Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vynikající díl, který narozdíl od takového předposledního, politicky blábolícího, dílu Hunger Games obsahuje smysluplný děj, který je na konci i solidně uzavřen a pro part 2 je jasně nadefinován děj budoucí, takže člověk tuší, na co se může zhruba za rok těšit, ale zároveň nemá pocit, že by byl rozpartováním na dvě poloviny u první části o něco ochuzen a zbytečně snad utratil za pouhou předehru k velkolepému finále. Ba ne, Allegiant obsahuje minimum zbytečných plků a maximum dobré akce (což je přesný opak toho, co předvedl Batman se Supermanem). Dvě hodiny mi utekly rychleji jak upoutávky. Kvalitativně shodné s předchozími díly. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Překvapivě, ani do třetice nás nečeká nic zázračného, ale minimálně jako jednohubka stravitelné. Akce je dost, pořád se něco děje a to občas na zabití pár nudných hodin stačí. Hledat logiku v Alianci nemá cenu, doporučuji vypnout mozek. Na velmi slabé tři hvězdy a čistokrevný průměr se tentokrát třetí díl vyšplhá .. 5/10 = 50% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

technické zpracování je fajn,ale dějově se to od fajnové jedničky a slabší dvojky posunulo kamsi...ne snad že by to bylo neočekávatelné,ale hlavní hrdinové jsou ještě naivnější a hloupější než ve druhém díle a jediný kdo si tak celkem drží linii je "záporák" Milese Tellera.Jsem celkem zvědavej jaké bude zakončení,ale dopředu se docela bojím,protože IQ hlavních hrdinů každým dílem limitně konverguje k prdeli.Tohle bylo na první shlédnutí zklamání...40% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

O stupeň lepší Rezistence a tak nemám problém tomu dát o hvězdičku více, ale je to hlavně ve srovnání. Jinak je to stále napůl slabý místy dobrý průměr, který dokáže okouzlit maximálně slušnými triky a dobře vymyšlenými technickými hračičkami. Ubylo zbytečných keců a romantiky, takže to zas tak špatné nebylo, ale znovu to vidět nemusím. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Patnáct minut celkem zapomenutelných a nevýrazných akčních scén ani zdaleka nemůže vynahradit ono předlouhé žvanění a neustálé vysvětlování nových a nových zákonitostí tohoto z prstu vycucaného dystopického světa, v němž vládnou digitální cingrlátka snažící se ozvláštnit plochý, prázdný a zbytečně natahovaný hloupý příběh o genetickém inženýrství, post-apokalyptické společnosti a smyslu řazení lidí do kast. Za celou dobu se nestane nic ani trochu zajímavého, napínavého, vtipného nebo zábavného. Jediné pozitivum plyne ze slušného řemeslného zpracování a z faktu, že oproti předchozím dílům výrazně ubylo primitivní romantiky a otravných traumat hlavní hrdinky. Aliance sice není vyloženě nepříjemně tupá, ale pořád je neskutečně mdlá a o ničem a vlastně neexistuje žádný důvod, proč jí vůbec věnovat pozornost. Delší recenze ZDE. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Oproti předchozím zfilmovaným dílům trilogie, k Alianci byl vydán soundtrack obsahující 16 skladeb filmové hudby a pouze jednu píseň "Scars" nazpívanou zpěvačkou Tove Lo. Tato píseň zazní až při závěrečných titulcích. K Divergenci (2014) i Rezistenci (2015) byly vydané 2 CD s písněmi i filmovou hudbou. (Calwen22)
  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama