Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

fixaman 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku dávám jako ocenění geniálního PR kluků z Valve. Jinak ale nechápu, že je hodnocený tak vysoko "dokument", jehož jediným cílem je vytáhnout víc peněz z hráčů. To tady vážně nikdo nechápe, o co jde? V Dotě se nesoutěží proto, aby se ukázalo, kdo je lepší. V Dotě se soutěží proto, že když Valve vyplázne milion dolarů pro výherce, najdou se miliony hráčů, kteří narvou do téhle hry stovky i tisíce dolarů ročně, jen aby se dostali mezi nejlepší hráče... Valve díky tomu vydělá mnohonásobně víc peněz, než kdyby turnaj nebyl. A lidi jim to žerou i s navijákem, jaká je to skvělá věc, jak podporují e-sport atd. Celý tenhle dokument je vlastně jen PR, které má tuhle jejich praktiku ještě podpořit. A očividně to funguje. Je mi z toho lehce šoufl. Miliony dalších hráčů půjdou a do Doty narvou svoje těžce vydělaný prachy, protože ten dokument byl tak proklatě sexy. Ne, díky. ()

Norino12 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne absolútne nezaujímavý dokument.. pozriem si naozaj čokoľvek ale málokedy sa stáva, že sa pri tom doslova nudím. Dve hviezdičky za to, že sa Valve snažilo a aby som nevyzeral ako nejaký hater. Dokument určený z môjho pohľadu iba pre hráčov a fanúšikov DOTY. Zvyšok hráčov pochybujem, že zaujme. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Doslova milionová reklama na Valve. Takže pokud to ještě někomu nedošlo, pokud jste v mládí vysedávali nepřiměřeně dlouho před obrazovkou, díky jedné firmě bořící veškeré hranice a posouvající e-sport kupředu se z právě z VÁS může snadno a rychle stát celebrita a milionář! True story. Obsahově to je vcelku prázdné, a přestože je to jasné jak facka, jak v bonusech tvrdí samotní aktéři, tvůrci přikrášlovali co se jen dalo, ale v té prvotřídní produkci se na to dá až překvapivě dobře dívat i očima, které Dotu doteď spokojeně ignorovaly. Pokoukání je to o to příjemnější díky poslední třetině, kde už se od té velkohubé agitky konečně přejde k soutěži, a předevšm díky pěknému prolínání záběrů na reky před obrazovkami s událostmi ve hře samotné a s povedenými animacemi založenými na tom, co se zrovna v závěrečných kláních dělo. Nemůžu se však ubránit dojmu, že nechat podstatnou část dokumentu mluvit ukrajince, jehož anglická slovní zásoba i celkové myšlenkové pochody začínají a končí u "gg" je blbost. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Herní turnaj s prizepoolem 1.6M $? To už dokáže upoutat mou pozornost, i když absolutně nejsem fanouškem RPG nebo MMORPG her a Dota mi (kromě názvu) absolutně nic neříká. Ale je to úlet, jak třeba berou e-sport v Číně a asijských zemích. Dokument zajímavý, pěkně natočený. Líbí se mi, že dokument vše představí i pro neznalce a online hraní ukáže z mnoha úhlů. Zatvrzení fanoušci jistě nějakou tu hvězdu ještě přidají, u mě za čtyři. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Le Reportage from Other Side of Kосмос ~ Ultra reklamní promo se skutečně vykalkulovaným scénářem, vpravujícím do příběhu a zachyceného dění osudy hráčů na ta naprosto přesně cílená místa. Jasně, je to přestřelený a netvrďte mi, že jste při těch příbězích hráčů neměli myšlenky na to, že ti lidé nejsou normální. Ale fandovskou základnu to zjevně má a je putna, jestli jde o CS, UT, DOTA nebo Farmville, má to svoje diváky, svoje sponzory a bezesporu svůj vesmír. Stejně jako kterýkoliv jiný vesmír vážněji myšlené zábavy, která přerůstá v něco ještě víc. Nesouhlasím s řečeným, že se e-Sporty stanou oblíbenějšími než třeba fotbal - na to je svět ekonomicky a technicky furt slabý (čti: je to sci-fi), ale to byly svého času i Verneovy vzducholodě ;) ~ A mimo to, zpracované je to fakt umně. ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno