Reklama

Reklama

Fotograf

  • angličtina Photographer (festivalový název) (více)
Trailer 3
Česko, 2015, 133 min (Alternativní 130 min, Televizní verze: 86+87 min)

Kamera:

David Ployhar

Hrají:

Karel Roden, Marie Málková, Zuzana Vejvodová, Václav Neužil ml., Jitka Sedláčková, Vanda Károlyi, Jenovéfa Boková, Vilma Cibulková, Marika Procházková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu se vracíme k některým osudovým křižovatkám turbulentního života hlavního hrdiny (Karel Roden), člověka, který je obdařen nejedním výjimečným talentem, živelností a vášní. Všechny tyto vlastnosti mu přinesly slávu i odmítání, lásku i zradu, zástupy obdivovatelů i osamocení. Středem Janova života vždy byly ženy. Ať ty, které pózovaly před objektivem jeho fotoaparátu, nezřídka postavy až pitoreskní, či ty, jež ho obklopovaly v  soukromí. Dcery, manželky, milenky, sexuální přítelkyně, intelektuální obdivovatelky. Jedny nezištně milující a oddané, jiné podváděné a zhrzené, další sdílející s rozkoší jeho bouřlivý život. Ale i takové, které s proslulým umělcem toužily spojit svou budoucnost, posedlé touhou zkrotit jeho svobodomyslnost, sdílet s ním jeho majetek, talent i geny. Exempláře všech těchto ženských typů jsou pikantním kořením mimořádného filmu, který je příjemně hořkou komedií s erotickými prvky. (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (486)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No-jak já přistupuju k české filmové produkci s despektem a Saudka beru jako vtipnou postavičku české popkultury, tak u tohodle jsem se prostě bavil.. Jasně, je to celé takové jaké to je.. Někomu budou vadit prvoplánové janovy eskapády, vulgární otevřenost a tlusté prdele, někomu bude vadit, že je to celé dost subjektivní a zaslepený pohled jedné strany-hraničící až s bulvárněveřejným vyřizováním účtů, ale když to člověk příjme jako další hru, další exiboušskou pop-show (a nebo i píp-show) plnou hlášek a bizarních situací, tak je to do pohody.......... A nebo jsem prostě jen nevkusný dement.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jsou umělci, jejichž dílo nelze extrahovat od jejich osobnosti.. Saudek jako nezodpovědné dospělé dítě s pozérskými sklony z toho vychází trošku samolibě, obzvláště když si prostřednictvím filmu vyřizuje účty s osobou, která mu do ateliéru přinesla špatné světlo. Dramaturgie je bohužel pevná jak sádelnaté hýždě některých Janových modelek, takže to na tři hvězdy musí vytáhnout Roden, který pro postavu, kterou ztvárňuje, získal do jisté míry něco, v co jsem vůbec nedoufal. Mé sympatie.. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

První část se jeví jako jedna a táž epizoda, honící se dokola za vlastním ocasem... ostatně, jako mistr sám - takže vlastně potud v pořádku. Jinak se však odprezentovala jako fanfarónský chaos a z biografického hlediska neměla čím překvapit, jelikož se nám pan Saudek nebál vše o svých obsesích vyzvracet dávno sám... a rád, dlužno podotknout. Mno, ale druhá půle se vyvrbí takovým způsobem, že by si možná zasloužila vlastní název... třeba Sára (mimochodem, já jsem té slizké ženštině nikdy nevěřila). Krach se tedy určitě nekoná, nakonec se mnou díky Marii Málkové cloumaly i emoce a skvělého Karla Rodena v roli Saudka jsem si oblíbila natolik, že na mě v závěrečných záběrech mistr osobně působil jako rušivý element - jak tam tak seděl - sám a ztracený, mezi roztaženýma nohama... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě po velmi dlouhé době konečně opravdu dobrý a lehce velký tuzemák. Modrou barvu nechápu, ale chápu to, že Saudkův velmi bohémský život a kontroverzní tvorba nesedí každému. Co se týká samotného filmu, tak je škoda, že to nelemuje soudkův život po pravdě, ale jak řekl sám Saudek, je tam hodně upravených nebo smyšlených scén. Protože já jako neznalec jeho osobního života se nedokážu úplně orientovat v pravdě a smyšlenosti. Nicméně mě to strašně bavilo, bavil mě jeho kvartír narvaný děvečkama velmi vytříbené kadence, bavilo mě Rodenovo herectví a věřím, že Saudek takový rozverný život žil a žije. Místama je to komedie, místama hraje vážnější nota a postupný vývoj děje s ženskou zákeřností a podlostí je parádní. Roden zahrál excelentně a stejně tak i všechny herečky, takže po stránce herectví výborné. Mám pocit, že to lidi neumí ocenit, proto pálím plnou nálož, i když je to spíš na 4*. Mohlo to být více hloubavé a životopisné. Úplně vypustili bráchu Káju... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Autor jako já je idiot, autor ničemu nerozumí, autor tvoří z jakési nutnosti, aby pak za svoje snahy dostal před tlamu." Já s tím souhlasím, protože přesně tak vidím pinďourem myslícího Jana. Stejně tak je mi nesympatická jeho příbuzná Sára, takže ve sporu těchto dvou se stavím na stranu kohokoli třetího. Nicméně sexuální narážky nebyly špatné, Rodenova exhibice rovněž a další pozitivum jsem mezi těmi obřími zadnicemi nenašel. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se mihne i originál fotografie, kterou si vybrala skupina Soul Asylum  na obal svého nejúspěšnějšího alba "Grave Dancers Union" (1992, třikrát Platinové). (lioncel)
  • Uměleckého kritika si ve filmu zahrál skutečný český hudební a filmový kritik Jan Rejžek. Novinářku usilující o televizní interview s hlavním hrdinou ztvárnila česká novinářka Michaela Jílková. V cameo roli se ve snímku několikrát mihne i český výtvarník David Černý. (ČSFD)

Reklama

Reklama