Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Izumi Šiniči je jednoho večera při klidném poslechu hudby napaden záhadnou parazitickou formou života. Její hrozbu se chlapci podaří odvrátit, ovšem ne zcela. Parazit se namísto Šiničiho mozku usadil v jeho pravé paži a nevypadá to, že by se mu chtělo ji opustit. Co více, zdá se, že ostatní napadení neměli takové štěstí jako chlapec, a tak se začíná společnost do jisté míry plnit parazity v tělech lidí. Parazity, jejichž hlavní potravou jsou další lidé... A pro něž představuje Šiniči, člověk vědomý si parazitní hrozby, potenciální nebezpečí. (Sigurdr)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

haluska11 

všechny recenze uživatele

není japonský Parazit jako korejský Parazit. týpečkovi jednoho dne v ruce vyraší vražedný mimozemšťan a zábava může začít! nejsem nějaký anime gurmán, ale animace byla perfektní a premisa mě bavila... tak první polovinu epizod. stejně je to ale hodně sympatická a kreativní sci-fi šmakocinka! ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

Pozor spoilery. Začátek je super - invaze emzáckých parazitů zavrtávajících se do lidí a tím je ovládajících a živících se požíráním normálních lidí sice není nic originálního, ale jakožto milovník The Thing a jinak veškerého ujetého body hororu, jsem byla vskutku nadšená a nemohla se dočkat co z toho bude. Ovšem každým dílem to bylo víc a víc zklamání, že to nejen nesměrovalo kam člověk doufal, ale vlastně to nemělo moc žádný děj. Bylo tam pár hlavních záporáků, kteří neměli úplně moc prostoru, bylo tam přespřiliš opakujících se konfliktů, které se v jednom díle vyřešili, aby zase začali nanovo v dalších dílech (hlavně ta celá linka s Murano, která začala být velice rychle otravná, jelikož to bylo furt dokola), mělo to hodně dílů, které moc k ničemu nevedli a celkově vlastně tak nějak člověk nechápal, co je cíl. Zabít parazity. Ano, ale co dál? Protože na to, že tam teda řádila nějaká monstra žeroucí lidi, tak byli všichni obyvatele nějak podezřele v klidu, takže asi to nebylo tak dramatické nebo co. :D A to je hlavní problém celého seriálu. Není tam moc cítit žádná velká urgence, záporáci mi byli celkem ukradení, postavy ploché a jediné co stálo za zmínku a co v člověku něco vyvolávalo byl vztah mezi Migim a Shinichim, kdy bylo hezké pozorovat prvotní Migiho bezohlednost a chladnost měnící se ke konci k respektu a kamarádství k Schinichimu. Ale jinak toho seriál bohužel nemá co víc nabídnout. Mohlo se z toho vytřískat značně víc. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když zkombinujete The Thing od Carpentera, Resident Evil 4 (Las Plagas) a celé to nafintíte do klasického japonského high school anime Je to bomba, no. Nikdy jsem netušil, že dubstep může fungovat jako soundtrack tak dobře jak tady. Co se týče animace a kresby, tak top notch, tady prostě není nad čím váhat. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, to byla teda plytká břečka.. Na začátku jsem si to docela pochvaloval, ale neskutečně otravné postavy, debilní pseudopsychologické monology, pokus o naprosto banální ekoagitku tvářící se jako "velké poselství" které tomu celému dodává hloubku- z toho postupně dělaly až iritující záležitost... Možná, kdyby to bylo o polovinu kratší, ženské postavy se nechovaly jako totálně vylízané pizdy, vyškrtlo by se 90% dokola se opakujících a zbytečných monologů, možná by to bylo koukatelné.. Doprdele, to ti tvůrci jako fakt necítí, že z takové povrchnosti další NGEčko prostě neudělají? Z čeho tam jako chcou tvořit nějakou hloubkovou psychologii když všechny postavy jsou načtrtnuté jen nahrubo (no jó, maminka se popálila, uděláme z toho lightmotiv na celý seriál.)? Žádná filosofie se opravdu nekoná (navzdory Izumiho mikině). Chlapec se prostě jen dokolečka zamýšlí nad naprostýma banalitama..To není filosofie ale žvatlání pozérského emaře... Né, tohle prostě neberu. Potenciál to mělo obrovský, pár motivů funguje, ale jako celek je to ptákovina.. :/ ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Anime co jsem v poslední době viděl. Výhodou těchto dějově poměrně kvalitních a plnějších kousků je, že lépe maskují své ostatní nedostatky. Člověk se díky toho stává více tolerantní vůči chybám a občas je vědomě přehlíží. Mezi klady na Parasyte shledávám pár filosofických úvah, nad kterými by se dalo delší dobu polemizovat a Shinichiho/Migiho proměnu. Člověk co pomalu ztrácí svou lidskost a parazit, který naopak zjistí jaký je pocit přátelství. Jako zápor mi přišla slabší charakterová psychologie a Satomi, která byla svou prostostí často rušivým elementem. ()

Galerie (663)

Zajímavosti (3)

  • V 19. díle má Uragami tričko s nápisem „REDRUM“, který odkazuje na film Osvícení (1980). (ČSFD)
  • V 17. díle má maličký Shinichi plyšového tučňáka jménem Pen, který svým vzhledem připomíná maskota kultovního seriálu Neon Genesis Evangelion (od r. 1995). (ČSFD)

Reklama

Reklama