Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Zajimavy, jen je velka škoda, jen velmi uzce zamereny jen na par hracu, na to, jak jsem na to začala koukat včera ráno na mobilu při cestě do práce, tak mě to chytlo tak, že jsme si to dala ještě rovnou přes oběd, jak jsem byla zvědavá, kdo vyhraje. SPOILER, takže mi pak přišlo škoda, když člověk mohl odhadnout dle komentářů rodinných přislušníků, kdo vyhraje (rozumějte, nejdříve ukázky, jak rodina žila v takovém hrozném bytě a pak tam mluví z velmi luxusního bytu :) ()

filip.novak 

všechny recenze uživatele

'Free to Play' skrývá již v názvu pozvánku k volnému přidání k hráčské komunitě. Mírné problematizování profesionálního hraní slouží jen k posílení pozitivních motivací postav, které skrze píli a možnost danou společností Valve dosáhnou toužených životních cílů. Dokument je chytře vystavěnou ideologickou obhajobou "hardcore" hraní a reklamou na produkty společnosti Valve, která film produkovala. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Le Reportage from Other Side of Kосмос ~ Ultra reklamní promo se skutečně vykalkulovaným scénářem, vpravujícím do příběhu a zachyceného dění osudy hráčů na ta naprosto přesně cílená místa. Jasně, je to přestřelený a netvrďte mi, že jste při těch příbězích hráčů neměli myšlenky na to, že ti lidé nejsou normální. Ale fandovskou základnu to zjevně má a je putna, jestli jde o CS, UT, DOTA nebo Farmville, má to svoje diváky, svoje sponzory a bezesporu svůj vesmír. Stejně jako kterýkoliv jiný vesmír vážněji myšlené zábavy, která přerůstá v něco ještě víc. Nesouhlasím s řečeným, že se e-Sporty stanou oblíbenějšími než třeba fotbal - na to je svět ekonomicky a technicky furt slabý (čti: je to sci-fi), ale to byly svého času i Verneovy vzducholodě ;) ~ A mimo to, zpracované je to fakt umně. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Podnětná psychologická sonda do nitra lidí hrajících počítačovou "hru". Ono se řekne počítačová hra, to však neznamená nic podřadného. Zřejmě je to opravdu SPORTOVNÍ výkon. Na pozadí velkého turnaje se odehrávají ryzí lidská dramata (osobní, sportovní, rodinná). Všichni tři hlavní hrdinové odhalují JÁDRO něčeho, co má do budoucnosti obrovský potenciál...81%. /dokument Free to Play je použitelný pro různé společenské vědy/ ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

85% DOTU neznám, respektive vím, že se jedná o populární fantasy online hra, ale to je tak vše. Přesto je velmi poutavé sledovat příběhy mladých lidí z různých koutů světa, jak tato hra zasahuje či ovlivňuje jejich životy. Ze začátku mě dané příběhy nebavili, spíše jsem se těšil na další postup turnajem, ale s přibývajícím časem jsem začal cítit a fandit hráčům a sledoval s napětím, kdo vyhraje. Určitě také může film působit jako propagace her, respektive toho, že hrát hry, není nenormální a ztrátou času. Ve výsledku je Free To Play dobře natočený dokument, který zaujal i nehráče - mě, byť někomu se může zdát, že s blížícím se závěrem se snaží autoři brnkat na city diváků. ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama