžce vydělaný prachy, protože ten dokument byl tak proklatě sexy. Ne, díky. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hrozně dobře se na Free to Play kouká a uteče to jako voda. Navíc to podle mě funguje i pro člověka, co do e-sportu nevidí. Ne tak pro člověka, co vůbec nevidí do počítačového hraní. Tam si myslím, že Free to Play nemá smysl zapínat. Nicméně stejně rychle to i odteče s každičkým dojmem. Jako reklama na Dotu a na e-sporty to funguje úžasně, jako jednohubka pro někoho, kdo se chce alespoň trochu chytat také. Ale na Indie Game: The Movie se to nechytá ani omylem. 3,5* ()

Norino12 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne absolútne nezaujímavý dokument.. pozriem si naozaj čokoľvek ale málokedy sa stáva, že sa pri tom doslova nudím. Dve hviezdičky za to, že sa Valve snažilo a aby som nevyzeral ako nejaký hater. Dokument určený z môjho pohľadu iba pre hráčov a fanúšikov DOTY. Zvyšok hráčov pochybujem, že zaujme. ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama