Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detailně propracovaný origin jednoho z nejzajímavějších marvelovských hrdinů vnesl svěží vánek do rozrůstající se rodiny komiksových adaptací: semknutou "realističnost", ohraničené prostředí, právnickou civilnost, lidské problémy, špinavou bolestivost. Ovšem s vykreslením situace a charakterů si dával tolik na čas, že se dopředu zrovna hbitým tempem neposouval. Jinak řečeno, půda pro konflikt (a kostým) se připravovala opravdu až do poslední epizody. Což bylo sice super (a vynikajícně zahrané, napsané, natočené i (post)produkčně ošéfované), na vyšší rychlost se však přeřadilo příliš náhle a na krátko. Plus zatímco plány Kingpina se zdály jasné (téměř chvályhodné), umanutá snaha Matta a spol. mu v nich za každou cenu zabránit mi už tak pevně ukotvená nepřišla - já bych se na to v jejich situaci při první příležitosti vykvajz. :-) ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí posledního dílu první série jsem přesvědčen, že se jedná o jeden z nejlepších komiksových seriálů vůbec. Daredevil je naprosto nepřekonatelný svou atmosférou. Divák opravdu nemá problém uvěřit, jak na tom Hell's Kitchen je. Vše podporují bezchybné herecké výkony. Obzvláštní poklonu zaslouží Vincent D'Onofrio, jehož Wilson Fisk je skutečně dokonalý. Ostatní herci jsou ale také takřka bezchybní. Pochvalu pak zaslouží skvěle zvládnutá choreografie soubojů (konec druhé epizody). Věřím, že menší útlum v poslední epizodě je způsoben kostýmem, který do druhé řady ještě upraví. 100 % ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série dokonalá není, má slabší díly, místy slabší dej, ale jako celek funguje dokonale. Daredevil nadchne hlavně skvělou atmosférou, příběhem i skvělou hudbou, která je zvolená skvěle. V posledním díle s otevřenou pusou sledujete jízdu, která má rozměry letního bluckbusteru a máte chuť si díl pustit v kině. Zvolený záporák Fisk má charizma, které z něj dělají zrůdu, ale když se podíváte do jeho nitra, můžete ho začít i milovat. Připomínal mi záporáka jako v posledních dvou dílech Avengers nebo skvělého Toma Hardyho v Dark Knight. Jen málo špatného se dá na první sérii najít, převažují kladné pocity. 9/10 = 95% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hell yeaaaah !! Nebo možná doslova "hell´s kitchen yeaaaah". Ať tak či onak, podařilo se mi první sérii seriálu Daredevil shlédnout v rámci víkendu, což svědčí o dvou základních faktech. Seriál je jednak prudce návykový a jednak se u mě zřejmě objevuje nějaká seriózní psychóza a měl bych vyhledat pomoc odborníka. Pokud to ale vezmu vážně, tak jsem byl nadšen tím, že se jedná o komiksovou záležitost s reálnými parametry, hlavní hrdina je člověk z masa a kostí a když spadne z třímetrové výšky, dopadne jako normální smrtelník. Je to tedy spíše klasická kriminálka s promakaným příběhem a nejskvělejším záporákem - jedním slovem paráda..ihned jdu na sérii číslo 2.................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypečená seriálová komiksovka, do prasknutia natrieskaná udalosťami (nie zvratmi - UDALOSŤAMI!), s postavami, ktoré popri celej svojej civilnosti neprestávajú byť komiksovými postavami... a ako komiksové postavy ani v náznakoch nekĺžu do paródie či nevydarenej karikatúry. Nad šikovným castingom a adekvátnymi výkonmi sa potom ako obor čnie Vincent D'Onofrio v úlohe hlavného antagonistu, ktorý konečne prekonáva svoj výkon z Full Metal Jacket (nie žeby nebol vynikajúci počas celej svojej kariéry, ak mu to rola umožnila... a práve o to ide). Tlieskam a teším sa na to, čo ma vo svete Marvel-Netflix čaká ďalej. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Postava Claire Temple (Rosario Dawson) je volná adaptace postavy z krátkotrvajícího komiksu Marvelu z roku 1970 „Night Nurse“. V současné době je tento titul také neoficiálním přezdívkou marvelovské lékařské praktikantky z New Yorku, která poskytuje lékařskou péči superhrdinům s vědomím, že bude respektovat jejich tajné identity. (Epistemolog)
  • Madame Gao (Wai Ching Ho) prohlašuje, že se vrací domů na místo „značně vzdálené od Číny“. To spolu se symbolem Iron Fist na balíčcích heroinu ukazuje na její původ z K'un-Lun. Jde o mystické město ukryté v tibetských horách, kde byl vychován marvelovský hrdina Iron Fist. (Epistemolog)
  • Bojová scéna na chodbe bola natočená na jeden záber. Chris Brewster - hlavný dablér Charlieho Coxa (Daredevil) povedal, že v prvý deň vytvárali choreografiu, na ďalší sa trénovalo a v tretí deň to zahrali. (lucia28)

Reklama

Reklama