Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je za mnou. Určitě nejsem zklamaný, ale rozhodně nejsem tak nadšený, jak jsou ostatní. Občas se hodně tahalo za čas a lehce nastavovala kaše. Ne že by to bylo vyložené mínus a nějak otravné, ale nějaké to procentíčko to ubralo. Celkově je příběh fajn a utíká to. Co mě ale zklamalo bylo finále. Čekal jsem něco epického a přišlo takové střízlivé zakončení. Každopádně pokud první série má být jen úvod do světa D a představení figurek, tak to funguje. Pokud to mělo být něco víc, tak budu zklamaný. To se ale dozvím časem. 75 procent. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý a ambiciózní pokus o vytvoření mýtu maskovaného hrdiny s patinou temna a osudovosti ala The Dark Knight. Místy to pěkně pomrkává, místy je to jen upištěný seriál plný scénáristických nedodělků, ale nedá se tomu upřít snaha a slušné herecké obsazení. Akce zajímavá, jen by to chtělo trochu lepšího kameramana a střihače. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detailně propracovaný origin jednoho z nejzajímavějších marvelovských hrdinů vnesl svěží vánek do rozrůstající se rodiny komiksových adaptací: semknutou "realističnost", ohraničené prostředí, právnickou civilnost, lidské problémy, špinavou bolestivost. Ovšem s vykreslením situace a charakterů si dával tolik na čas, že se dopředu zrovna hbitým tempem neposouval. Jinak řečeno, půda pro konflikt (a kostým) se připravovala opravdu až do poslední epizody. Což bylo sice super (a vynikajícně zahrané, napsané, natočené i (post)produkčně ošéfované), na vyšší rychlost se však přeřadilo příliš náhle a na krátko. Plus zatímco plány Kingpina se zdály jasné (téměř chvályhodné), umanutá snaha Matta a spol. mu v nich za každou cenu zabránit mi už tak pevně ukotvená nepřišla - já bych se na to v jejich situaci při první příležitosti vykvajz. :-) ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantasticky rozjetý příběh Marvel světa od Netflixu. Kéž by takto vypadal každý superhrdinský projekt- děj nepřeplácaný postavami, CGI, podivnými rozhodnutími,... (netvrdím, že tomu je vždy špatně, ale ne vždy se to povede) Naopak seriál Daredevil se oproti většině Marvel projektům liší především v postavách. A to tak, že tu jsou hlavní protagonisté se skutečnými city, uvěřitelnými rozhodnutími a životem, který je nejreálnější, jak jen může. Konečně tu máme hlavního hrdinu o kterého se bojíme v každém souboji. Seriál velmi vynikal choreografií, jelikož souboje byli i přes to, že byli většinou ve tmě fantastické. Máme tu hlavního záporáka s city a nápadem, kterého chápeme, i když jsou jeho rozhodnutí, řekněme, rapidnější a brutálnější. Výjimkou hlavních postav tu stojí za zmínku i postava Jamese Wesleyho, kterou jsem si velice oblíbil. Charlie Cox ztvárnil Matta Murdocka na jedničku a jeho mimika slepce je velmi dobrá a představitelná. Seriál má výbornou hudbu a excelentní intro/první titulky, říkejte si tomu jak chcete. PS: Oblek v závěrečné epizodě vypadá parádně. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I'm not a religious man, but I've read bits and pieces over the years. Curiosity more than faith. But this one story... There was a man, he was traveling from Jerusalem to Jericho when he was set upon by men of ill intent. They stripped the traveler of his clothes, they beat him, and they left him bleeding in the dirt. And a priest happened by, saw the traveler, but he moved to the other side of the road and continued on. And then a Levite, a religious functionary, he came to the place, saw the dying traveler, but he too moved to the other side of the road, passed him by. But then came a man from Samaria, a Samaritan, a good man. He saw the traveler bleeding in the road and he stopped to aid him without thinking of the circumstance or the difficulty it might bring him. The Samaritan tended to the traveler's wounds, applying oil and wine. And he carried him to an inn, gave him all the money he had for the owner to take care of the traveler as the Samaritan, he continued on his journey. He did this simply because the traveler was his neighbor. He loved his city and all the people in it... I always thought that I was the Samaritan in that story. It's funny, isn't it? How even the best of men can be deceived by their true nature. It means that I'm not the Samaritan. That I'm not the priest, or the Levite. That I am the ill intent who set upon the traveler on a road that he should not have been on. " ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Fiskův (Vincent D'Onofrio) účetní je pojmenován jako Leland Owlsley (Bob Gunton). V původním komiksu se jednalo o skutečné jméno daredevilského superpadoucha známého jako Sova. (Epistemolog)
  • V závěrečné scéně stojí Daredevil (Charlie Cox) na římse a jsou mu vidět oči, ale v dalším záběru už má přes oči typické červené klapky. (Timak)

Reklama

Reklama