Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 3
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (275)

necisty 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že největší problém je v tom, že ti herci jsou naprosté jelita. Pak je na tom špatně i dramaturg, nebo někdo, kdo se má starat o věrohodnost bojů jak beze zbraně, tak s ní. Není totiž možné, aby i nějaký nadčlověk v podobě Beatrix nebo Čtyřky proběhl tím vším naprosto bez škrábnutí. Vždyť existuje spousta filmů, kde tohle mají zmáknuté, tady se na to podle mě jen vysrali. Smrti některých postav byly doslova trapné, ale já přesto věřím, že v knížce je to úplně o něčem jiném, protože v celkovém důsledku to není úplná blbost, neboť to aspoň splňuje většinu podmínek pro tento žánr. Závěr mě bohužel zase nadchnul a těším se na poslední díl. Míň bych tomu dával jen s těžkým srdcem, ale nezaslouží si to tolik. Ještě že jsou tu tací, kteří to ví :). ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Zatímco "Hunger Games" se (čistě dle mého názoru) s každým dílem zlepšovaly, "Divergence" se nepatrně zhoršuje. Stejnojmenný díl mě příjemně překvapil (4,5*), "Rezistence" byla sice o něco slabší, ale co ztrácela na příběhu, to kompenzovala vizuální stránkou (4*) a "Alianci" beru prozatím jen jako rozjezd, po němž bude, jak doufám, následovat kvalitní finále (3*). Co mě mrzí úplně nejvíc, je úbytek bitek, které byly oproti ostatním teen sériím až překvapivě brutální a tudíž skvělé. P.S.: Doufám, že v posledním díle zemře někdo "víc" než jen taterka. Ups, spoiler.:-) ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Ty jo, tyhle teen scifíčka začínají být už fakt na jedno brdo. Pořád to samé dokola: všechno je nalajnované od neoriginálního příběhu až po podivné chování postav. V podstatě jsem se nudil, protože jsem stejně věděl, co se tam zhruba bude dít. Neříkám, že je to úplně špatně natočené, ale scénář je prostě pitomý - šílená patlanina. Opět o třídu níž než předchozí díly. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dlouhá, přeplácaná a nudná záležitost, v níž užité futuristické prvky působí naprosto směšně. Jediné co stojí za zmínku je slušná akce, které je ale zase zoufale málo. Prostě jen další unylá "teen" blbůstka v řadě, na kterou se hodně rychle zapomene. PS: Co tady proboha dělá Jeff Daniels? Má tohle vážně zapotřebí? ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

S každým dílem je filmová adaptace horší a horší, což ale není moc překvapivé, vzhledem k tomu, že i kniha je s každým dílem horší a nezáživnější. Protože tentokrát se jedná o první část posledního dílu, což bývá kámen úrazu, tvůrci se očividně pokusili celý děj oživit dvěma prvky - zaprvé pozměnili příběh oproti knize, zadruhé přidali na technologických vymoženostech, které v knize taktéž nenajdeme. Na mně to ale kladný dojem moc nezanechalo. V jádru byl totiž celý film hrozně stupidní. Příběh čím dál víc ztrácí smysl a ony technologické hračičky nakonec stupiditu příběhu jen umocňují. Aspoň tak to na mě působilo. Body přidává jen výborný Miles Teller ve vedlejší roli, a taky to, že jsem se sem tam některým filmovým situacím mohla zasmát. ~(2,3)~ ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Když Nita (Nadia Hilker)  instruuje Čtyřku ohledně ovládání dronů, říká, že se drony aktivují levou rukou. Když Tris (Shailene Woodley) a Christina vniknou do centra odpadlíků, Christina (Zoë Kravitz) aktivuje drony pravou rukou. (Calwen22)
  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama