Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (153)

rekkky 

všechny recenze uživatele

Na české poměry nadstandardní podívaná, která v sobě obsahuje prvky dokumentárního seriálu, reality show a zároveň road movie. Naprosto vyvážené díly nabízejí vhled do kultur Jižní Ameriky takovým způsobem, že co díl to další perla. Svou bohatou škálou informací tento TV seriál dosahuje vysoké atraktivnosti a natočený materiál je vkusně sestříhaný, protože zvolená hudba i jednotlivé kompozice perfektně doplňují průběh cestování v trabantech. Personální složení této dobrodružné pouti jen podepisuje notnou dávku humoru, kterou lze při sledování jednotlivých částí nalézt. Výborné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám dobrodružnou povahu a na cestu trabantem po Jižní Americe bych se klidně vydal taky, ale s jednou drobnou změnou. Vzal bych si s sebou několik kamiónů náhradních dílů a doprovodný tým složený z kuchařů, hoteliérů, mechaniků z automobilky Sachsenring a jednoho MacGyvera, kdyby došlo na nejhorší. Protože při sledování tohoto putování došlo k tolika trablům, že bych se odtamtud vrátil pěšky, bohatší o tři infarkty či nějakou tu malárii a zase takový dobrodruh nejsem. Takže hodně štěstí a doufám, že příště už ta splašená trsátka dosáhnou některého z vrcholu v Himalájích. Určitě na to mají a kdyby náhodou ne, tak je tam chlapi určitě vynesou. Blázni jsou na to dost velcí. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Na dokureality je to docela slušné. Vzhledem k neměnnému, i když svižnému tempu, je půlhodinová stopáž jednotlivých dílů tak akorát, aby nedocházelo k diváckému pocitu monotónnosti. A je to dobře i vzhledem k rejžově narcistní potřebě ukázat se v co největším množství záběrů - jeho rádobyhumorné hýkání plné vytlemeného ultrapražského přízvuku je ve větších dávkách opravdu obtížně stravitelné. Ostatní účastníci jsou naštěstí sympatičtější, ale jejich cestovní problémy a pseudoproblémy těžko nahradí skutečnost, že o životě domorodců z míst, kterými výprava projíždí, se divák nedozví skoro nic. Za největší klad seriálu považuju obrazový materiál, který je obdivuhodný nejen z hlediska množství a pestrosti. Tady je třeba si uvědomit, že pořídit tolik záběrů od detailů až po velké celky aut v krajině musí nutně zdržovat a i jinak komplikovat průběh cesty. Tím spíš je třeba ocenit vysokou výtvarnou kvalitu práce kameramanů. A díky tomu se slušně (až na tu zmíněnou slabší práci s tempem) předvedl také střihač, který měl z čeho vybírat. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Udělat z natočených materiálů dvanáctidílný seriál byl ten nejlepší nápad, který mohl Trabantí sérii potkat. Tentokrát divák dostává plnohodnotný cestovatelský zážitek, kde není nouze o dobrodružství, vcelku detailně poznává posádku a může si užívat množství různých detailů, které se prostě do filmu nenacpou. Po technické stránce je to obrovský krok kupředu - počínaje krásnými záběry, konče skvělým hudebním podkresem, povedenou ústřední znělkou a celkově nabitějším obsahem. Cesta to byla napínavá, trochu dramatická a v určitých momentech i trochu nebezpečná až děsivá, ale veselá a díky hravosti celého týmu jednoduše zábavná a neuvěřitelně vtahující. A tyhle pocity se povedly do dokumentu přenést na výbornou. Hoši mají můj obdiv a netrpělivě očekávám pokračování! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Poľské Kurva ozývajúce sa pralesom, púšťou a horami. Přibáňov optimizmus na rozdávanie a skvelá prehliadka krás Južnej Ameriky, po kultúrnej, cestárskej, gurmánskej stránky v sprievode sympatickej partičky. Omnoho lepšie a ucelenejšie než celovečerák pozliepaný z tohto seriálového počinu. Neviem sa dočkať ďalšej cesty. Trabantové výpravy som si totiž oficiálne zamiloval. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (10)

  • Píseň ze seriálu je „Trrrabant“ a pochází z hudební dílny skupiny Wohnout. (sator)
  • Dan se pokusil na solné pláni dosáhnout rychlostní rekord trabanta, nakonec dosáhli 80 km v hodině a oslavovali to jako rekord. Ve skutečnosti je maximální rychlost trabanta 110 km v hodině. (sator)
  • Posádka absolvovala celou trasu bez GPS navigace. Orientovali se pouze podle map. (Stanley619)

Reklama

Reklama