Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer 1
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (182)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím "Defenders" seriálům neskutečný guláš. Nevadil mi Finn Jones, ani ne tolik přehledné souboje, ale ten scénáristický maglajz. Chápu, že bylo potřeba toho stihnout hodně - představit postavu, dát jí nějaký příběh a hlavně udělat základy pro Defenders. Jenže kvůli všem těmto úkolům se seriál rozplizl do podivných, často epizodovitých linek, které nedávali funkční celek. 49% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Přiznaně béčkový výplach, o němž platí v podstatě vše, jako v případě dalších komiksových seriálů od Netflix/Marvel jako Jessica Jones, Luke Cage nebo The Defenders. Na rozdíl od nich ale nemá Iron Fist takové ambice a je jen nutným (a natahovaným) přemostěním do ambiciózní týmovky, která se stejně nepovedla. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Pořád je to produkce Netflixu, takže úplně blbý to není, ale s ohledem na sestupnou tendenci dosavadních čtyř "marflixů" se začínám trochu bát, jak budou vypadat Defenders. Je samozřejmě těžký točit seriál o multimilionáři, jehož schopnost je rozsvítit si ruku - v tom měl Iron Fist asi nejtěžší postavení ze všech. Myslím, že nejrozumnější cestu by představovalo, kdyby si ze sebe tenhle kousek trochu utahoval (ve stylu ironického Ant-Mana), čímž by taky mohl v budoucnu trochu odlehčovat týmovku. Tvůrci se místo toho rozhodli, že pseudofilozofické blábolení o síle čchi a neschopnost poradit si s vlastním vztekem budou ta pravá lákadla, na něž se divák chytí. Ale abych jen nehaněl - choreografie a snímání bojových scén byly na velmi dobré úrovni a Rosario Dawson, která tentokrát dostala víc prostoru, dokázala občas výše zmíněné "mystické vytržení", do kterého se dialogy občas dostávaly, celkem uzemňovat. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že to působí tak levným dojmem. Lokace jsou tak umělé, že jsou snad jen namalované na papíře. Herci béčkoví, až to bolí, snad na jednu vyjímku. Souboje zoufale nudné a pomalé. Za 15 let v mysteriózní chrámu, by se měl stydět. A to nemluvě o všech těch maličkostech, které to vše zhazují do dementní úrovně podívané pro dvanáctileté. Nápis v betoně, po 15 letech, opravdu nevypadá jako by jste jej udělali včera a ani klíč by tam asi tak dlouho nevydržel. A takových blbostí je tohle plné. Bohužel. Je to spíše jako telenovela pro náctileté. Což nemusí být na škodu, pro prcky. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po hodně civilním Lukeu Cageovi přišel Iron Fist se značně mysteriózním nádechem. K mému překvapení mě hodně potešil a nebýt toho lehkého propadu ve druhé polovině série, neměla bych si nač stěžovat. K dokonalosti tomu zkrátka chyběl větší tah na branku a občas až otravná naivita hlavního hrdiny. 1. série - 80% ()

Galerie (278)

Zajímavosti (26)

  • Maska, kterou Danny (Finn Jones) a Davos (Sacha Dhawan) nosí při obřadním souboji, je identická s tou, kterou nosí Iron Fist v komiksech. (NiWi)
  • V závěrečné scéně je zmíněno jméno Orson Randall. V komiksech je tato postava držitelem titulu Iron Fist před Dannym Randem. Randall působil jako Iron Fist během první světové války, a byl to pravděpodobně on, kdo se objevil na archivních záběrech z první série. (NiWi)
  • Když Mika (Julee Cerda) mluví o starodávné misce, zmíní celou kolekci artefaktů Dr. Ernsta Erskina. V komiksech je pod jménem Abraham Erskine známý vědec, který vytvořil sérum, po kterém se Steve Rogers / Captain America stal supervojákem. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama