Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že Dotu som nikdy nehral počul som o nej nespočetne veľa, a ľudia z môjho okolia ma tak trochu donútili zhliadnuť si tento dokumentárny film. Free to Play rozhodne pobavil aj mňa, i keď som sa toho na začiatku trochu obával, no aj vďaka nemu som si vytvoril o tejto hre trochu iný úsudok. Neriešme však hru, neriešme ani to čo si o nej myslím, skôr riešme práve dokument, ktorý bol spravený naozaj luxusne. Je neuveriteľné, aký progres dokázali tvorcovia turnaja, a Doty všeobecne. Rozhodne odporúčam aj (ne)hráčom, akým som napríklad aj ja.. ;-) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Manuál pro všechny nastávající zakladatele rodin: Pokud vaše dítě bude trávit dny a noci zavřené v pokoj, bude pohlaví samčího a známky v žákajdě budou solidní prognózou pro následné studium oboru s výučním listem (nic proti tomu, proboha!), tak by jste měli zbystřit a polechtat internetové připojení či aplikovat klasiku "řemen, vařečka, bez desertu". A jestli vám bude tvrdit, že se tím v budoucnu chce živit, tak mu nasaďte koňskou dávku Xanaxu! Škoda prohnilé pathetické asijské statě! 80% ()

Reklama

CiPR 

všechny recenze uživatele

Jako hráč Doty 2 jsem byl naprosto omámem, jak vypadá pro gaming například v Číně. Fascinujcí a ohromujcí. Osudy hráčů, kteří na sobě tvrdě makali, aby to dotáhli na vrcholovou úroveň a mohli si hraním vydělávat velké peníze. Dendi, Ukrajina, opět na konferenci nezklamal svým obvyklím humorem. // 80%. ()

filip.novak 

všechny recenze uživatele

'Free to Play' skrývá již v názvu pozvánku k volnému přidání k hráčské komunitě. Mírné problematizování profesionálního hraní slouží jen k posílení pozitivních motivací postav, které skrze píli a možnost danou společností Valve dosáhnou toužených životních cílů. Dokument je chytře vystavěnou ideologickou obhajobou "hardcore" hraní a reklamou na produkty společnosti Valve, která film produkovala. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hrozně dobře se na Free to Play kouká a uteče to jako voda. Navíc to podle mě funguje i pro člověka, co do e-sportu nevidí. Ne tak pro člověka, co vůbec nevidí do počítačového hraní. Tam si myslím, že Free to Play nemá smysl zapínat. Nicméně stejně rychle to i odteče s každičkým dojmem. Jako reklama na Dotu a na e-sporty to funguje úžasně, jako jednohubka pro někoho, kdo se chce alespoň trochu chytat také. Ale na Indie Game: The Movie se to nechytá ani omylem. 3,5* ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama