Reklama

Reklama

Hologram pro krále

  • Velká Británie A Hologram for the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když je americký obchodník (Tom Hanks) vyslán do Saúdské Arábie, aby zde, jak doufá, uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží zde na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře (Alexander Black) a krásné saudské doktorky (Sarita Choudhury) začíná dařit v neznámém světě orientovat. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (105)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Jo, já mám ráda filmy, které jsou zasazené do hledání sama sebe. Navíc tenhle Hologram je ze zajímavého prostředí a T. Hanks si myslím, zahrál amíka, kterej o této kultuře vlastně nic neví, báječně. Takový ten pohodový film, o nalezení vlastní identity a spokojenosti. Navíc je tady úžasný nenásilný humor, a to potěší. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Od Toma Tykwera jsme byli vždy zvyklí na nadstandard, ale tohle je úplně obyčejný milý film, kterých třeba Lasse Hallström natočil už tucet. Pokud jste se těšili na střet kultur, tak je ho tu překvapivě málo a v druhé půlce je to už jen romance v exotických kulisách. S minimem úprav ve scénáři by to klidně mohlo být Lov lososů v Jemenu 2. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic, u čeho by se člověk popadal za břicho, ale to se asi od Tykwera ani nedalo čekat. Každopádně úsměv na tváři film vyloudit a udržet úplně v pohodě dokáže. Kulturní odlišnost je tu podaná lehkým nadhledem, o vyloženě komický prvek se tu stará užvaněný taxikář, přirozeně působí i rodinná linka hlavního hrdiny a dojde i na romantiku, která působí opravdově. No a i tady se ukazuje, že Číňani jsou fakt všude. Příjemné pokoukání. 75% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pohádka, na kterou se celkem dobře kouká, má pro odlehčení humor a romantickou linku a jíž se v reálu nedá věřit ani zrnko písku, protože je přespříliš přitažené za vlasy. Ale jako pohádka to funguje. Tom se Saritou to táhnou, byť se obávám, že Tom nám fakt už stárne, fakt už jo. Na takovouhle koprodukční věc, což většinou nebývá k dobru filmu samotnému, je to překvapivě celkem podařené. Nic nezapomenutelného, ale koukatelného. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divny film o ktorom ani neviem poriadne co napisat. Niekto ho prirovnaval k Lost in Translation, iny k Salmon Fishing in the Yemen. Nieco na tom bude, lebo ma vsetky tieto filmy nebavili v rovnakej miere. Proste film o chlapikovi v cudzom prostredi, ktory si usporiadava svoj zivot. Tento typ filmov nemusim a pozrel som si ho len kvôli Tomovi. Len vdaka nemu davam obidve hviezdicky. Mne to nesadlo, ale pokial mate radi poetickofilozofickopsychologicke filmy o manikovi, ktory preziva nejaku tu zivotnu krizu, tak vam to mozno sadne alebo budete dokonca nadseni. Ja som sa parkrat pousmial ale väcsinou som sa len nudil. 4/10. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (5)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Saudskej Arábii, tak prevažná časť natáčania sa odohrávala v Maroku a Egypte. Filmári však pracovali aj v spomínanej Saudskej Arábii (konkrétne v Rijáde), v nemeckej metropole Berlín či americkom Bostone. (MikaelSVK)
  • Alan (T. Hanks) vo filme spomenul, že ako malý chlapec bol spolu s otcom v národnom parku v americkom štáte New Hampshire. V tomto štáte sa však žiadny národný park nenachádza. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama