Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (433)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jednička je lepší. Ale asi jsem ani nečekal, že by ji dvojka mohla překonat, přesto jde o jednu z nejzábavnějších pixarovek posledních let a rozhodně nejlepší sequel. Brad Bird servíruje v kině skutečně monumentální akční scény a navíc jich není málo. Umí být dech beroucí a velkolepé, když jde o osud celého města, i hravě zábavné a legrační, když se do akce pouští Jack-Jack. Scénář navíc dává dost prostoru jak hrdinskému blbnutí Elastičky, tak panu Úžasňákovi a jeho boji s otcovskými povinnostmi. A dohromady se to skvěle doplňuje. Opět je to výborná rodinná akční comicsovka, která se nesnaží jít na sílu naproti dětským divákům. Trochu tedy zamrzí, že samotná zápletka je zbytečně průhledná a nepřekvapivá. Ale ne tak, aby to člověku v kině zkazilo zážitek. Pixar odvedl dobrou práci. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je na tom snad opravdu ta podvratnost myšlenky hlavního záporáka. O to víc mě mrzí, že poslední desítky minut filmu patří nekonečné záplavě akce, tolik podobné všem otravným superhrdinským filmům posledních let. Bird jakoby tím vlastně vše popřel a pointu myšlenky o potřebě superhrdinů tím znegoval. A to je velká škoda, protože Úžasňákovi 2 mohli tak trochu plavat proti proudu. Ve výsledku se jím naopak unášejí a ještě přesvědčují diváka, že je to tak správně. 6/10 ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

14 let. 14 dlouhých let jsem čekal na návrat jedné z mých nejmilovanějších pixarovek. A voni mezitím vydali ne jeden, ale hned dva sequely na podělaný nudný Auta. A jak nakonec slavný návrat dopadl? Inu, Úžasňákovi 2 jsou bezesporu velice zábavným a vtipným filmem, ale zároveň je fakt citelně slabší než jednička. Problém je, že film si až příliš nechává ty nejlepší věci na konec, v rámci čehož dochází k utahanějším a průměrným sekvencím, především ve druhé třetině filmu, které příliš velkým vzrůšem nejsou. Na vině může být i slabý hlavní záporák, jehož motivy jsou jsou takové ... "meh" (čti: laciné). Když se ale akce rozjede, tak je to parádní. Snímek má plno skvělých nápadů, úžasných interakcí mezi členy rodiny, plus z animátorského hlediska je to vyložená slast pro oko, obzvlášť práce se světly je tu nadpozemská. Rovnováha mezi rodinnou komedií a superhrdinskou akcí, byť maličko kolísavá, je stále na slušné úrovni. Všichni členové rodiny tu jsou totiž furt skvělí. V případě jiného pixarového pokračování bych to asi nechal na 3*, ale jelikož mám Úžasňákovi fakt hodně rád, budu hodný strýček Honzíček a smiluji se. Jako dobrý. Ale pokud bude někdy nějaké příště, tak zabrat, mladej, zabrat! Slabší 4* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Elasticka jako spiderman se mi moc nelibila, ale pubertalni Violet a hlavně JackJack ten byl fakt boží,zpracovane moc hezky, pribeh vpohodě, ale mohl byt lepsi:D Kazdopadne jack jack to tam tak extremne neskutecne tahal na vysoky levl zabavy, ze za neho dam tu pátou hvězdu, dlouho jsem se takhle nenasmál:DD ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Druhý díl je úplně stejně tak dobrý jako ten první. Dějově je to možná méně záživné, ale je to snad ještě více zábavnější po vtipné stránce a celkově výbornou animací. Mezi prvním a druhým dílem je časový rozestup výroby 14 let ale příběhově to navazuje hned na konec jedničky. Pan Úžasňák se tu stará spíš doma o děti, což je zábavní sledovat a jeho manželka zachraňuje svět. Co k tomu dodávat? Plný hodnocení opět nedávám, ale kritizovat to víc nemohu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (25)

  • Ve dvou různých scénách sledují hrdinové skutečné televizní seriály. V té první se Bob (a pak Jack Jack) dívá na klasickou sci-fi sérii The Outer Limits (od r. 1963). Později se objeví seriál Jonny Quest (od r. 1964). Tyto dvě ukázky nabízejí také stopu o tom, do jaké doby je film situován. Za předpokladu, že se jedná o originální vysílání a ne reprízy či záznamy, se film musí konat v roce 1964 nebo 1965, jediné roky, kdy byly tyto dva seriály současně vysílány. (vojacekr)
  • Jedná se o celkově 20. film studia Pixar. (Tomas_TM)
  • Jedná se o první sequel na vlastní film studia Pixar. (Tomas_TM)

Související novinky

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Reklama

Reklama