Reklama

Reklama

Kousavou, sarkastickou CLAIRE SIMMONS fascinuje sebevražda jedné ženy z podpůrné skupiny pro pacienty trpící chronickou bolestí, mezi něž patří i ona. Jak zjišťuje podrobnosti o Ninině sebevraždě a jak se rozvíjí její vztah s Nininým manželem, začne se prát i se svou vlastní, velmi krutou osobní tragédií. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem si po dlouhé době zreprízoval Dort, a hned potom jsem na něm zapálil pátou svíčku. Bez mučení se přiznávám, že jde z mé strany o hodnocení čistě subjektivní, protože kdyby tvůrci vybírali diváky do cílové skupiny, se mnou by udělali terno. Do emocí hlavní hrdinky jsem se dokázal vcítit dokonale, přestože máme každý jinou diagnózu, ale my mrzáci si holt rozumíme:-) Jennifer Aniston sehrála svou roli podle mého názoru parádně a já jsem se (na rozdíl od valné většiny diváků) po celou dobu bavil stejně dobře jako u akčního filmu. Tvůrci dokázali (pro mě překvapivě) potlačit patos a velmi správně vystihli, že se nám kriplům možná mnoha věcí nedostává, ale pořád nám zbývá náš sžíravý sarkasmus a těm šťastnějším z nás i cynismus. / Poučení: Nenacpávej se farmaky a dej si pokec s vačicí. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston tu podáva neskutočne uveriteľný herecký výkon. Bolesť, samá bolesť, bolesť na tele a bolesť na duši. Strata milovanej osoby. Odpustenie sebe samému a druhému človeku. Prijatie aj toho negativného v živote. Rozhodnutie ísť ďalej a nevzdávať sa. O tomto všetkom pojednáva dráma s protikladným a teda veselým názvom Cake🎂. Verím, že toto bola aj filmová výzva pre dovtedy komediálnu herečku Jennifer Aniston. Známa ako jedna z najsexi herečiek Hollywoodu, ktorá "ulovila" aj ženský idol Brada Pitta (alebo on ju), tu musela stvárniť neatraktívnu ženu trpiacu chronickou bolesťou bez make-upu a s jazvami. Naozaj obdivuhodný herecký výkon a práve preto film stojí za pozretie. Vcelku však priemerné. Téma ma oslovila, na film som bola zvedavá, myslím si, že to mohlo byť ešte lepšie, mohlo to ísť viac do hĺbky. Ešte dodatok, mám rada aj Annu Kendrick a Britt Robertson. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srovnávání se se ztrátou nejbližších vždycky zavání citovou vydíračkou a toho jsem se bál i tady. Obavy ale byly, díky Bohu, plané. Postava hlavní hrdinky byla napsaná tak, že jakékoliv účelové hraní na emoce bylo vyloučené a když pak na nějaké vzedmutí citů došlo, působilo to přirozeně. Jenniffer Aniston si tu vystřihla zatím svou nejlepší roli a nějakým záhadným způsobem jí to seklo i nenalíčené, zjizvené a potácející se v cynické depresi. 75% ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byla zvědavá už od doby, co se objevil trailer. Jennifer Aniston v dramatu? To prostě musím vidět! Samotný popis filmu by mohl předznamenávat poněkud depresivní snímek, kterým ovšem Cake (aspoň dle mého názoru) vůbec nebyl. Naopak se jednalo o velice odlehčené drama s kapkou černého humoru a sarkasmu. Zkrátka nic temného. Hodně se mi zde líbil herecký výkon právě Jennifer. Úplně jsem zapomněla na to, že je to hollywoodská herečka. Pro mě to byla prostě Claire - zničená žena, která zanevřela na svět a rozhoduje se, jestli tu zůstat nebo odejít. Dále bych ještě pozvedla herecký výkon Anny Kendrick, kterou mám moc ráda, ale tady hrála takovou perfektní mrchu, a Sama Worthingtona, který na mě působil jako velký sympaťák. Opravdu doufám, že Jennifer v budoucnu uvidíme i v dalších dramatech. Cake je opravdu skvělým nezávislým filmem - a ta finální scéna byla úchvatná. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film s veľmi dobrým základom, ktorý mal nakročené k pozoruhodnému príbehu. Ale bohužiaľ, nejako to celé pôsobilo až príliš mdlo a príbeh napokon vôbec nedokázal ťažiť z toho perspektívneho základu. Traumatizovaná hlavná postava v podaní Jennifer Aniston sa správala naozaj nevyrovnane, už som ani nevedel, čo od nej vlastne čakať. Takéto deprimujúce zápletky mám rád, ale toto na mňa nejako nezabralo a po scenáristickej stránke to bolo také dosť premárnené. Ale aspoň Jennifer ukázala, že dokáže zahrať aj dramatickú rolu, a veruže vcelku hodnoverne. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • V jednom interview Jennifer Aniston spomenula, že nebola prvou voľbou pre hlavnú rolu. Odmietla ju vraj iná herečka po prečítaní scenáru. Ktorá, nespresnila. (megajalec)
  • Jennifer Aniston bola inšpirovaná jej kamarátkou a kolegyňou Stacy Courtney, ktorá bola kaskadérkou. Vážna nehoda, pri ktorej takmer zomrela, jej pomliaždila nohy a ukončila jej kaskadérsku kariéru. Absolvovala 23 operácií, bola závislou na oxycontine. Nevzdala sa a svoj boj vyhrala a stala sa koordinátorkou kaskadérov vo filmoch. (megajalec)
  • V desiatej sérii časti 4 seriálu Priatelia s názvom O torte, objedná Rachel (Jennifer Aniston) pre dcéru tortu s čokoládovou polevou. Rovnakú dá urobiť vo filme Becky v jeho závere. (megajalec)

Reklama

Reklama